Prima pagină » Local » Partidul AUR organizează un protest împotriva unui consilier local PSD! Este acuzat că ține o păstrăvărie cu apa pentru consum casnic!

Partidul AUR organizează un protest împotriva unui consilier local PSD! Este acuzat că ține o păstrăvărie cu apa pentru consum casnic!

04 iul. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Reprezentanții formațiunii politice AUR organizează un protest în Cotnari. Aceștia nu sunt de acord cu măsurile impuse pentru economisirea apei, deoarece unul dintre consilierii locali întreține o păstrăvărie cu apă de la rețeaua publică.

La fel ca în multe alte comune ieșene, la Cotnari se iau măsuri pentru economisirea apei, din pricina caniculei. Partidul AUR organizează un protest în Cotnari, pentru că nu sunt de acord cu aceste măsuri, de vreme ce unul dintre consilierii locali ai comunei ar susține o păstrăvărie cu apă din rețeaua pentru consum casnic.

Păstrăvărie cu apă de consum casnic

Ioan Andronic este consilier local în Cotnari și a făcut o crescătorie de păstrăvi în curte, pe care o alimentează cu apă de la sursa principală a comunei, bazinul Cârjoaia. Acesta neagă faptul că ar avea păstrăvărie și spune că, de fapt, ar avea un mic bazin cu maximum 20 de pești. De asemenea, acesta susține că sursa apei pentru „acvariu“ ar fi de la fântâna din curte.

„Eu am 20 de păstrăvi într-un bazin. Am o sursă proprie, o fântână. Acum, că e secetă și nu e apă, să folosesc apa din rețea pentru pești ar însemna să fiu un criminal. Mai degrabă, problema este că vin oameni de peste tot și iau apă din sursa comunei, vin și cu cisterne mari, de 2-3 tone. Poate oricine să vină să verifice. Doamna Vartolomei stă în comună, poate să vină să se convingă, ar fi fost frumos să o facă înainte să posteze”, declară Ioan Andronic, consilier local Cotnari.

Primarul comunei Cotnari susține, de asemenea, că Andronic ar avea o altă sursă de apă, nu cea publică a comunei, însă nu este sigur că acesta ar avea autorizație pentru „ferma de pești”.

„Are o sursă independentă, e treaba lui. La Cârjoaia ia apă cine poate. Acum, fiind seceta mai profundă, vin și din comunele vecine. Am discutat în consiliu să oprim persoanele din alte comune să ia apă de la Cârjoaia. Solicitarea de apă e mare atât pentru consum, cât și pentru animale, e greu și încercăm să ajutăm localnicii, aducându-le noi apă. Cred că (n. r. – la Andronic) e o sursă care duce la castelul de la Cârjoaia, nu e aceeași cu cea pe care o folosesc toți oamenii. Nu știu dacă are autorizație sau nu, eu cred că are o baltă acolo”, spune încurcat Vasile Crețu, primarul comunei Cotnari.

screen shot de pe facebook

Partidul AUR dorește să oprească aceste nelegiuri din comuna Cotnari

Partidul AUR ia atitudine!

Reprezentanții AUR din Cotnari au decis să facă publice problemele legate de apa pentru uz casnic și, mai mult de atât, au deschis o linie telefonică la care locuitorii din comună pot sesiza nemulțumirile în legătură cu acest subiect.

„Conducta de apă care alimentează bazinul de la Cârjoaia a fost înțepată pentru a alimenta iazurile unui consilier local PSD și, probabil, nu doar de el! Urmează să facem investigații. Pentru aceasta, este nevoie să vă exprimați nemulțumirea, cei care o aveți, iar dacă este nevoie, vom face un protest în fața Primăriei Cotnari. Știu că s-a ajuns ca în vremurile comuniste și vă este teamă să vă exprimați nemulțumirile, dar trebuie să ne caracterizeze curajul și demnitatea. Cei care conduc comuna sunt în slujba voastră și nu invers! Eu sunt membru al partidului AUR și alături de toți membrii AUR ai comunei, sprijiniți de președintele partidului, George Simion, suntem dispuși să luptăm cu mult curaj pentru rezolvarea acestei probleme grave și nu numai”, transmite Antonela Vartolomei, reprezentant AUR în comuna Cotnari.

Reacțiile locuitorilor din Cotnari nu au întârziat să apară și partidul AUR organizează un protest pentru a atrage atenția asupra acestor nereguli, în caz că situațiile nu se pot rezolva pe cale amiabilă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *