Este o mancare rapida de post gata in maxim 30 minute, iar pentru 2-3 portii sunt necesare urmatoarele
Ingrediente:
- 300 g paste fainoase (penne, spaghete, macaroane)
- 600 g spanac proaspat
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 3 catei de usturoi
- ½ lingurita piper macinat
- ½ lingurita boia de ardei iute
- ½ lingurita patrunjel uscat
- 2,5 l apa
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert cu o lingurita de sare. In acest timp se curata spanacul de codite si se spala bine sub jet de apa rece. Cand apa fierbe se pune spanacul si se fierbe maxim 5 minute apoi se scoate cu o paleta intr-un vas, nu se scurge de zeama prea bine deoarece trebuie mai zemos.
In apa in care a fiert spanacul se pun pastele si se fierb 1 minut mai mult decat scrie pe ambalaj. Cat timp pastele fierb se prepara rapid un sos pesto de spanac astfel: se mixeaza spanacul cu ajutorul unui mixer vertical, se adauga uleiul de masline, usturoiul tocat marunt si celelalte condimente si plante aromatice, nu se mixeaza exagerat de fin, la final se gusta si se mai potriveste gustul de sare si piper.
Pastele cand sunt fierte se scurg si se clatesc sub jet de apa calduta, se pun intr-un vas si se amesteca cu sosul de spanac. Se lasa 2 minute si se amesteca din nou, se servesc imediat cat sunt calde, mie imi plac cu sos mai mult dar se pot face dupa preferinta fiecaruia.
Reteta de paste cu spanac ne este recomandata de preparatedevis.ro.