Prima pagină » National » Partidul Național Liberal a hotărât să fuzioneze cu Partidul Mișcarea Populară – SURSE
Partidul Național Liberal a hotărât să fuzioneze cu Partidul Mișcarea Populară - SURSE

Partidul Național Liberal a hotărât să fuzioneze cu Partidul Mișcarea Populară – SURSE

12 nov. 2021, 12:33,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Partidul Național Liberal, condus de premierul interimar Florin Vasile Cîţu, a decis să fuzioneze cu partidul fostului preşedinte Traian Băsescu, PMP.

Astfel, potrivit unor surse se va face o fuziune prin absorbţie cu Partidul Mişcarea Populară.

Decizia a fost luată vineri, 12 noiembrie 2021.

De precizat faptul că tot astăzi, Partidul Social Democrat a transmis că va fuziona cu Partidul PRO România.

Fuziune între PNL și PMP

După mai bine de 12 ani, Traian Băsescu ar putea ajunge din nou la aceeași masă cu PSD.

Biroul Executiv al PNL a votat în ședința de vineri, 12 noiembrie, un mandat pentru începerea negocierilor cu PMP, în vederea unei fuziuni prin absorbție, au declarat surse participante la ședință.

Potrivit unor surse din PMP, partidul a răspuns mesajului transmis de PNL, exprimându-și disponibilitatea privind deschiderea dialogului politic. Până în acest moment, în afara unor discuții preliminare, nu există nicio altă evoluție, precizează sursele din PMP.

PMP are 2300 de consilieri. În Consiliul General al Municipiului București și în sectoare, PMP și PNL se bucură de același număr de consilieri locali. În plus, în urma fuziunii, în PNL ar urma să intre și 50 de primari. Conform sursei citate, PNL ar tatona și o fuziune cu ALDE.

Ludovic Orban ar fi urmat să preia Partidul Mișcarea Populară

Ludovic Orban ar fi urmat să îşi facă partid şi ar fi fost în discuţii cu Partidul Mișcarea Populară pentru a prelua el formaţiunea politică. Din acest motiv, liberalii l-ar fi sabotat pe Ludovic Orban şi ar fi făcut această fuziune, însă astăzi a fost exclus din formațiunea politică în care stat 31 de ani.

PMP are în momentul de față doi europarlamentari, pe fostul preşedinte Traian Băsescu şi pe Eugen Tomac, fostul lider al formaţiunii politice.

Din PNL fac parte foștii liderii ai PDL, printre care Vasile Blaga și Emil Boc, cu care Traian Băsescu s-a certat în urma congresului în care Elena Udrea a pierdut alegerile din partid.

Partidul Mișcarea Populară are aproximativ 2.250 de aleși locali, dar la ultimele alegeri locale a ratat intrarea în Parlament, nereușind să atingă pragul electoral.

PMP neagă fuziunea cu liberalii

Președintele PNL, Florin Cîţu a recunoscut fuziunea, vineri, 12 noiembrie 2021, la ieşirea de la şedinţa partidului.

Însă, PMP neagă însă oficial această fuziune. Interesul liberalilor ar fi structura din teritoriu a celor de la PMP, care nu este partid parlamentar.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă vehement într-un mesaj postat pe pagina de Facebook și a transmis că „știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *