Prima pagină » Local » Partidul AUR a câștigat toate contestațiile depuse la Tribunalul Iași și are drept să candideze. Același lucru s-a întâmplat și cu PSD, PNL și UDMR

Partidul AUR a câștigat toate contestațiile depuse la Tribunalul Iași și are drept să candideze. Același lucru s-a întâmplat și cu PSD, PNL și UDMR

21 oct. 2024, 16:11,
Redacția BZI în Local

Partidul AUR a câștigat toate contestațiile depuse la Tribunalul Iași și are drept să candideze! De asemenea, și contestațiile depuse împotriva PSD, PNL și UDMR au fost respinse.

” Admite excepţia tardivităţii formulării contestaţiei. Respinge ca tardivă contestația formulată de contestatorul Mîndru Petru în contradictoriu cu intimaţii Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 24 Iaşi şi Partidul Naţional Liberal. Cu drept de apel în termen de 48 de ore de la pronunțare, la Curtea de Apel Iaşi. Cererea de apel se depune la Curtea de Apel Iaşi, sub sancțiunea nulității. În temeiul art. 59 alin. 7 din Legea nr. 208/2015, hotărârea dată se afișează, în mod vizibil, la sediul Tribunalului Iaşi. Pronunțată azi, 21.10.2024, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, la Tribunalul Iaşi”, este precizat în decizia instanței.

Amintim faptul că mai mulți reprezentanți AUR din partid sunt cei care au depus contestații pentru faptul că au fost oameni impuși de la București, deoarece se vor alegeri democratice. Important de menționat este faptul că aceste contestații au fost respinse deoarece ele au fost depuse la BEJ și nu la Tribunal.

Până în prezent, candidaturile AUR fuseseră contestate în mai multe județe, inclusiv Bistrița-Năsăud, Timiș, Tulcea, Iași și Giurgiu.

Cu toate acestea, partidul a reușit să câștige la Curtea de Apel Suceava, precum și în alte instanțe din Tulcea și Timișoara. Aceste decizii permit partidului AUR să participe la scrutinul electoral, consolidându-și astfel prezența pe scena politică românească.

„Sunt convins că vom obţine mult mai multe locuri de parlamentar decât în octombrie 2020, când nu ne ştia mai mult de 60% dintre români. Sper să convingem românii în următoarea lună, până ajungem la vot pentru parlamentari, dezavuăm felul în care actuala coaliţie a ales să îşi bată joc de alegerile parlamentare şi prezidenţiale, nu înţelege nimeni când va fi alegerea pentru parlamentare, când va fi de prezidenţiale. Au comasat iniţial aceste alegeri ca să economisească bani la buget dar iată că tot 4 duminici vom merge la vot. Românii vor fi confuzi pentru că vor trebui să meargă trei duminici la vot, o alegere neinspirată.

Venim cu o formulă care combină profesioniştii, mulţi dintre ei sunt locul 1 la Senat în majoritatea judeţelor, cu membri AUR, cu cei care timp de patru ani au luptat pentru a opri fărădelegile sistemului USR-PNL-PSD-UDMR. (…) Ne arătăm nemulţumirea faţă de numărul mult prea mare de dosare, deci faţă de numărul mult prea mare de parlamentari. Românii au votat pentru a avea 300 de parlamentari şi, din păcate, şi în viitoarea legislatură numărul parlamentarilor nu va fi de 300. (…) Sunt bucuros că la Sălaj, de exemplu, avem o listă condusă de Valer Kovacs, un poliţist integru, demis de actuala conducere a Ministerului de Interne. Îl va contracandida acolo pe domnul Bode. Sunt bucuros că, la Bistriţa, activistul de mediu Tiberiu Boşutar se va lupta cu mafia comună PSD-PNL. Sunt bucuros că doamna Dorina Barcari, o specialistă în domeniul feroviar, dar şi o specialistă în pensii, a ales să deschidă lista la Senat, la fel la Timiş îl avem pe Florin Popovici, care până acum câteva luni a fost preşedintele Camerei de Conturi. Aceşti profesionişti vor fi dublaţi de tineri din cadrul organizaţiilor AUR”, a spus George Simion, liderul AUR, la depunerea candidaturilor.

La partidul AUR, un post de deputat costă 60.000 de euro!

Scandalul a ieşit la iveală odată cu mesajul trimis de Marius Lulea, prim vicepreşedinte AUR, pe grupurile interne ale formaţiunii, acolo unde erau menționate sumele cu care candidații trebuie să susțină cheltuielile de pre-campanie și campanie.

Potrivit lui Ringo Dămureanu, unii au virat sumele de 60.000 de euro, în timp ce la el decizia s-ar fi luat mai greu.

„Pe scurt pentru primele poziții de județe candidații trebuie să susțină cheltuielile de pre-campanie și campania. Aceste lucruri au fost votate de către Biroul Național Central. Asta înseamnă 100.000 lei, donație, cheltuieli pre-campanie care nu se rambursează și sunt donație în contul partidului. Pentru campanie se merge maximum posibil 190.000 lei și se face contract cu partidul de împrumut. Mulți deja au trecut prin această etapă. La tine decizia a venit mai greu”, se arată în mesajul trimit de Marius Lulea, prim vicepreşedinte AUR, pe care Ringo Dămureanu l-a făcut public.

„A vorbit doar domnul Simion”

Întrebat dacă George Simion i-a cerut personal acești bani, deputatul AUR a spus:

„Fix în urmă cu o săptămână, a avut loc ședința Biroului Național de Conducere în care aceste lucruri s-au spus pe față. Sigur, George Simion avut grijă ca telefoanele să fie reținute afară, iar unii deja dăduseră și mai departe. S-a cerut și celorlalți să rezolve situația. Din acel mesaj de la Marius Lulea, vedeți că scrie: în cazul tău (n.r Ringo Dămureanu), decizia s-a luat mai greu. Cred că le-a fost destul de greu ca unicului parlamentar AUR din Oltenia care a avut și cea mai bună activitate parlamentară dintre toți parlamentarii din Oltenia, indiferent de partid și am deținut și cea mai înaltă funcție în statul român din partea AUR, le-a venit greu să ceară banii. Vă dați seama că domnul George Simion nu stă de vorbă cu fiecare să le ceară bani, dar conduce Biroul Național de Conducere, îl conduce pe domnul Lulea și ați văzut că decizia s-a luat mai greu. Verbal, în ședință, despre asta s-a discutat ca cei care vor să candideze pe locuri eligibile să dea acești bani.

Nu am putut vorbi niciunul, nu am exprimat poziția, a vorbit doar domnul Simion. Dar în cazul meu, m-a admonestat domnul Simion. În campania pentru locale a zis că: nu ai dat bani și i-ai certat pe cei care au dat bani.

Aici vreau să observați acest aspect. Eu am dat bani în campania pentru locale și pentru parlamentarele anterioare, dar nu către dânșii. I-am virat în contul deschis potrivit AEP, deci contul acela transparent. Asta îi deranjează pe dânșii, că de ce îți finanțezi campania în mod legal prin contul de campanie”, a spus Ringo Dămureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024