Gustoasele paste cu bacon și ciuperci sunt ideale de pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese. Această mâncare gustoasă, sățioasă și ușoară este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta unui preparat delicios.
Paste cu bacon și ciuperci
Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat sățios, rafinat, gustos și ușor de făcut, ideale sunt niște paste cu bacon și ciuperci. Acestea se fac cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică, la final vom obține un adevărat deliciu.
Pentru savuroasele paste cu bacon și ciuperci putem pregăti și un sos dulce-acrișor care să ofere acestui preparat un plus de aromă. Pentru iubitorii de preparate simple și sățioase putem face rapid și niște ficăței de pui cu piure de cartofi. Acest deliciu este perfect pentru mesele de sărbătoare și nu numai.
Pastele cu bacon și ciuperci pot fi făcute și cu un sos alb, aromat și cu o textură cremoasă. Această rețetă de paste este ușor de făcut și îi va cuceri pe toți cei de la masă.
Rețeta cu care vei obține un preparat savuros
Dacă vrem să pregătim niște paste cu bacon și ciuperci vom avea nevoie de 400 g de paste, 200 g de bacon, 300 g de ciuperci, 4 căței de usturoi, 200 ml de smântână, 100 g de parmegiano, sare, 3 linguri de ulei, pudră de ardei roșu, 1 gălbenuș de ou și piper. Într-o oală mare se pun la fiert pastele. Acestea se adaugă în momentul în care apa începe să clocotească. Când pastele au fiert, se păstrează 150 ml de apă apoi se scurg pastele și se pun deoparte.
După aceea se curăță și se spală ciupercile apoi se taie felii subțiri. Într-o cratiță cu ulei încins se pune baconul tăiat cubulețe și se lasă la rumenit timp de 3 minute. După aceea se adaugă ciupercile tăiate felii împreună cu usturoiul tocat mărunt. Se amestecă ușor și se lasă totul la rumenit la foc mic. Ulterior, se toarnă în cratiță smântâna, sarea, piperul și apa de la paste. Se adaugă și gălbenușul de ou împreună cu 50 g de parmezan și se amestecă totul foarte bine pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.
La final, se iau pastele de pe foc și se servesc împreună cu parmezan și pudră de ardei roșu. Cu siguranță acest preparat va fi apreciat de toți cei de la masă. Pastele făcute cu bacon și ciuperci pot fi servite la zi aniversară alături de alte delicii culinare.
Pastele cu bacon și ciuperci sunt gustoase, sățioase și ușor de pregătit. Aacest deliciu este ideal de servit la mesele festive și nu numai, alături de alte bucate rafinate. Pastele sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, succesul va fi garantat. Când vine vorba de paste, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru a oferi acestora un plus de savoare, este bine să facem și un sos special pentru paste. Astfel, ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă.