Prima pagină » Stiri si curiozitati » Părul de pe piept. Dovadă de masculinitate sau barbarism?

Părul de pe piept. Dovadă de masculinitate sau barbarism?

04 mart. 2021, 11:28,
în Stiri si curiozitati

Unul dintre cele mai discutate subiecte privind masculinitatea este prezența părului de pe piept. Discuțiile pe această temă au fost mult timp considerate tabu, însă acesta a devenit o temă care a împrățit efectiv lumea în două, între adepții stilului apropiat de lumbersexual și a celor fani ai metrosexualismului.

Adepții primului curent sunt de părere că bărbații sunt cu atât mai virili cu cât au barba mai mare și mai mult păr pe piept. De partea cealaltă, metrosexualii cosndieră prezența părului un semn de barbarism, care nu mai are nicio legătură cu bărbatul modern, ce trebuie să arate cât mai bine.

Cum scapi de părul de pe piept

Părul de pe piept nu are rol de protecţie precum cel din urechi sau din nas și în cazul în care te decizi să scapi de el, trebuie să știi că nu ar trebui să încerci să îl îndepărtezi cu lama de ras. Poți încerca, în schimb, să-l tunzi, deoarece poate provoca discomfort.

În cazul în care ai o piloiztate ridicată, poți folosi un trimmer electric, un body groomer. Prima dată ar trebui să nu-l tunzi și să nu încerci să faci asta cu ceară. Vorbim de body groomer și nu mașină de ras pentru că, dincolo de faptul că nu este igienic, nici nu prea este practic.

Lungimea firulu ide păr pe care vrei să o lași depended oar de ceea ce îți dorești . Dacă faci asta pentru prima dată, ar fi indicat să folosești mai întâi aparatul pe lungimea cea mai mică. Indicat este să urmărește cu atenție traseul trimmer-ului și să dai părului forma compatibilă cu conturul corpului.

Femeile preferă bărbații cu nivelul părului de pe piept la fel ca al taților

Potrivit unui studiu făcut de oamenii de ştiinţă finlandezi, preferințele femeilor în materie de bărbați cu păr pe piept sau nu depend foarte mult de felul în care arătau tatăl lor.

Femeile au fost puse să se uite la niște bărbați cu păr pe piept, iar ulterior aceeași bărbați fără păr pe piept. Femeile au fost puse să spună de care se simt mai atraseîn funcție de fiecare imagine.

Femeile au oferit date legate de ciclul lor menstrual și despre părul de pe corpul partenerului şi cel al tatălui.

În rezultatele studiului a scos la iveală că marea majoritate a femeilor s-au simțit atrse de bărbații ca arptau la fel ca tatăl lor, fără a exista vreo legătură cu prezența sau nu a părului pe pieptul bărbatului. Singurele diferențe au apărut în cazul femeilor aflate la ovulație care au spus că preferă un bărbat cu mai puţin păr pe piept.

Dermatologii, în schimb, susțin că bărbații cu păr pe piept sunt cu adevărat virili. Explicația dată de aceștia este că bărbații cu mai mult păr pe piept au mai mult testosteron și asta denotă o dorință sexuală mai pronunțată.

Părul de pe piept, la femei. Care sunt cauzele

În cazul femeilor, prezența părului pe piept poartă denumriea de hirsutism și se referă și la o creștere excesivă a părului și la nivelul feței. Pilozitatea în asemenea cazuri apare exact în zonele corpului caracteristice bărbaților, firul de păr fiind gros și negru.

Hirsutismul este o consecință a producției excesive de testosteron. În cazul femeilor, prezența acestui horomn este în general cantități mici, la nivelul ovarelor și glandelor suprarenale. Creșeterea nvielulu ide testosterone paote apare în cazul unor afecțiuni ale ovarelor sau suprarenalelor.

În cazul în care apar modificări menstruale, medicul poate prescrie pacientei un tratament bazat pe hormoni sexuali feminini și care să facă ciclurile menstruale mai regulate.

În situația în care hirsutismul este provocat de tumori ovariene sau suprarenaliene, acestea trebuie extirpate chirurgical.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024