Prima pagină » Sanatate » Pastă de dinți pentru durerea de măsea: Ce produse îți pot afecta dinții

Pastă de dinți pentru durerea de măsea: Ce produse îți pot afecta dinții

14 dec. 2021, 14:32,
în Sanatate

Atunci când ai dinții foarte sensibili este bine să folosești pastă de dinți pentru durerea de măsea. De cele mai multe ori, durerea de dinți apare în urma consumului de alimente, de băuturi prea calde sau prea reci. În cazul în care simți o durere la nivelul mai multor dinți în același timp, există probabilitatea să suferi de o infecție.

În cazul unor astfel de dureri este important să-ți protejezi dinții folosind pasta de dinți pentru durerea de măsea. Astfel, atunci când durerea persistă mai mult de 30 de minute după ce ai mâncat este mai mult ca precis să-ți fie lezată pulpa dintelui. Odată ce observi că durerea clasică de dinți se manifestă din ce în ce mai des, având o formă severă, fiind de asemenea însoțită de inflamație și sensibilitate, trebuie să te adresezi pentru un control la un stomatolog.

persoana care pune pasta de dinti pe periuta

Una dintre pastele de dinți care îți pot accentua și mai mult durerea de măsea este cea care conține fluor

Pastă de dinți pentru durerea de măsea: Din ce cauză apare durerea și cum scapi de ea

În cazul în care durerea de dinți te trezește chiar din somn sau îți scade din productivitatea, deranjându-te constant pe parcursul zilei, există probabilitatea ca dinții tăi să aibă nevoie de o pastă de dinți pentru durerea de măsea. De asemenea, este important să-ți clătești gura cu apă călduță pentru îndepărtarea oricăror resturi de alimente blocate printre dinți.

Atunci când știi că suferi de dureri de dinți este important să nu alegi o pastă de dinți care îi înălbește. De obicei, acest tip de pastă de dinți este foarte dăunător pentru dantura ta, având un indice de abrazivitate ridicat. Astfel de paste de dinți pot duce la lezarea și zgârierea smalțului dintelui, provocându-ți daune propriilor dinți.

Una dintre pastele de dinți care îți pot accentua și mai mult durerea de măsea este cea care conține fluor. De cele mai multe ori, fluorul este recomandat de către specialiști, fiind o substanță care întărește dinții, protejându-i de apariția cariilor. Însă, prea mult fluor poate duce la fluoroză. Această substanță distruge capacitatea osoasă a dintelui, provocând unele crăpături. Astfel, din moment ce folosești zilnic, chiar de mai multe ori pe zi, o astfel de pastă de dinți, cu siguranță durerile de dinți nu vor întârzia să apară.

femeie care pune pasta de dinti pe o periuta

Atunci când vrei să procuri o pastă de dinți pentru durerea de măsea este bine să fii atentă la ambalajul acesteia

Cum alegi pasta de dinți potrivită pentru dinții tăi: Sfaturile specialiștilor

Atunci când știi că suferi de durere de măsea și dinții tăi sunt extrem de sensibili este bine să optezi pentru o pastă de dinți special concepută pentru dinții sensibili. Această pastă de dinți te va ajuta să întărești smalțul dintelui, astfel încât dinții tăi vor deveni mai puțin sensibili la temperaturi calde sau reci. Evitând băuturile zaharoase și acide poți preveni apariția unor afecțiuni grave.

Tot mai multe persoane preferă să folosească o pastă de dinți îndulcită. Însă, aceasta, conține mult zahăr care nu este deloc benefic pentru sănătatea dinților tăi. De cele mai multe ori, această pastă de dinți poate distruge smalțul dintelui, favorizând apariția cariilor. Specialiștii recomandă, evitarea unei paste de dinți care are în compoziția sa ingrediente precum zahărul. De asemenea, în cazul în care ți-ai extras măseaua de minte trebuie să ai grijă cum îi periezi.

trei tipuri de pasta de dinti

Este important să-ți clătești gura cu apă călduță pentru îndepărtarea oricăror resturi de alimente

Atunci când vrei să procuri o pastă de dinți pentru durerea de măsea este bine să fii atentă la ambalajul acesteia. De cele mai multe ori, tubul unei paste de dinți are un pătrățel colorat pe partea de jos. Fiecare dintre culorile menționate pe ambalaj având o anumită semnificație, arătând dacă produsul este făcut din ingrediente naturale sau medicinale.

În cazul în care pe ambalaj este desenată culoarea verde, să știi că această pastă de dinți ți se potrivește cel mai bine. Compusă din ingrediente naturale, aceasta nu-ți va afecta dinții. Însă atunci când observi pe tub un pătrat de culoare albastră trebuie să știi că pasta de dinți este compusă dintr-un mix de elemente naturale și medicinale. Niciodată să nu alegi pasta de dinți pentru durerea de măsea care are pe tub desenat un pătrat roșu sau negru. Acesta este un semn care te atenționează că produsul este compus din elemente chimicale.

barbat care isi spala dintii cu o periuta de dinti

Evitând băuturile zaharoase și acide poți preveni apariția unor afecțiuni grave

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *