Prima pagină » Eveniment-Social » „Pasta House” donează încasările din 1 iunie, din meniul „Pasta Kids”, copiilor cu autism care își doresc accesul la proiecte educaționale dedicate nevoilor lor – FOTO

„Pasta House” donează încasările din 1 iunie, din meniul „Pasta Kids”, copiilor cu autism care își doresc accesul la proiecte educaționale dedicate nevoilor lor – FOTO

02 iun. 2023, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Cu ocazia zilei de 1 iunie, două antreprenoare din Iași au hotărât să doneze încasările dintr-o secțiune specială a restaurantului copiilor cu autism care își doresc accesul la proiecte educaționale dedicate nevoilor lor

Este vorba de Adina Moșneagu și Eliza Bogdan care au vârsta de 32 de ani și au deschis, în urmă cu șase luni, o afacere delicioasă cu paste: „Pasta House”. Conceptul de afacere este de paste „to go”, ce pot fi comandate și consumate la birou.

„Pasta House” donează încasările Asociației „Zbor de Fluturi”

o poză cu Eliza Bogdan

„Pasta House” donează încasările Asociației Zbor de Fluturi

Încasările din secțiunea „Pasta Kids” vor merge în procent de sută la sută către Fundația Comunitară Iași care dublează suma și o donează Asociației „Zbor de Fluturi” care se ocupă de copiii cu autism.

„Secțiunea «Pasta Kids» cuprinde paste bolognese, alfredo, al pomodoro, ala norma și carbonara. Acestea sunt secțiunea specială dedicată copiilor și în urma discuțiilor cu asociația comunitară am hotărât să donăm încasările de la această secțiune, din zilele de 31 mai și 1 iunie, Asociației «Zbor de Fluturi» care se ocupă de copiii cu autism. Ei au și ales un proiect, este vorba despre «Descoperim lumea împreună».

Noi, în principiu, fiindcă am deschis destul de recent, în urmă cu șase luni, avem încasări care se învârt în jurul sumei de 1.500 de lei și cred că suma din data de 31 mai, din secțiunea «Pasta Kids», este de 300 de lei, sumă care va fi dublată de către Fundația Comunitară Iași și ulterior o să o doneze mai departe Asociației «Zbor de Fluturi»”, declară Eliza Bogdan, antreprenor.

Afacerea celor două prietene a fost ridicată în picioare prin fonduri europene nerambursabile

o poză din interiorul Pasta House

Afacerea celor două prietene a fost ridicată în picioare prin fonduri europene nerambursabile

În anul 2021, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a obținut finanțare pentru un proiect subvenționat cu fonduri europene de aproximativ 2 milioane de euro: „STAR – Susținerea tinerilor pentru afaceri reușite”. În competiție au fost depuse 376 de proiecte, însă doar 22 de studenți au fost aleși câștigători și au primit suma de 58.000 de euro.

Printre aceștia se numără și Adina Moșneagu care a câștigat cu proiectul ei, iar acum o are ca asociat pe Eliza Bogdan, dar și încă doi angajați. Finanțarea a fost de aproape 58.000 de euro, fonduri europene nerambursabile, însă au mai fost investite 20.000 de mii de euro.

„În anul 2022, Adina a participat la proiectul «STAR – Susținerea tinerilor pentru afaceri reușite», unde a și câștigat. Eu am terminat FEAA, iar acest lucru ne-a ajutat foarte mult, acum sunt doctorand, în anul V, urmează să termin. Toată ideea de «Pasta House» a pornit de la povestea de prietenie. În urmă cu 12 ani, m-am întâlnit cu Adina pe scările facultății și am rămas prietene, pe atunci eram un grup mare de prieteni, dintre care doar noi două găteam. Am văzut această idee de «to go» în Piatra Neamț, unde niște băieți tineri au fost plecați în Italia mai mult timp și au deschis acest business”, adaugă Eliza Bogdan, antreprenor.

Cele două antreprenoare din Iași donează, cu ocazia zilei de 1 iunie, încasările dintr-o secțiune specială a restaurantului copiilor cu autism care își doresc accesul la proiecte educaționale dedicate nevoilor lor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`