Prima pagină » Razboi în Ucraina » Paşapoartele emise de Rusia în regiunile ocupate ilegal în Ucraina nu vor fi recunoscute în UE

Paşapoartele emise de Rusia în regiunile ocupate ilegal în Ucraina nu vor fi recunoscute în UE

25 nov. 2022, 11:09,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Paşapoartele şi alte documentele de călătorie emise de Rusia în regiunie ocupate ilegal în Ucraina şi Georgia nu vor fi recunoscute în Uniunea Europeană. Joi, 24 noiembrie 2022, Parlamentul European a confirmat decizia Consiliului Uniunii Europene. Rusia a anunțat că a distribuit deja pașapoartele rusești pentru mii de cetățeni din regiunile respective.

Legislativul european a aprobat acordul cu Consiliul UE. Decizia a primit 531 voturi „pentru”, 7 voturi „împotriva” şi 34 de abţineri. Aşadar, cetăţenii cu astfel de paşapoarte nu vor putea primi vize şi nu vor putea trece frontierele externe ale UE.

Paşapoartele emise de Rusia în regiunile ocupate ilegal în Ucraina nu vor fi recunoscute în UE

Comisia Europeană se va consulta cu statele membre UE şi va elabora o listă a documentelor de călătorie ruseşti, care nu vor fi acceptate, potrivit acordului. Însă, persoanele care pleacă din Ucraina în scop umanitar încă mai pot intra în Uniunea Europeană.

Eurodeputatul spaniol Juan Fernando Lopez Aguilar a mentioat, după vot, ca „Parlamentul European este decis să facă tot posibilul pentru a continua să exercite presiuni asupra Rusiei prin mijloace legale şi politice pentru a se asigura că Putin plăteşte un preţ ridicat pentru acest război ilegal şi pentru crimele comise împotriva Ucrainei şi poporului ei”.

Acelaşi lucru Rusia a făcut şi în 2014, după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea. Acum, a emis paşapoarte pentru cetăţenii din zonele din Ucraina neaflata sub controlul guvernului de la Kiev. Însă, persoanele respective nu vor putea solicita viza pentru intrarea în Uniunea Europeană şi nici nu vor putea tranversa frontierele UE.

Peste 80.000 de pașapoarte au fost eliberate în Rusia pentru cetățenii din zonele anexate din Ucraina

Anterior, Federaţia Rusă a anunţat că a distribuit paşapoarte ruseşti pentru peşte 80.000 de persoane din zonele Ucrainei anexate de către Rusia, anexare nerecunosccuta de statele internaţionale.

„De când cele patru regiuni au fost alipite Federaţiei Ruse şi în conformitate cu legea, peste 80.000 de persoane au primit paşapoarte în calitate de cetăţeni ai Federaţiei Ruse”, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne rus, citat de agenţiile de presă locale, potrivit Agerpres.

În acest sens, Rusia a organizat şi referendumuri în regiunile Donetk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. Chiar înainte de începutul ofensivei împotriva Ucrainei, în februarie, Moscova distribuise deja sute de mii de paşapoarte în zonele separatiste din estul acestei ţări vecine.

O astfel de acțiune a fost făcută de Rusia și pentru Transnistria, o altă zonă ocupată militar de Rusia. Vă readucem aminte că anterior și Tiraspolul i-a reamintit lui Vladimir Putin că pe teritoriul regiunii separatiste locuiest peste 220.000 de transnistrieni cu cetățenia rusă. Aceștia au cerut ajutor din partea diplomației ruse pentru a rezolva probleme prin crearea unui punct de informare al Serviciului Consular rus de la Tiraspol în scopul de a preveni astfel de situații în viitor.

Sovietul Suprem de la Tiraspol, echivalentul Parlamentului, i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin ca Rusia să le rezolve problemele privind activitatea oficiului consular al Rusiei la Tiraspol în vederea înlocuirii pașapoartelor vechi rusești pentru locuitorii din enclava separatistă.

Conform Comisiei Europene, toate statele membre au declarat că nu vor accepta paşapoartele ruseşti emise în regiunile ocupate ilegal. Așadar, paşapoartele emise de Rusia în regiunile ocupate ilegal în Ucraina nu vor fi recunoscute în UE

Comentarii
  • :))))))))))))) „Ocupate ilegal” :)))))))))))
    Tot teritoriul este al Rusiei.
    Și dacă am fi băieți deștepți, nu trădători de neam și țară, am sta pe langa ruși, să ne dea înapoi teritoriile noastre din ucranaziina.
    Ucranaziina nu are ce căuta ca țară.

  • Ptr laba trista de mai sus

    Esti mai prost decat prevede legea,te caci si consumi aerul ca un dobitoc pe aceasta planeta

  • UE, Europa, nu mai este de multa vreme centrul lumii. Este o regiune aflata in declin demografic, moral si economic. Cand venea vorba de locul Europei in lume, Donald Rumsfeld spunea : ”nothing but a huge land estate”. Polul dezvoltarii este acum Asia.
    Faptul ca UE traieste cu iluzia ca inca este centrul lumii este doar masura inadecvarii sale la realitate, deci tot un semn al declinului.

  • pai si dupa tine rusia e viitorul luminos pe care sa-l urmam,n-ai decat pe mine lasa-ma in decadentul occident,unde si-ar dori sa traiasca juma’ de planeta.Ceea ce spui tu e garagara chineza unde te-ai scolit la moscova?

  • n-are efect. doar rusul superbogat calatoreste in ue. nu exista asa ceva in donbas.

  • Anonimule, Codrin este cel care are dreptate, in mare. Spun in mare, pentru ca are si unele exagerari. Timpurile bune pentru UE s-au terminat. Este neplacut, dar asa stau lucrurile. O spune chiar J. Borrell, Brussels, 10.10.2022 :

    Our prosperity has been based on cheap energy coming from Russia. Russian gas – cheap and supposedly affordable, secure, and stable. …. And the access to the big China market, for exports and imports, for technological transfers, for investments, for having cheap goods.

    The access to China is becoming more and more difficult. The adjustment will be tough, and this will create political problems.

    You – the United States – take care of our security. You – China and Russia – provided the basis of our prosperity. This is a world that is no longer there.

  • Ptr Tudor,Codrin si cate nik-ri o mai avea

    O intrebare atunci de ce nu se inghesuie migrantii in rutzia si china si vor toti in decadentul occident,a doua intrebare:se justifica astfel masacrul din Ucraina?

  • Reciteste ce spune Borrell. Tu vorbesti de trecut. El de viitor. Tu vrei sa crezi ca o sa fie bine in viitor. Eu cred ce spune Borrell, ca o sa fie greu.
    Btw, vorbele sunt bazate pe cifre. Evolutia ponderii UE in economia mondiala:
    1980 – cca 29%
    2000 – cca 23%
    2020 – cca 14%
    Concluzia este evidenta : UE este pe topogan. Pentru binele nostru in primul rand, sa speram ca sefii UE se vor trezi din visele grandorii trecutului.

  • Nu prietene eu vorbesc de PREZENT,nu pot sa cred ca viitorul e China rusia,Iran,India etc,iar prezentul arata ca Europa este asaltata lunar de sute de mii de migranti in special asiatici,iar Borrell nu i mama omida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *