Prima pagină » Sanatate » Pasta de dinți pentru albire. Cum să previi formarea plăcii?

Pasta de dinți pentru albire. Cum să previi formarea plăcii?

28 nov. 2022, 15:00,
în Sanatate

Dinții albi ca zăpada sunt cartea de vizită a vedetelor de film și pop, aceștia obțin acest efect dacă folosesc pasta de dinți pentru albire. Astăzi, însă, nu doar oamenii din showbiz pot avea un zâmbet radiant, ci și „muritorii de rând” care vor să își dea dinților o nuanță albă fără a le afecta smalțul.

Pastele de dinți de albire sunt cunoscute pentru că ele conțin abrazivi sau substanțe chimice care acționează asupra smalțului dentar pentru a îndepărta petele și a preveni formarea de noi pete. Dar cum poți să-ți albești dinții cu pastă de dinți fără să-i rănești? Merită să alegeți cu atenție o formulă specifică, acordând atenție ingredientelor active din pasta de dinți și efectelor pe care le au.

barbat care se spala pe dinti

Merită să alegeți cu atenție o formulă specifică, acordând atenție ingredientelor active din pasta de dinți și efectelor pe care le au

Pasta de dinți pentru albire. Cum funcționează aceasta

Există multe mărci pe piață de paste de dinți pentru albirea dinților. Toate acestea variază în ceea ce privește formula, eficacitatea de albire și longevitatea. Toate pastele de dinți de albire acționează asupra smalțului dentar cu ajutorul unor ingrediente specifice. Rezultatul este o albire a smalțului dentar cu una sau mai multe nuanțe.

Ingredientele active dizolvă petele de pigment și elimină placa întunecată de pe dinți. Unele paste de dinți folosesc agenți abrazivi, iar altele folosesc substanțe chimice ca agenți de albire. Dimensiunea particulelor abrazive va afecta calitatea și delicatețea procesului de albire. Particulele mai mici din această pastă de dinți lustruiesc ușor dinții, în timp ce cele mai mari sunt mai active asupra smalțului, ceea ce poate duce la subțierea acestuia.

Rețineți, de asemenea, că pasta de albire nu este potrivită pentru persoanele cu dinți cariați, coroane artificiale, abces dentar sau aparate dentare. Aceasta va face ca tonul să fie neuniform. După ce am clarificat principiul pastelor de albire, să trecem la compararea unora dintre ele, aflând compoziția lor și cât de eficiente sunt la albire.

persoana care zambeste si tine o periuta de dinti in mana

Rețineți, de asemenea, că pasta de albire nu este potrivită pentru persoanele cu dinți cariați

 

Cele mai eficiente paste de dinți pe care le poți găsi în orice magazin. Sfaturile specialiștilor

Printre cele mai eficiente paste de dinți se numără SPLAT Whitening +, Blendamed 3D White, Pasta Silca Arctic White și Lacalut Alb. De asemenea, medicii stomatologi recomandă pasta Rembrandt Plus.

SPLAT Whitening Plus este o pastă de dinți de uz casnic care conține papaina, sare de potasiu și fluor pentru a mineraliza dinții. Are un bun efect de curățare prin îndepărtarea particulelor mici de alimente și împrospătează în mod plăcut respirația datorită conținutului de mentă. Cu toate acestea, efectul de albire al acestei paste de dinți nu este suficient pentru a albi dinții, iar utilizarea sa regulată nu are efectul scontat.

Blendamed 3D White conține abrazivi, fluoruri și pirofosfați, care sunt concepuți pentru a îndepărta placa dentară. Cele peste 6 tipuri de această pastă de dinți disponibile pe piața noastră au foarte puține diferențe în compoziția lor, producând același efect de albire care durează doar o perioadă scurtă de timp. Unul dintre dezavantajele acestei paste de dinți este posibila subțiere a smalțului dentar din cauza utilizării frecvente a acesteia.

persoana care zambeste si tine o periuta de dinti in mana

Există multe mărci pe piață de paste de dinți pentru albire

Compoziția produselor. Ce probleme ale danturii pot provoca pastele

Pasta de dinți Silca Arctic White cu alantoină și microgranule albastre este poziționată de producător ca o opțiune bună pentru dependenții de cafea și tutun pentru albirea dinților. Cu toate acestea, efectul nu este de lungă durată, aceasta provoacă uscarea cavității bucale. Unul dintre efectele secundare este că gingiile pot sângera din cauza abrazivilor grosieri din pastă, care pot provoca, de asemenea, traume asupra smalțului prea sensibil.

Lacalut White conține componente de lustruire și componente abrazive foarte agresive, ceea ce face ca utilizarea sa zilnică ca produs de curățare a igienei orale să nu fie de dorit. Pirofosfații previn formarea plăcii dentare dure, dar nu o elimină complet. Efectul de albire al acestei paste de dinți nu este suficient de vizibil și se recomandă utilizarea ei doar o dată pe zi, alternând cu alte paste de dinți. Este bine să știi că această pastă poate proca uscarea gurii.

Pasta de dinți pentru albire, ROCS Pro Oxygen Whitening conține abrazivi fini care lustruiesc smalțul, în timp ce oxigenul activ pe care îl conține luptă împotriva petelor de pe dinți. Această pastă de dinți nu conține coloranți sau fluor, așa că producătorul recomandă folosirea ei împreună cu alte produse de curățare care vor contribui la întărirea smalțului dentar.

persoana care zambeste si tine o periuta de dinti in mana

Ingredientele active dizolvă petele de pigment și elimină placa întunecată de pe dinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *