Pastele de casă sunt extrem de ușor de făcut, iar zilele acestea, când trebuie să limităm cât mai mult ieșirile din casă, sunt numai bune. Mai ales că ai și tu, cu siguranță, cele două ingrediente necesare în bucătărie. Iată rețeta pe care ar trebui să o notezi.
Ingrediente pentru o porție:
- 100 g făină
- 1 ou
Cum se prepară
Pune făina într-un bol şi formează o gaură în centru acesteia. Sparge ouăle şi pune-le în gaură făcută. Frământă aluatul timp de 10-15 minute (dacă foloseşti robotul de bucătărie timpul e mai redus).
Strânge aluatul şi dă-l la frigider pentru 30 de minute. Scoate aluatul şi lucrează-l puţin pe blatul pudrat bine cu făină. Împarte-l în 2 sau 4, în funcţie de cât de mare e cantitatea obţinută.
Ia pe rând părţile divizate şi întinde fiecare foaie cât mai subţire o dată, apoi împachetează o dată aluatul şi întinde-l din nou. Repetă procedeul pentru toate bucăţile de aluat de 5 ori. Taie apoi paştele de casă după plac şi foloseşte-le imediat sau congelează-le, dacă vrei să le păstrezi pentru mai târziu.