Prima pagină » International » Partidul lui Vladimir Putin se îndreaptă spre o victorie uriaşă la alegerile din Rusia! Opoziţia acuză fraude
Partidul lui Vladimir Putin se îndreaptă spre o victorie uriaşă la alegerile din Rusia! Opoziţia acuză fraude

Partidul lui Vladimir Putin se îndreaptă spre o victorie uriaşă la alegerile din Rusia! Opoziţia acuză fraude

20 sept. 2021, 11:39,
în International

Partidul Rusia Unită a președintelui Vladimir Putin pare pregătit pentru un alt mare câștig la alegerile parlamentare ale țării, în ciuda scăderii sprijinului. Partidul a obținut victoria la câteva ore după închiderea urnelor duminică seara.

Criticilor lui Putin li s-a interzis să candideze la alegeri, iar candidații cărora li s-a permis să candideze au fost sever verificați.

Partidul lui Vladimir Putin câștigă alegerile din Rusia în timp ce sunt numeroase acuzaţii de fraudă

Au existat numeroase acuzații de umplere a buletinelor de vot și vot forțat. Dar comisia electorală a Rusiei a respins pretențiile privind neregulile pe scară largă. Rezultatele inițiale au arătat că, cu 80% din voturi numărate, Rusia Unită a câștigat aproape 50%, urmată de Partidul Comunist cu aproximativ 20%.

Un înalt oficial al Rusiei Unite, Andrei Turchak, a declarat că partidul său va câștiga peste 300 din cele 450 de locuri din Duma de Stat. Rezultatele parțiale arată că, în ciuda faptului că partidul dlui Putin și-a păstrat cu ușurință majoritatea în parlament, a pierdut teren. În 2016, partidul a câștigat 54% din voturi.

Comuniștii, care susțin în general inițiativele lui Putin în parlament, au văzut sprijinul lor crescând cu 8%. Însă liderul lor, Gennady Zyuganov, a pretins încălcări pe scară largă, inclusiv umplerea buletinelor de vot, potrivit agenției de știri Associated Press. Pandemia de coronavirus a fost motivul oficial al răspândirii votului pe trei zile. Dar criticii spun că sondajul extins nu are transparență și este deschis abuzurilor. Vladimir rămâne popular printre mulți ruși care îl credită că a stat în fața Occidentului și a redat mândria națională. Mulți politicieni și activiști de opoziție au fost excluși de la vot

Alexei Navalny ar fi dus la scăderea de putere a partidului condus de Vladimir Putin

Preocupările legate de nivelul de trai și acuzațiile de corupție din partea criticului de la Kremlin închis Alexei Navalny au afectat probabil sprijinul pentru partidul Putin. În primul rând, susținătorii liderului opoziției închis Alexei Navalny.

 

Criticul lui Putin și liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalny, a fost reținut după ce a zburat înapoi la Moscova din Germania, la cinci luni după ce a fost aproape ucis din cauza unei presupuse otrăviri a unui agent. Arestarea a avut loc pe un aeroport din Moscova iar autorităţile ruse anunţase înainte de a ateriza că îl vor aresta.

Navalny dă vina pe autoritățile ruse pentru tentativa asupra vieții sale de anul trecut. Kremlinul neagă orice rol.

Cu toate acestea, acuzațiile politicianului de opoziție au fost susținute de rapoartele jurnaliștilor de investigație.

Știrile despre detenția lui Alexei Navalny au determinat condamnarea din partea Uniunii Europene, Franței și Italiei, care a cerut eliberarea să imediată. Consilierul de securitate națională al președintelui ales Joe Biden a revenit la apel. „Atacurile de la Kremlin asupra domnului Navalny nu sunt doar o încălcare a drepturilor omului, ci un afront adus poporului rus care vrea ca vocea lor să fie auzită”, a spus Jake Sullivan.

Vladimir Putin, liderul suprem al Rusiei a negat incă de la începutul scandalului că nu are nici cea mai mică implicare în otrăvirea lui Alexei, în pofida faptului că investigațiile făcute au dezvăluit conexiunile dintre aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *