Prima pagină » Local » Partidul Mișcarea Populară cere public explicații referitoare la achiziția spitalului mobil de la Lețcani
Partidul Mișcarea Populară cere public explicații referitoare la achiziția spitalului mobil de la Lețcani

Partidul Mișcarea Populară cere public explicații referitoare la achiziția spitalului mobil de la Lețcani

18 iun. 2020, 13:34,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Partidul Mișcarea Populară cere public explicații referitoare la achiziția spitalului mobil de la Lețcani. În urma numeroaselor apariții din ultimele zile în mass-media, Partidul Mișcarea Populară afirmă că sunt necesare anumite explicații ale achiziției spitalului mobil din localitatea ieșeană Lețcani. Achiziția acestui spital destinat persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus a stârnit și mai multe controverse. În jurul acestei unități medicale s-au ridicat semne serioase de întrebare asupra legalității și transparenței cu care s-au îndeplinit toate procedurile legale.

Partidul Mișcarea Populară cere public explicații referitoare la achiziția spitalului mobil de la Lețcani

Partidul Mișcarea Populară cere public explicații referitoare la achiziția spitalului mobil de la Lețcani. Cel mai important aspect este cel legat de faptul că între timp au fost strânse toate unitățile mobile, iar la Iași nici măcar nu au ajuns toate modulele spitalului. Termenele de livrare promise de la începutul achiziției de către președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, au fost în mod repetat încălcate, aducâdn prejudicii intereselor comunității locale prin privarea de servicii medicale destinate tratării persoanelor infectate cu virusul Covid-19 din regiunea de Nord-Est.

Consilierul județean Adrian Acostoaiei menționează vehement că ieșenii merită răspunsuri clare și tranșante din partea administrației publice județene. Pe data de 21 aprilie a acestui an s-a semnat contractul de achiziție a spitalului mobil de la Lețcani. De atunci și până acum nu a fost nimic potrivit declarațiilor lui Maricel Popa. Contractul valoarează peste 10 milioane de euro.

„Ieșenii merită răspunsuri clare și tranșante din partea administrației publice județene. De pe 21 aprilie, când a fost semnat contractul de achiziție, nimic nu a fost conform declarațiilor lui Maricel Popa. Pentru un contract de peste 10 milioane Euro am primit doar câteva module dintr-un spital mobil. Nu mai aducem în discuție și cheltuielile adicente cu pregătirea terenului și utilitățile aferente, ci doar faptul că suntem la mijlocul lunii iunie și nu putem beneficia de serviciile medicale necesare în vreme de pandemie”, a declarat consilierul județean Adrian Acostoaiei.

La spitalul mobil de la Lețcani nu a ajuns aparatura achiziționată

PMP solicită președintelui Consiliului Județean să precizeze data la care vor ajunge toate modulele necesare punerii în funcțiune a spitalului mobil de la Lețcani. Dar și de ce nu a ajuns până în prezent măcar aparatura achiziționată. Consilierul județean se întreabă și dacă se ia în calcul denunțarea contractului încheiat între cele două părți pentru nerespectarea termenelor de livrare și punere în funcțiune.

Consilierul judeţean PMP Adrian Acostoaiei a acuzat incompetența lui Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, pentru gestionarea extrem de proastă a proiectului privind licitația pentru spitalul mobil de la Leţcani.

„Una dintre cele mai aşteptate şi necesare achiziţii din vremea pandemiei, s-a dovedit un dezastru marca Maricel Popa. Spitalul mobil de la Leţcani, votat și de mine cu toată încrederea, dar condiţionat de transparenţă şi legalitate la virgulă, nu va fi decontat din fonduri europene pentru că actuala conducere a Consiliului Judeţean s-a încăpăţânat să facă o achiziţie pe un solicitant care nu este eligibil la decontare: pe asociaţia de dezvoltare intercomunitară Euronest.

Banii iniţiali pentru achiziţia spitalului mobil au fost luaţi de la patru drumuri judeţene. În condiţiile în care Ministerul Fondurilor Europene a anunţat că suma nu se va deconta, acest lucru înseamnă că am rămas fără fonduri pentru modernizarea DJ 249A Mânzăteşti-Ungheni, DJ 249 Moreni-Prisăcani-Grozeşti, DJ 282D Româneşti-Podu Iloaiei-Mădârjac şi DJ 282F Spineni-Andrieşeni.”, a precizat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`