Prima pagină » Culinar » Pască fără aluat cu ciocolată, o delicatese pe masa de Paște

Pască fără aluat cu ciocolată, o delicatese pe masa de Paște

13 iun. 2022, 13:08,
B, , h, , în Culinar

Pasca fără aluat cu ciocolată este un preparat gustos și aromat perfect pentru orice ocazie. Aceasta nu conține brânză și nu seamănă deloc cu cea tradițională. Compoziția desertului este foarte pufoasă și pe alocuri presărată cu stafide și coji de portocale ți se vor topi în gură.

Din cauza faptului că nu conține făină, pasca are o textură fină și aerată.  Preparatul poate fi ținut la rece timp de 5 zile. 

Pască fără aluat cu ciocolată, prepararea cremei 

Pasca fără aluat cu ciocolată este un preparat pufos și delicios ce va încânta pe toată lumea. Rețeta este pe bază de iaurt și nu conține brânză. Din cantitățile ingredientelor veți obține un desert cu diametrul de 24 centimetri, adică aproximativ 12 felii. Pentru prepararea acestuia veți avea nevoie de un kilogram de iaurt simplu cu 3 la sută grăsime, 50 grame de zahăr, 100 grame stafide, 70 grame de coji confiate de portocală, 50 grame de amidon, 6 gălbenușuri și două plicuri de zahăr vanilat. Pentru aromă veți folosi o coajă rasă de la o lămâie. De asemenea, puteți opta pentru 600 grame de iaurt grecesc, cremos de 10 la sută grăsime. În caz contrar, cel de trei la sută va trebui lăsat la strecurat peste noapte pentru a putea scăpa de zer. 

Pentru bezea veți avea nevoie de 100 grame de zahăr, un praf de sare și 6 albușuri. Crema desertului se va pregăti din 6 gălbenușuri, iaurt, zahăr, un praf de sare, vanilie și amidon. Se va amesteca totul cu ajutorul unui tel, până ce veți obține o compoziție omogenă. La final, veți încorpora și coajă rasă de lămâie. În compoziție se vor pune și cojile confiate de portocală, stafidele și 100 grame de picături de ciocolată amăruie, apoi vor fi amestecate cu o spatulă. Picăturile de ciocolată amăruie sunt termostabile și nu se vor topi la copt.

Cum se gătește compoziția pufoasă a desertului

Pentru a obține o pasca pufoasă fără aluat cu ciocolată, cele 6 albușuri vor fi bătute împreună cu un praf de sare. Ulterior, se va adăuga 100 grame de zahăr și continuați să mixați compoziția. În final, va trebui să obțineți o spumă tare, fermă și lucioasă. O treime din cantitatea de bezea se va pune peste crema de iaurt și se amestecă bine. Restul cantității, se va adăuga treptat și se va mixa cu mișcări de sus în jos. În această etapă, compoziția trebuie amestecată delicat. Tava va fi tapetată cu hârtie de copt la bază, apoi forma va fi unsă cu pesmet și unt moale. Cuptorul va trebui preîncălzit la 180 de grade. 

Se va turna compoziția de pască fără aluat în forma pregătită, apoi se va nivela. Deasupra se pot presăra fulgi de unt moale. Acesta va oferi savoare desertului final. Timp de 40 minute, pasca va fi coaptă la 180 de grade, apoi va trebui să reduceți temperatura la 160 de grade, pentru 20 minute. Când va fi scos din cuptor, desertul va fi crescut, însă pe măsură ce se va răci, se va dezumfla. După ce va ajunge la temperatura camerei, va trebui să o lăsați pentru câteva ore la frigider. Ulterior, se va scoate de la rece, va fi transferată pe un platou și poate fi servită.

Pasca fără aluat cu ciocolată este un preparat ce poate fi pregătit pe tot parcursul anului. Cu toate că nu este un ca cea tradițională, aceasta este foarte gustoasă și aromată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *