Prima pagină » National » Pasagerii Regio Călători au fost nevoiți să se descurce singuri după ce trenul s-a defectat
Pasagerii Regio Călători au fost nevoiți să se descurce singuri după ce trenul s-a defectat

Pasagerii Regio Călători au fost nevoiți să se descurce singuri după ce trenul s-a defectat

22 aug. 2023, 11:23,
în National

Călătorii unui tren privat RegioCălători au fost supuşi unui tratament inadecvat. După ce un tren privat s-a defectat la Posada HC, călătorii care se deplasau pe ruta București-Brașov au fost abandonați și lăsați să se descurce singuri.

De altfel, problema căilor ferate din România este una deosebită. Vorbim despre garnituri întregi de trenuri CFR care nu au aer condiționat sau care pur și simplu sunt mizerabile. Iar dacă e să vorbim despre întârzieri, CFR Călători este campion la acest capitol.

Călătorii unui tren privat care s-a stricat, lăsați să se descurce singuri

Întâmplarea a fost povestită de Club Feroviar care a relatat cum călătorii Regio Călători au fost pur şi simplu abandonați după ce un tren s-a stricat. Locomotiva trenului privat s-a defectat în Posada HC, iar călătorii au fost nevoiți să se descurce singuri pentru a ajunge la Brașov.

Automotorul din compunerea trenului R 11031 și-a început călătoria din Gara de Nord din București în ziua de luni, conform orarului stabilit al mersului trenurilor, la exact ora 10:05. Destinația sa era stația Brașov, iar sosirea era programată pentru ora 13:02. Cu toate acestea, evenimentele nu s-au desfășurat conform planului, deoarece automotorul diesel a suferit o defecțiune în apropierea stației Posada. Aceasta s-a întâmplat după ce fusese deja cuplat cu un alt automotor care provenea din Iași, chiar la stația Ploiești Vest.

”44 de minute întârziere la sosirea în Posada hc. Trenul a fost modificat între Posada hc și ultima stație. Este posibil ca pe această porțiune să fie anulat, să circule cu un alt număr sau pe o rută modificată”, se arată pe site-ul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Trenul a fost anulat, iar călătorii au fost lăsați să se descurce pe cont propriu.

CFR, întârzieri de câteva milioane de minute în 2022

Regio Călători a avut probleme și în județul Iași. În iunie 2022 mai mulți pasageri s-au plâns de condițiile pe care compania privată de trenuri le oferă acestora. Ba mai mult, pe lângă condițiile precizate, trenurile au avut mereu întârzieri.

Potrivit raportului de activitate al companiei cu capital de stat CFR SA, s-a observat o creștere a întârzierilor în cazul trenurilor de călători, trecând de la 3,4 milioane de minute înregistrate în anul 2021 la 4,3 milioane de minute înregistrate în anul 2022.

În același an, conform acelorași statistici, întârzierile trenurilor de marfă au înregistrat o scădere de 666.000 de minute, ajungând astfel la un total de 40 de milioane de minute de întârziere.

Un factor major care contribuie semnificativ la aceste întârzieri semnificative îl reprezintă restricțiile de circulație impuse pe segmentele mai vechi ale rețelei feroviare.

Potrivit detaliilor prezentate în raportul CFR SA, la sfârșitul anului anterior, erau în vigoare 378 de restricții de viteză, acoperind o distanță totală de 599 km, ceea ce depășește chiar și distanța dintre București și Cluj. Așadar, problema nu este numai la Regio Călători, ea persistă și este specifică infrastructurii precare pe care o are țara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *