Prima pagină » Local » Oficial! Partidul AUR și-a lansat candidaţii pentru Parlamentul European. Cine se află pe listă – FOTO, LIVE VIDEO

Oficial! Partidul AUR și-a lansat candidaţii pentru Parlamentul European. Cine se află pe listă – FOTO, LIVE VIDEO

22 iul. 2023, 20:00, 16 ,
în Local

AUR și-a prezentat ieri, 22 iulie 2023, la ora 20:00, lista de candidați pentru Parlamentul European!

Alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 sunt cele mai importante din anul electoral viitor, deoarece ele imprimă direcția pe care românii o doresc pentru România.

AUR este primul partid politic care alege să prezinte lista de candidați pentru Parlamentul European cu aproape un an înainte de alegeri.

„Facem acest demers deoarece ne dorim ca toți cetățenii, precum și societatea civilă, să îi cunoască.
Românii trebuie să fie demni în Europa și în lume!”, au transmis reprezentanții AUR ieri, 22 iulie 2023.

Primii 10 candidați AUR la alegerile europarlamentare

Pe lista AUR se regăsesc nume sonore ale scenei politice și sociale din România. Printre candidații eligibili se regăsesc membri fondatori ai Coaliției pentru Familie, sponsori ai partidului, dar și avocați și sociologi.

Lista este deschisă de Claudiu Târziu, senator de București și președinte al Consiliului Naţional de Conducere al AUR. De profesie avocat, Târziu a fost unul dintre membrii Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie și co-președinte al partidului. Potrivit CV-ul său, Târziu este absolvent al Facultății de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și al Facultății de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA Bucureşti.

Pe locul doi este Mugur Mihăescu, fost actor cunoscut pentru rolurile „Garcea” și „Leana” din seria „Vacanța Mare”, în prezent om de afaceri. S-a înscris in AUR in 2022 si candidează la europarlamentare pe un loc eligibil. A întrat în politica în 2011 în Partidul Verde si a demisionat după câteva luni. A fost consilier onorific al Gabrielei Firea când era primar al Capitalei. Om de afaceri, deține două pub-uri în centrul vechi al Captalei si administrează magazinul Muzica. În ultimii ani Mihăescu a început să se implice în viața politică, ținând diverse discursuri legate de cei care se află în fruntea țării și de modul în care aceștia acționează.

Pe locul trei este Georgiana Maria Teodorescu. De profesie avocat s-a înscris în AUR în mai 2023. Teodorescu este lector universitar în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Titu Maiorescu și avocat de drept penal, autor de lucrări juridice în dreptul penal şi dreptul procesual penal.

Fosta candidată la președinția României Ramona Ioana Bruynseel s-a înscris în AUR anul acesta și candidează pe un loc patru eligibil pentru mandat de deputat. Bruynseel a fost consilier de stat pentru mediul de afaceri în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă și a condus Direcția Coordonare Politici și Priorități, în guvernarea lui Mihai Tudose. Este absolventă a Universității Harvard, Școala de Guvern John F Kennedy, specializarea Management în Administrație Publică.

Avram Fițiu, în prezent membru AUR și candidat la europarlamentare, a fost secretar de stat în guvernul condus de Ludovic Orban. Fost candidat la primăria Cluj-Napoca din partea PMP în 2020, este profesor dr. conf. în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Sociologul Radu Baltasiu este profesor în cadrul Universității București în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, director al Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (din 2007). Acesta a primit Premiul Academiei Române în sociologie „Dimitrie Gusti”.

Pe locul șapte pe lista AUR este avocatul Peter Costea. El profesează și trăiește în Texas de zeci de ani și este unul „dintre părinţii spirituali” ai Coaliţiei pentru Familie. Potrivit Pressone.ro în 2008, cu sprijin de la organizații social-conservatoare din Statele Unite, Costea și a sa Alianță a Familiilor din România (AFR) au reușit să influențeze modificarea Codului Civil astfel încât acesta să definească familia drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Ulterior, AFR a fost una dintre cele mai puternice organizații din Coaliția Pentru Familie, alături de PRO VITA.

Pe opt este Cristian Terheș în prezent europarlamentar și membru AUR. Terheș a fost ales eurodeputat în 2019 pe lista PSD (în perioada lui Liviu Dragnea).

Avocatul Gheorghe Pipera este al nouălea pe listă. El este co-autor al legii dării în plată și fost consilier onorific al premierului Mihai Tudose în 2017.

Șerban Dimitrie Sturdza deține din 2016 funcția de consul onorific al Macedoniei la Constanța. Acesta este stră-strănepot al lui Mihail Sturdza, domnitorul Moldovei. De asemenea, Sturdza se numără printre sponsorii partidului condus de George Simion și este al zecelea pe lista pentru europarlamentare.

