Prima pagină » Culinar » Paste bolognese după rețeta originală. Ce condimente să folosești pentru a adăuga preparatului un plus de savoare

Paste bolognese după rețeta originală. Ce condimente să folosești pentru a adăuga preparatului un plus de savoare

11 dec. 2023, 11:33,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un adevărat deliciu, putem să facem niște paste bolognese după rețeta originală. Acestea sunt delicioase, aromate și merg de minune la orice ocazie. Pastele se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Iată ce condimente să folosești pentru a adăuga preparatului un plus de savoare.

Paste bolognese după rețeta originală

Când vine vorba de gustoasele paste făcute acasă, rețetele sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pastele pot fi făcute cu carne de pui, de vită, cu brânză sau cu ton. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta originală, la final vom obține un adevărat deliciu.

Pe placul multora dintre noi sunt pastele bolognese. Acestea se fac cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru aceste paste vom avea nevoie de carne tocată de vită și de câteva legume și verdețuri poraspete.

Pastele bolognese sunt ideale de servit la orice masă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui, iar cu câteva condimente inedite, vom transforma preparatul culinar într-un adevărat deliciu. Pentru iubitorii de mâncăruri simple, gustoase și sățioase putem face o salată de ton grecească. Aceasta este recomandată și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

La fel de bine putem face și niște paste cu bacon și ciuperci, la mesele festive și nu numai. Rețeta de paste bolognese este adorată de mulți și este la îndemâna oricui.

Cum să pregătești cele mai bune paste la tine în bucătărie

Pentru delicioasele paste bolognese vom avea nevoie de 300 g de spaghete, 400 g de carne tocată de vită, 2 linguri de ulei, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 200 g de ciuperci, 2 ardei grași, 300 ml de suc de roșii, 2 linguri de pastă de tomate, 100 g de cașcaval, sare, piper, oregano, busuioc și o foaie de dafin.

Într-o cratiță se pun pastele la fiert în apă clocotită în care am pus un pic de sare. Când sunt gata, pastele se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Într-o tigaie cu ulei încins se pune carnea tocată să se călească. Se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt, apoi se pune și ardeiul împreună cu ciupercile tăiate cubulețe. Spre final se adaugă sucul de roșii și pasta de tomate. Se potrivește gustul cu busuioc, oregano, sare și piper. Se lasă să fiarbă înăbușit până se leagă sosul. La final se presară puțin parmezan și câteva frunze de busuioc proaspăt. Cu siguranță acest preperat culinar va fi apreciat de toți cei de la masă.

Pastele bolognese sunt gustoase, aromate și ușor de făcut. Rețeta este simplă, delicioasă și la îndemâna oricui. Pastele cu carne sau cu brânză sunt savuroase și merg de minune la orice masă alături de alte bucate alese. Pastele pot fi făcute și de post, cu ciuperci și legume proaspete. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`