Prima pagină » Local » Partidul Alianța pentru Unirea Românilor trage un semnal de alarmă în legătură cu dezastrul de la Crevedia. Indiferența instituțiilor produce tragedii – FOTO

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor trage un semnal de alarmă în legătură cu dezastrul de la Crevedia. Indiferența instituțiilor produce tragedii – FOTO

02 sept. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Partidul AUR a adus în atenția opiniei publice faptul că indiferența instituțiilor a provocat, de fapt, tragedia de la Crevedia

Din cauza exploziilor de la Crevedia, mulți oameni și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți grav. Alianța pentru Unirea Românilor a precizat faptul că această tragedie putea fi evitată, dacă persoanele responsabile, precum instituțiile publice abilitate, și-ar fi făcut treaba.

Indiferența instituțiilor a provocat dezastrul de la Crevedia

Tragedia de la Crevedia a atras atenția întregii lumi. Partidul AUR acuză Guvernul României și instituțiile abilitate de incompetență.

„O să vedeți că, în plan internațional, marile agenții de presă ne citează în privința acestei tragedii care a avut loc în România. Sunt atâtea cazuri grave, persoane care sunt în suferință mare, iar familiile sunt extrem de afectate de ce s-a întâmplat. Am dat încă o dată dovadă, din nefericire, că nu suntem capabili să prevenim astfel de incidente, deoarece nu avem instituții care nu știu să-și facă datoria, iar în ceea ce privește sistemul sanitar nu avem infrastructură. Când avem astfel de cazuri apelăm din nou la țări precum Italia, Belgia, acolo unde există infrastructură, au spitale, medici și pregătire pentru cazurile de persoane cu arsuri.

Noi, în țară, nu avem așa ceva, au trecut zeci de ani și nu am fost în stare să facem un astfel de spital. Ne facem de râs, dar asta contează mai mult, ce contează este suferința oamenilor, iar noi nu învățăm nimic. S-a văzut clar în aceste momente unde suntem noi, ce realizări am avut noi, ca națiune, până acum. S-a procedat extrem de greșit la intervenție, tragedia putea fi mult mai mare, însă doar șansa a făcut ca să nu se întâmple altceva. Este trist ceea ce se întâmplă la noi în țară, iar nimeni nu face nimic”, a precizat Silviu Gurlui, membru AUR Iași.

Guvernul României negociază, la Bruxelles, situația economică a țării

În această perioadă, premierul României, Marcel Ciolacu, este la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni. Guvernul va propune măsuri pentru a stabiliza economia, însă, potrivit informațiilor transmise de membrii partidului AUR, acestea vor afecta viața românilor, în loc să îi ajute.

„În ceea ce privește vizita premierului nostru la Bruxelles, se va discuta despre mai multe probleme arzătoare care afectează societatea românească. Guvernul încearcă să găsească soluții pentru a menține deficitul bugetar, iar acum încearcă să convingă oficialii europeni că o să crească deficitul inevitabil. Ciolacu folosește această vizită pentru a găsi soluții, nu pentru binele românilor, ci doar să aibă justificare pentru măsurile de austeritate. E un tertip folosit des, inclusiv de guvernele din trecut.

Ei trebuie să găsească soluții pentru a aduce bani la buget. Cu ce au venit ei, să supraimpoziteze cu 1 la sută pe cifra de afaceri a marilor companii, creșterea taxelor pentru vouchere de vacanță și tichete de vacanțe, taxe pe mașini și case scumpe, creșterea impozitelor pentru micile afaceri. Prin aceste masuri, Guvernul lovește în micile afaceri care încearcă să se mențină pe piață. Măsurile propuse sunt făcute de fapt să lovească în cetățenii României, iar cei care sunt sus, la conducere, să aibă de câștigat”, a specificat Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor trage un semnal de alarmă, membrii organizației politice susțin faptul că indiferența instituțiilor din România a dus la producerea tragediei de la Crevedia.

Comentarii
  • Turcul si pistolul

    V-ati facut un obicei de-a iesi, precum comentatorii, dupa orice eveniment ce se petrece in timpul saptamanii. Practic, asteptati sa se intample ceva – de la o mai mica importanta, pana la mare – ca sa aveti de trancanit. Ati apucat exact pe drumul celorlalti, de dinaintea voastra, de care s-a ales praful.

  • Trage si apa pe stirea de ra..at.

  • Mi-e sila cu semnalul lor de alarmă

    Hai, lasati-ne . Toată lumea a tras semnalul de alarmă, toți sunteți stupefiați de cele întâmplate. M-am saturat de mahalagii ăștia urlători, antivaccinisti, ipohondri și profitori de prostia românului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
09 iulie 2024
09 iulie 2024