„România suverană, vizibilă în Europa”

AUR vine și cu un program pentru Parlamentul European cu 11 puncte, sub sloganul „România suverană, vizibilă în Europa” care are și „principii fundamentale”:

„AUR va susține doar acea Europă care își va respecta cetățenii, libertățile fundamentale, identitatea creștină și familia ca stâlp al societății.
AUR va garanta drepturile tuturor românilor care trăiesc pe teritoriul UE și în afara ei.
Susținem democrația reală în interiorul UE, libertatea, egalitatea și promovarea păcii. România este membru deplin în UE, suntem o țară suverană, care va contribui la dezvoltarea și promovarea și stabilitatea națiunilor europene.
Susținem o Europă sigură și prosperă pentru toți cetățenii ei.
Vom promova coeziunea în interiorul UE, reducerea considerabilă a decalajelor economice între statele UE.
AUR susține aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, cea mai concretă cale în acest sens fiind unirea liber consimțită a celor două state românești”, se arată în planul AUR.

La capitotolul „România în relația cu UE”, AUR susține: „ne vom opune globalismului, tendințelor de dezrădăcinare și a oricăror presiuni de dezbinare a țărilor UE dar și a românilor. Cetățenii români și din celelalte țări europene trebuie să fie educați în spiritul valorilor creștine, iar cei care vin din alte continente și culturi trebuie să fie stimulați să-și însușească aceste valori ale civilizației noastre”.

Un punct important subliniat în program este stimularea românilor care trăiesc în străinătate să se întoarcă acasă.

„Vom realiza o mare bază de date împreună cu autoritățile locale pentru a sprijini românii aflați în dificultate, mulți dintre cei plecați au ajuns în locuri unde sunt exploatați ca mână de lucru în agricultură și alte domenii”, se precizează în document.

Comentarii
  • Multumesc! Tocmai m-am hotarat sa NU votez AUR la europarlamentare! Nu pot sustine un fost turnator la Securitate, o fosta exponenta de-a varanului, dancilei si tudoseului, un alt traseist de-al pnl si pmp, unul si-nca unul de-al psd si varanului… S-au dus la vale initiatorii aurei!

  • Romanii sunt agasați de AUR

    Cele mai reale si bune comentarii despre geniul George Simion si Gașca lui de simpatizanti AUR le veți găsi in postarea privind opinia Balaoachesului despre Reforma fără frica in mediul sătesc , nu despre propunerile ridicule in Parlamentul european, ce fac de rusine România cu aceasta grupare de circari AUR.

  • Să pună lista în ramă să o admire neamurile lor că vor avea voturile doar a lor și le va ieși politica și funcțiile politice din cap…Succesuri și adio AUR …vă ajunge…

  • Și așa Europa e un pic la vale,cu ăștia de la aur e direct in gîrlă,cred că și asta se doreste

  • Nicu Oprișan

    Păi din ăstia care sau mai perindat prin partide și au comis incompetența cum să-i mai votezi?!
    De ce Simion nu a căutat specialiști pe domenii dintre cei mai bune pregătiți care nu au mai fost în politică?! Cum am mai putea avea încredere în aceeași, în nici un caz nu! Total dezamăgitor. AUR să-și reformele mai întâi partidul.

  • Sunteti tendentiosi cu modul in care prezentati lucrurile. De dna Cristina Dascalu, de ce nu ati amintit? Va fi un europarlamentar provenita din Iasi. Despre ea de ce n-ati spus nimic urat? N-aveti ce, asa-i? Iar cand nu avem ce manca ciuperci, nu amintim.
    Discursul pe scena a fost unul pentru Romania, pentru respect si anti-Putin.
    Mergeti cu Sosoaca, care va pune o pila la Vladimir.
    E ticalosie ceea ce faceti.
    Iar gloata de lepre, ce comenteaza mai sus? Sunt alogenii Romaniei, cetatenii strainilor decat ai propriei tari.

  • Voi vota AUR. In mod clar merita o sansa. Pe ceilalti i-am vazut ce fac.

  • Cîți dintre ei sînt acoperiți cu studii la academia turnâtorilor–-hauriciu tuciuriu sperâ la vre-o funcție de reședinte la vre-o budâ oriunde ar fi ea fucția sâ fie–-ce mare rahat au fâcut actuali euro hoți în mandatul actual pentru populimea din țarâ–în afarâ de plimbâri rujați cu tot felu de rahaturi șef fiind bâdâranul ciordelist fradat rareș spaima pensiilor speciale–caca–

  • Stănescu pederastul

    Has Mo car !!! Venim la putere și va rupem, români spurcați! Forța Haur!

  • @haurici. Mars in …. la scoala, semianalfabet putregait! Invata sa scrii corect romaneste, plosnita.

  • Dar Blajut, Vio Blajut, tiganul blajin nu e pe liste? Vai, vai ce pacat, Simion si-a dat seana: Blajut e un kakat 😂

  • Mihai Stoica

    Eate un prim pas, mai e tinp sa fie si alti da mare valore in partid la care se pot face modificari . Romini trebuie sa intelega ca este tinpul sa facem o mutare pe scena politica .hotiea coruptiea si miciuna de pina acum a ingenunchiat poporu . A,U,R E va fi o gura de oxigen in ROMANIEA .

  • Dar. Diana

  • Niste trompete😁

  • Sper că vine și Diana

  • Hai ca se poate

    In sfarsit o lista de OAMENI care au ceva de spus si care nu vor vota cu ochii inchisi aberatiile impuse de Comisia Europeana. Toti cei de pe lista sunt scoliti cu adevarat, stapanesc limba imperialistilor anglo-americani si vor face cinste tarii care ii va trimite in adunatura de haimale de la Bruxelles, cunoscuta ca PE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *