Prima pagină » Culinar » Paste carbonara cu smântână și bacon. O variantă mult mai cremoasă a celebrei rețete
Paste carbonara cu smântână și bacon. O variantă mult mai cremoasă a celebrei rețete

Paste carbonara cu smântână și bacon. O variantă mult mai cremoasă a celebrei rețete

23 nov. 2023, 14:31,
în Culinar

Chiar dacă nu este rețeta tradițională, acest preparat este cu siguranță o delicatesă! Pastele carbonara cu smântână și bacon sunt ușor de pregătit, și mai puțin solicitante pentru organism. Sosul de smântână se prepară în timp ce fierbi pastele, astfel încât nu ar trebui să îți ia mai mult de 10 minute pentru a obține o cină delicioasă!

Paste carbonara cu smântână și bacon

Pentru cei care își doresc o versiune care pică mai ușor la stomac, această rețetă adaptată de carbonara cu smântână este demnă de încercat. Este un fel de mâncare reconfortantă, și o bucurie de savurat la cină, după o zi aglomerată la birou, când tot ce vă doriți să faceți este să vă întindeti pe canapea pentru a privi un film. Deci, pentru o astfel de seară relaxantă, această rețetă de paste care se face rapid este binevenită, iar rezutatul va fi unul glorios.

Această varietate de paste a devenit cunoscută în România sub denumirea de „paste carbonara”, ceea ce este complet incorect. Rețeta este excelentă, însă nu poate fi denumită astfel. Spaghetele carbonara tradiționale se prepară cu guanciale (o șuncă crud-uscată neafumată) și mult parmezan, iar cremozitatea este obținută din gălbenușurile de ou. Acestă rețetă de spaghete carbonara cu smântână și bacon este gata în 10 de minute, și conține o cantitate mai redusă de grăsimi și calorii față de rețeta tradițională, care este de obicei bogată în gluten.

Astfel, aveți nevoie de 220 grame de spaghete, 1 cană bacon tăiat cubulete, 1/3 cană parmesan, 1/4 cană smântână redusă în grăsimi, 1/4 cană lapte degresat, 1/2 linguriță sare, 2 ouă mari ușor bătute, 1 cățel de usturoi tocat, 1/4 linguriță piper negru măcinat grosier, 1/4 cană ceapă verde tocată mărunt.

Pașii de urmat pentru un rezultat cremos

Fierbeți spaghetele conform instrucțiunilor de pe cutie sau până sunt al dente. Înainte de a scurge pastele, păstrați 1/2 cană de apă din cratira. Scurgeți pastele și lăsați-le deoparte.
Într-un bol mare, combinați parmezanul ras, smântâna, laptele degresat, sarea și ouăle ușor bătute, și puneți vasul deoparte.

Încălziți o tigaie mare la foc mediu. Adăugați baconul tocat și căliți timp de 2 minute. Adăugați pastele în tigaie și amestecați bine. Adăugați apa de paste rezervată la amestecul de smântână cu ou, și amestecați energic. Turnați amestecul de ou peste paste și amestecați până este bine încorporat. Gătiți timp de 5 minute, sau până ce sosul se îngroașă, asigurându-vă că nu fierbeți oul. Adăugați în sos piperul negru măcinat și pastele, iar apoi serviți imediat. Pregătiți toate ingredientele din timp, deoarece aceasta este o rețetă numai bună pentru atunci când vrem să preparăm ceva foarte rapid. Puteți înlocui baconul cu șunca tocată sau cu prosciutto.

Aceasta rețetă de paste carbonara cu smântână și bacon este extrem de simplă. Indiferent dacă ai talent în bucătărie sau ești un student plecat de acasă, acest preparat poate fi pregătit cu doar câteva ingrediente, și într-un timp foarte scurt. Pentru o cină în familie, această mâncare poate satisface orice gust, fie că vorbim de cei mici sau cei mari. Copiii sunt adesea mai pretențioși când vine vorba de mâncare, iar o porție de paste se mulează perfect pe gustul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024