Prima pagină » Local » Pasajul de la Bucium a primit finanţarea! Încep lucrările de reabilitare a celei mai circulate pasarele din Iaşi – FOTO

Pasajul de la Bucium a primit finanţarea! Încep lucrările de reabilitare a celei mai circulate pasarele din Iaşi – FOTO

05 aug. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

La sfârşitul lunii iulie a fost semnat contractul de finanţare a pasajului Bucium. Valoarea totală pe care Iaşul a primit-o pentru proiectele de infrastructură este de 51,798 milioane de lei

Pasajul Socola, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din orașul Iași, va intra în faza de implementare. Proiectul a primit finanţarea, iar contractul a fost semnat. În primul stadiu al lucrărilor, când se vor efectua reparații la elementele de rezistență ale pasajului, traficul nu va fi afectat. În etapa finală, când se va asfalta podul, se va discuta despre modalitățile optime de gestionare, însă se va evita executarea lucrărilor în perioadele cu trafic intens, cum ar fi octombrie sau martie.

Lucrările de la pasajul Bucium au primit finanţarea

La sfârşitul lunii iulie, la Bucureşti a fost semnat contractul de finanţare pentru pasajul Bucium sau, după cum este cunoscut de ieşeni, pasajul Socola. Este important de precizat faptul că Iaşul va primi, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, nu mai puţin de 51.798.000 de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru proiectele de infrastructură.

În acest sens, modernizarea pasajului suprateran Socola va fi realizată de Conest SA în asociere cu Arcada Company SA, iar lucrările vor include reabilitarea pasajului, lărgirea carosabilului, astfel că pasajul va avea 5 benzi de circulaţie, două benzi de 3,5 metri lăţime pe sensul Centru – Socola şi două trotuare pietonale de 2 metri lăţime, dar şi creşterea gabaritului şi a clasei de încărcare.

Președintele Comisiei de Circulație, Radu Botez, a confirmat că planurile de gestionare a traficului pentru lucrările la pasajul Socola din Iași sunt deja stabilite și sunt incluse în documentația proiectului, care a fost avizată și de Poliția Rutieră. Conform acestora, în prima fază a lucrărilor, traficul nu va fi afectat datorită faptului că se vor executa lucrări la elementele de rezistență. În etapa finală, când se va asfalta podul, se va pune problema gestionării acestuia.

Zona Bucium – Poitiers va intra, de asemenea, în reparații capitale

Pe lângă renovarea pasarelei Socola, în planurile concrete ale Primăriei Iași se află bulevardul Poitiers și șoseaua Bucium. Lucrările de reamenajare și modernizare a șoselei Bucium sunt în fază incipientă, iar proiectul mizează pe lărgirea drumului la 5 benzi. De asemenea, s-ar dori ca după finalizarea lucrărilor să se găsească o soluție prin care transportul public din zonă să beneficieze de o bandă unică.

Bulevardul Poitiers va intra în șantier abia după ce vor fi finalizate lucrările la șoseaua Bucium și pasarela Socola, deoarece se dorește a nu se bloca de tot traficul rutier din zonă. Bulevardul Poitiers este o arteră vitală pentru Iași, deoarece leagă două cartiere mari și asigură accesul către spitalele, universitățile și centrele comerciale din zonă. Cu toate acestea, starea sa actuală afectează nu doar confortul conducătorilor auto, ci și siguranța lor. Numeroși șoferi s-au plâns de deteriorarea carosabilului și de riscul de accidente.

Traficul în zonă se va sufoca odată cu finalizarea proiectelor rezidențiale aflate în construcție. Situația din zona bulevardului Poitiers din Iași pare să se agraveze odată cu proiectele rezidențiale care urmează să fie construite. Cu toate acestea, se pare că dezvoltatorii nu au luat în considerare impactul pe care acestea îl vor avea asupra traficului și infrastructurii existente. În plus, faptul că bulevardul Poitiers nu a fost încă reabilitat și că starea sa este precară face ca această situație să fie cu atât mai problematică.

Lucrările de la pasajul Bucium au primit finanţarea! În perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare şi modernizare a celei mai circulate şi aglomerate pasarele din Iaşi.

Comentarii
  • Misu se lauda cu stirea asta de parca a facut un pod nou. E o chestie de normalitate sa repari ceva in orasul asta ! O sosea de centura pe cand ? Acusi incepe scoala, pornesc universitatile si iar ne blocam.

  • O sa fie coada pe Bucium …pana la Vaslui. …

  • Se facea pana acuma 2 benzi pe sens pe soseaua 3 Fantani si mai scapa de aglomeratie . Sosea de centura in 10 ani ? vise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *