Prima pagină » Local » Pasagerii unui autobuz de pe ruta Iași-Popricani se simt în pericol! Un ieșean acuză că stau ca sardinele și că șoferii se uită pe telefon!

Pasagerii unui autobuz de pe ruta Iași-Popricani se simt în pericol! Un ieșean acuză că stau ca sardinele și că șoferii se uită pe telefon!

07 iun. 2022, 02:00, 7 ,
Violina GORCINSCHI, în Local

Niște cetățeni din Iași se plâng că nu se simt în siguranță din cauza șoferilor de microbuze care nu sunt atenți la drum și se uită pe telefon. Un caz a fost sesizat de un ieșean care l-a filmat pe un șofer, angajat al firmei Micedu S.R.L., pe ruta Iași-Popricani, în timp ce folosea telefonul când transporta pasageri. Acesta se mai plânge și de faptul că oamenii sunt înghesuiți ca sardinele în mijloacele de transport ale acestei societăți.

Un ieșean, Vlad P., a tras un semnal de alarmă pe rețelele de socializare despre un șofer al companiei Micedu S.R.L. care conducea pe ruta Iași-Popricani și, în același timp, era cu ochii pe telefon. Acesta a distribuit o filmare în care angajatul era cu o mână pe volan și una pe telefon, fiind distras de la traseu. Firma de transport mai este acuzată și de faptul că în microbuzele puse la dispoziție circulă un număr de persoane care depășesc cu mult limita locurilor disponibile. Constantin Dinte, deținătorul acestei companii, se apără spunând că mijloacele sale de transport circulă aproape goale.

asageri inghesuiti intr-un autobuz

Locuitorii din Holboca și Aroneanu sunt exasperați de condițiile proaste de călătorie

Unii pasageri care circulă pe ruta Iași-Popricani se arată nemulțumiți de serviciile unei firme de transport

 

 un microbuz mercedes

Patronul firmei Micedu S.R.L. declară că are suficiente microbuze ca pasagerii să nu circule înghesuiți

Recent, un ieșean a pus în discuție pe rețelele de socializare problema șoferilor din județ care nu țin cont de siguranța pasagerilor pe care îi transportă și sunt distrași de telefon. Vlad P. punctează faptul că nepăsarea angajaților care se ocupă cu transportul de pasageri ar putea costa multe vieți. Pe lângă neatenția la volan, ieșeanul mai evidențiază și faptul că persoanele care circulă cu firma de transport Micedu S.R.L. sunt înghesuite și sunt puse în pericol de viteza ilegală cu care merg microbuzele

„Aș dori să evidențiez o problemă care aparent continuă să persiste indiferent de numărul de sesizări. Discutăm despre unii dintre șoferii companiei care realizează transportul pe ruta Iași-Popricani.

Pe lângă faptul că oamenii sunt înghesuiți de parcă ar fi niște materii prime in autobuze, prețul este nesimțit și nu se oferă nici bilet. Șoferii, în timp ce circulă cu viteză, de obicei neregulamentară, petrec timp pe telefon, în timpul cursei”, spune Vlad P. în spațiul public.

Tânărul spune că a semnalat companiei de transport această problemă, însă nu a primit niciun răspuns.

„Filmarea e făcută de cineva, săptămâna trecută. I-am trimis și patronului. Mi-a văzut mesajul, dar nu mi-a răspuns”, adaugă ieșeanul.

Deținătorul firmei de transport Micedu S.R.L., Constantin Dinte, a negat acuzațiile despre microbuzele înghesuite.

„De unde să fie înghesuiți când eu merg cu mașinile goale? Nu știu de unde au luat cetățenii această informație. Mașinile au locuri suficiente, circulă dintr-un sfert într-un sfert de oră. Nu știu unde se mai circulă așa de des și să fie calatori așa mulți. Pe ruta Iași-Popricani sunt 5 autobuze, nu știu cum poate să fie atât de aglomerat cum spun alții. Sunt și oameni care nu mă plac, dar măcar de ar fi adevărat ce spun. Am văzut și eu filmarea. Ce să le fac eu la șoferi? Au atestate, au acte în regulă. Eu nu le spun să stea pe telefoane. Am dușmani care îmi poartă de grijă. Se vede clar în filmulețul pe care mi l-a trimis un cetățean să se plângă cum șoferul folosește câteva secunde telefonul, apoi îl închide”, a declarat Constantin Dinte, patronul Micedu S.R.L, pentru reporterii BZI.

sotii Dinte, patronii unei firme de transport

Firma lui Constantin Dinte este acuzată că nu își transportă pasagerii în siguranță

Călătorii din Holboca și Aroneanu circulă ca sardinele într-o conservă

sotii dinte, patroni ai unei firme de transport

Constantin Dinte se apără spunând că mașinile sale au destule locuri pentru pasageri

Locuitorii din comunele Holboca și Aroneanu sunt foarte nemulțumiți de condițiile, de prețurile și de traseele pe care le oferă S.C. Aprilie S.R.L.. La orele de vârf, ieșenii circulă în mijloacele de transport ca sardinele, în picioare. Această problemă s-ar rezolva în 2023, când Compania de Transport Public Iași ar introduce noi curse în aceste zone, însă, până atunci, pasagerii trebuie să îndure această situație.

Romeo Cobzaru, patronul firmei S.C. Aprilie S.R.L., spune că este sabotat de o „mafie la nivel înalt”, care vrea să falimenteze firmele private de transport.

„Când o să vină CTP-ul, o să le fie mult mai bine, dacă cu mine nu mai e bine. Este o mafie la nivel înalt, totul este pus la punct, aranjat, pentru eliminarea noastră, a transportatorilor din zona metropolitană. Primăriile nu știu ce îi așteaptă, o să trebuiască să le dea sacoșe de bani celor de la CTP. Dacă noi nu suntem buni cu zero subvenții”, declară Romeo Cobzaru, patronul firmei S.C. Aprilie S.R.L.

Romeo Cobzaru mai adaugă faptul că toate îi mergeau bine, până la ultimele două campanii electorale, când lucrurile au început să meargă în defavoarea lui.

„În aproape 30 de ani de când fac traseele acestea, am fost foarte bun, până au început campaniile electorale pentru ultimele două alegeri. De acolo a început totul. Anumiți indivizi, venind în comunele astea, fără a cunoaște istoricul, trecutul, cum am făcut traseele acestea ani de zile. Ei, ca să își facă campanie și să îi voteze lumea, au început să lovească, azi oleacă, mâine oleacă. În ultimii șapte ani s-a ajuns (n.r. la concluzia) că nu mai sunt bun! Să intre CTP-ul . Eu mă retrag și asta este. CTP-ul va veni cu multe subvenții, primăriile nu au de unde să le plătească. Eu nu știu dacă ajung 1 ianuarie 2023, voi da faliment înainte, datorită prețurilor, mai ales la motorină. Mie primăriile nu îmi dau niciun leu subvenție”, completează Romeo Cobzaru.

Acum, și călătorii de pe ruta Iași-Popricani sunt nemulțumiți din cauza șoferilor neatenți și a locurilor limitate.

Comentarii
  • Săracii evazioniști. Sunteți falimentar. Arr ARR. FINANȚELE? Dați-le o mână de ajutor și ajutați să se mute cu chirie.

  • Mare adevăr grăiți domnule Costel Dinte mafie la nivel înalt, când trec autobuzele din flota dumneavoastră cei de la ARR și poliția rutieră se întorc cu spatele.
    De evaziunea care se face în acest domeniu, nu se eliberează bilete, cine știe cunoaște, cântați la altă masă.

  • Domnule Dinte, semeni vant, culegi furtuna. Esti cel mai mare tepar si evazionist din zona Moldovei cu firmele tale. Ti-ai batut joc de angajati si ulterior de cei pe care i-ai mituit incepind de la angajati de la finante, arr, isctr, consiliul judetean. Latul incepe sa se stringa!!!

  • Tiganul asta de Dinte nu are soferi si in week end cheama fosti soferi cu ziua pe Popricani. Soferii se numers Circu Ioan, Parasca Vali zis Sacarica,

  • intrati pe contul de facebuk a lui Dinte Vasile sis „CHIORU” care este fratele patronului si vedeti ca are numai anunturi de angajare…..cauta pina si personal curatenie care de fapt aceasta persoana tre sa faca treaba lu Mariana Dinte care sia rupt piciorul si e grasa ca o balena si nu poate merge.

  • am pile la isctr

    pina si finul Cristi betivul te-a parasit Costele, nu crezi ca ai o problema cu mediul in care iti tii angajatii si cum ii tratezi? vine omu din cursa din Grecia singur pe microbuz dupa 3 zile de condus si tu il trimiti in Italia cu cardul altuia?

  • Bilete Popricani

    Un tigan analfabet el, si sotia sa Mariana o inculta!!! Se spala zilnic dar tot a tigan put!!! Mariana te mai doare piciorul, tot in ghips e sau îl porti asa ca sa zici ca nu esti o andicapata intr-un picior???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *