O pască cu mascarpone este un desert cu un aspect mult mai omogen și cremos, comparativ cu cea clasică.
Pentru că pasca este unul dintre cele mai îndrăgite preparate în această perioadă, venim cu o altă variantă delicioasă pentru sărbătorile pascale.
Iată cum prepari o pască delicioasă cu mascarpone
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 200 grame de biscuiți simpli și de 100 grame de unt cu 80-82% grăsime pentru blat. Pentru compoziție vei avea nevoie de 500 grame de mascarpone, de 5 ouă, de 100 grame de zahăr, de 10 grame de zahăr vanilat, de 1 plic de budincă de vanilie, de 1 linguriță de coajă de lămâie sau de portocală, de 1 linguriță de esență de care dorești și de 50 ml de smântână lichidă naturală cu 35% grăsime.
Începe prin a zdrobii biscuiții, apoi pune-i într-un bol. Topește untul, pune-l peste biscuiți, apoi amestecă foarte bine, până când se omogenizează totul. Așează amestecul făcut pe fundul unei forme specifice și tasează-l foarte bine. Pune aluatul preparat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute, apoi scoate-l și lasă-l la răcit.
Pentru a prepara compoziția, pune mascarponele într-un vas, apoi adaugă treptat smântâna, ouăle și zahărul, praful de budincă, esența aleasă și coaja de la lămâie sau portocală, amestecând de fiecare dată, dupa fiecare ingredient adăugat.
Toarnă compoziția făcută peste blatul răcorit, apoi pune totul în cuptor la aceleași grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
După acest timp, se scoate pasca și se lasă la răcit înainte de servire. Nu trebuie să te sperii dacă în timpul coacerii compoziția se va umfla și se va crăpa, întrucât după răcire se va așeza.
Rețetă pentru o pască fără aluat
Pentru a o prepara vei avea nevoie de 200 grame de făină, de 80 ml de apă, de 100 grame de unt, de 500 grame de mascarpone, de 4 ouă, de 140 grame de zahăr pudră, de 1 lămâie întreagă, de 10 grame de zahăr vanilat și de 6 lingurițe de făină.
Dacă ai un robot de bucătărie, pune la acesta făina și untul, dacă nu, mixează-le cu ajutorul unui mixer sau a unui tel. Amestecă ingredientele până când obții un aluat destul de sfărămicios, apoi adaugă apa și amestecă.
Pune apoi aluatul în folie de bucătărie și presează-l bine ca să îl pregătești pentru a fi întins. Lasă aluatul în folie la rece pentru aproximativ 30 de minute, apoi întinde-l într-o foaie subțire. Tapetează o tavă specifică cu fund detașabil cu hârtie de copt și unt, apoi pune foaia de aluat în tavă.
Pentru cremă separă albușurile și mixează-le până când acestea devin spumă, adăugând zahăr treptat. După ce s-au făcut spumă, adaugă și gălbenușurile, zeama și coaja de lămâie, crema de mascarpone și lingurițele de făină. Toate acestea se adaugă ușor, amestecând cu mixerul încet.
Se pune crema în tava pregătită și se lasă la cuptor la 170 de grade Celsius pentru aproximativ o oră, apoi se lasă puțin la răcit înainte de servire.
O pască cu mascarpone cu și fără aluat este o opțiune ideală și delicioasă, dacă vrei să nu mai prepari rețeta clasică și să îți impresionezi familia și musafirii.