Prima pagină » Actualitate » Partidul Mișcarea Populară: Când impostura nu are limite
Partidul Mișcarea Populară: Când impostura nu are limite

Partidul Mișcarea Populară: Când impostura nu are limite

20 mart. 2022, 18:40,
în Actualitate

În ultimele luni, din cauza fostului președinte, Cristian Diaconescu, PMP a trecut prin cea mai nefericită perioada din existența sa. Demonstrând că nu înțelege deloc esența democrației, acesta a încercat, prin orice mijloace, să blocheze activitatea unui partid democratic.

Timp de trei luni, înainte ca o majoritate covârșitoare a organizațiilor județene ale PMP să decidă organizarea congresului, Cristian Diaconescu a refuzat să convoace ședințe – de frică să nu fie înlocuit.

În disperare de cauză, l-a invitat la singura ședința convocată în acest an pe liderul unui partid extremist și nefrecventabil – pentru a șantaja PMP cu un proiect de fuziune anunțat de cel din urmă.

A contestat în instanță orice demers democratic, prin care o majoritate de peste 80% din organizațiile PMP au decis convocarea unui congres al partidului.

A propagat în spațiul public o minciună construită pe un subterfugiu procedural, legat de faptul că în Registrul Partidelor acesta figurează la rubrica Președinte PMP. Menționăm că aceasta procedură de schimbare a mențiunii la rubrica Președinte nu afectează cu nimic deciziile statutare ale PMP.

În relația cu autoritățile publice, cu instituțiile internaționale și membrii săi reprezentând PMP, nu există decât o singură conducere, cea aleasă în mod democratic de către majoritatea membrilor PMP la Congresul din 19 februarie 2022.

Ceea ce face în prezent Cristian Diaconescu este absolut șocant, condamnabil și, în același timp, revoltător. Nu putem înțelege cum un om care pretinde că respectă valorile lumii occidentale are un comportament străin democrației, acționând după practici comuniste.

Opriți-vă și nu mai faceți rău acestui partid care și-a decis singur drumul. Începând de astăzi, drumurile noastre se despart definitiv!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *