Prima pagină » Actualitate » Partidul Social Democrat a depus moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros – LIVE VIDEO
Partidul Social Democrat a depus moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros - LIVE VIDEO

Partidul Social Democrat a depus moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros – LIVE VIDEO

24 mart. 2021, 10:52,
în Actualitate

PSD a depus, miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Moţiunea se intitulează „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”.

PSD anunța încă din data de 18 martie 2021 depunerea unei moțiune simple, în Parlament, contra unui ministru liberal, după ce formațiunea și-a atras critici de blat cu PNL după ce moțiunile din actuala legislatură au vizat până acum doar miniștri USR PLUS.

„Dl ministru Oros (ministrul Agriculturii, Adrian Oros) este intr-o lume paralela fata de ceea ce se intampla in acest domeniu. In primul rand nu s-au luat masuri, nu au fost date nici pana acum despagubirile pentru seceta, nu s-a platit acciza pe trimestrele 2 si 3 de anul trecut ceea ce reprezinta 60% din totalul accizei. Am vazut ca Oros a depus la Senat o lege privind instrainarea terenurilor. Am decis saptamana viitoare sa depunem o motiune simpla impotriva dlui Oros la Camera Deputatilor. Pericolul asupra securitatii alimentare a Romaniei este unul real. Nu mai producem ingrasaminte, insecticide sau seminte, nu se ia nicio masura in aceasta zona, nu incercam sa promovam produsele romanesti”, a declarat atunci liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Moțiunea simplă împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a fost respinsă

Reamintim faptul că marți, 16 martie 2021, moțiunea simplă depusă de Partidul Social Democrat, împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a fost respinsă.

Prin vot secret cu bile, plenul Senatului a respins moțiunea simplă depusă de social democrați, intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”. Pentru adoptarea moțiunii s-au înregistrat nu mai puțin de 55 de voturi, 72 de voturi pentru respingerea moțiunii și doar o singură abținere.

„Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD şi al unui vechi sistem de a face politica. Mai întâi Vlad Voiculescu, acum eu. Vorbiţi despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Aici e chiar hilar, de la PSD care a dat OUG 114, de la PSD care a destabilizat economia într-o singură zi, care a venit cu geniile economice Vâlcov, Andrușcă, Dragnea. Ați arătat atunci mediului privat că sunteți în stare de orice. Era un prăpăd total pe bursă”, a transmis ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Vasile Cîțu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că va fi depusă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, în această sesiune parlamentară. Cel mai probabil tema va fi legată de modul în care Guvernul gestionează pandemia de Covid-19.

”După cum știm, constituțional, opoziția are dreptul de a depune o moțiune de cenzură pe fiecare sesiune, și categoric vom depune o moțiune de cenzură în această sesiune, este evident faptul că avem suficiente argumente. Numai dacă vă urmăresc pe dumneavoastră o zi întreagă găsesc două-trei teme. În primul și în primul rând continuăm pe, astăzi se face un an de când am intrat în stare de urgență, pe gestionarea pandemiei. Mi se pare și rămâne tema principală. Pentru că deja nu mai putem vorbi despre economie atâta timp cât nu reușim să depășim această criză sanitară și uitați că efectiv parcă nu învățăm nimic din ce s-a întâmplat acum un an de zile sau acum șase luni de zile”, a transmis Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`