Prima pagină » Sanatate » Pastă de dinți fără fluor. Beneficiile acesteia

Pastă de dinți fără fluor. Beneficiile acesteia

10 feb. 2023, 13:14,
în Sanatate

Multe persoane consideră că pasta de dinți fără fluor este mult mai sănătoasă și benefică. Oamenii de știință au descoperit că fluorul întărește smalțul dinților. Cu toate acestea, există persoane care sunt convinse că fluorura din pasta de dinți este periculoasă.

Fluorul este un gaz care nu poate fi găsit în forma sa pură. Fluorurile, substanțe pe bază de fluor, sunt folosite în pasta de dinți. Gazul în sine se găsește într-un număr mare de compuși, iar în medicină este combinat cu metale, care sunt denumite colectiv fluoruri. Se adaugă la produsele orale în scopuri specifice. Ionii de fluorură au un efect antimicrobian și protejează smalțul de pierderea de minerale, astfel încât acesta devine mai dur și mai rezistent. Acest lucru face ca bacteriile să pătrundă mai greu în țesuturile dentare, astfel încât nevoia de tratament pentru carii nu va apărea prea curând.

Pastă de dinți fără fluor. În ce situații substanța afectează smalțul

Fluorul poate avea un efect asupra organismului nu numai atunci când este utilizat extern. Este prezent în multe alimente și în apa potabilă. Atunci când este ingerat odată cu alimentele, intră în sânge și apoi în țesuturile dentare dure. Cu toate acestea, cantitatea consumată cu alimente este de obicei insuficientă pentru a asigura o sănătate dentară corespunzătoare.

Această substanță nu este capabilă să dăuneze dacă respectați instrucțiunile de utilizare a remediilor. O supraabundență a acestui element în organism poate provoca o boală numită fluoroză, când smalțul dinților își schimbă culoarea.

Fluoroza afectează persoanele care au consumat fluor în exces în apă și alimente încă din copilărie. Lucrătorii din industria chimică, persoanele care locuiesc în zone clasificate ca fiind periculoase pentru mediu sunt, de asemenea, afectate. Dacă vă spălați pe dinți în mod regulat cu pastă de dinți care conține fluor, șansele de supradozaj sunt minime.

Pericolul fluorurii din pasta de dinți apare doar dacă sunteți alergic la componente. În acest caz, daunele provocate de fluoruri nu sunt cauzate de dinți, ci de țesuturile moi din gură.

Beneficiile fluorurii. Ce spun specialiștii?

Substanța nu este doar utilă, ci și importantă pentru o sănătate bună. Deficitul acestui element poate provoca carii dentare, căderea părului și osteoporoză. Din acest motiv, multe țări au început să adauge fluor în apa din conductele de apă din oraș. Elementul este mai bine absorbit din lichide decât din alimente.

Procentul de fluor din apă este direct legat de locul de unde este luată. Cursurile de apă și râurile care curg pe câmpie sunt practic lipsite de ea, în timp ce izvoarele care curg în munți sau în subteran sunt bogate în ea. Se pare că prezența fluorurii în apă este dictată de tipul de sursă utilizată pentru alimentarea sistemului centralizat de alimentare cu apă. În cazul în care elementul este deficitar, se efectuează fluorizarea pentru a preveni îmbolnăvirea cronică a populației.

Producătorii de produse dentare și de îngrijire orală adaugă fluor în acestea, deoarece apa este fluorurată doar în anumite regiuni unde prezența acestui element este extrem de scăzută. În toate celelalte țări, accentul se pune pe introducerea de produse orale cu fluorură.

Trebuie să știți că o pastă de dinți fără fluor nu prezintă nicio diferență de culoare sau de gust. Pastele de dinți cu fluor sunt disponibile în diferite arome, cu sau fără efect de albire. Singura diferență majoră este avertismentul de pe tub, „conține fluorură”. Experții spun că conținutul de elemente ar trebui să fie de 0,135% sau mai mult. Concentrația este imprimată pe ambalaj.

Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
redactia.ro
Ce salariu avea Mihaela Tatu la Antena 1 și cât încasează Mirela Vaida
Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
a1.ro
Cât costă o noapte de cazare la hotelul Simonei Halep din Mamaia. Cât trebuie să dai pentru o cameră și ce părere au turiștii
Playtech.ro
Cât costă cea mai scumpă pâine din România. O găsești la Turda, prețul e neașteptat
observatornews.ro
Și-a notat în jurnal că vrea să-și omoare mama. Fiica adoptivă a româncei Andreea Mottram plănuia crima de un an: "A fost înjunghiată de 12 ori"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
ICCJ a decis: Cum pot pensionarii să rămână angajați. Sunt condiții stricte
realitatea.net
Ce trebuie să faci cu bulbii lalelelor după ce se scutură florile? Trucuri pentru reluarea înfloririi
SportpeSurse
Întreaga lume e în stare de șoc! Apariție tulburătoare în Moscova, în plin război între Rusia și Ucraina. Imaginea naște controverse uriașe
Playtech.ro
Se poate poate pune poprire pe pensie? Ce spune legea și în ce cazuri se aplică măsura
Dailybusiness.ro
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
RomaniaTV
Tichete sociale Paşte 2025. Pensionarii cu venituri mici primesc bani de miel şi cozonac de la Primărie, pe lângă voucherul de 400 de lei de la Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Cum arată fostul preot Visarion Alexa la aproape 3 ani de când a dispărut din spaţiul public
redactia.ro
Ce nu trebuie să spui sub nicio formă în ziua de Paște pentru a-ți merge bine tot anul
ego.ro
Au divorțat la scurt timp după nuntă! Vedetele care și-au spus ”adio” aproape instant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`