Prima pagină » Titlurile zilei » Partidă „golănească” de vânătoare la Iași, oprită de polițiști cu camerele de termoviziune. Trei mistreți au fost împușcați la far. Arme și cartușe găsite într-un autoturism de teren – EXCLUSIV/FOTO

Partidă „golănească” de vânătoare la Iași, oprită de polițiști cu camerele de termoviziune. Trei mistreți au fost împușcați la far. Arme și cartușe găsite într-un autoturism de teren – EXCLUSIV/FOTO

15 mart. 2024, 02:00, 22 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Mai mulți bărbați din Iași au fost condamnați la închisoare după ce au fost prinși la braconaj. Partida de vânătoare ilegală a fost descoperită de polițiștii de frontieră. Toți cei implicați în poveste au de plătit peste 2.000 de euro drept daune materiale

O partidă de vânătoare s-a terminat cât se poate de prost pentru mai mulți bărbați. Zilele trecute, aceștia au fost condamnați după ce au fost prinși în timp ce braconau. Povestea începe pe 12 august 2019, când polițiștii de frontieră s-au autosesizat după ce în jurul orei 1:00 au auzit trei focuri de armă. Undeva în apropierea localității Costuleni, cu ajutorul camerelor de termoviziune, oamenii legii au observat șase persoane care căutau ceva la lumina proiectoarelor, în apropierea unei stâne.

„Lucrătorii de poliție din cadrul I.T.P.F. Iași – S.P.F. Țuțora s-au deplasat la locul indicat de către operatorii sistemului de termoviziune, în extravilanul localității Costuleni, pe direcția unei stâne situate la aproximativ 300 de metri față de DN 28, loc în care au descoperit, parcat la 3 metri de stână, un autoturism de teren marca Mitsubishi și o autoutilitară marca Volkswagen T4.

Lângă cele două autoturisme se aflau patru persoane de sex masculin, care la solicitarea lucrătorilor de poliție au precizat că nu au actele de identitate asupra lor, însă în urma declarațiilor verbale ale acestora și a verificărilor efectuate prin intermediul dispeceratului S.P.F. Țuțora au fost identificate în persoana inculpaților Ursu Andrei Bogdan, Stavarache Mihai, Cojocaru Vlăduț Cristian, Lungu George Marian, Dodan Laurențiu Constantin și Toderică Ionuț Andrei”, au precizat anchetatorii.

Partidă de vânătoare ilegală la Iași, oprită de polițiști

Unul dintre bărbați a deschis torpedoul autoturismului, iar în interior se aflau cartușe de vânătoare. Atunci, polițiștii au făcut verificări mai amănunțite.

„Organele de poliție au procedat, în continuare, la verificarea autoturismului, ocazie cu care au mai găsit, în torpedo, un portofel de culoare neagră în care se afla o insignă metalică cu inscripția «Police –  IPA – RO 75044» și mai multe documente, o armă de vânătoare marca Browning semiautomată cu țeavă ghintuită, arma de vânătoare cu țeavă listă cal. 12 mm și arma de vânătoare cal. 30-06. Totodată, a mai fost identificat un carnet de membru al Asociației de Vânătoare «Căpriorul Bohotin».

Totodată, în interiorul autoturismului marca Mitsubishi, între scaunele din față, a fost găsită o borsetă cu fermoar din material textil de culoare neagră, în care se afla un dispozitiv electronic de tip acumulator în lungime de aproximativ 7,5 cm, pe care apar inscripțiile «PULSAR», «Caution! Do not incinerate, disassemble, short circuit». Dispozitivul menționat a fost fotografiat, nefiind ridicat, iar ulterior prin Serviciul de Criminalistică s-a comunicat faptul că acesta reprezintă o baterie reîncărcabilă care poate fi utilizată la echipamente de termoviziune, de tipul «Axion Thermal Monocular» și «Thermion Thermal Riflescope»”, se arată în rechizitoriu.

Totuși, polițiștii nu au găsit niciun aparat de termoviziune.

Trei porci mistreți au fost găsiți împușcați

În apropierea stânei, polițiștii au găsit trei porci mistreți împușcați.

„Procedând la verificarea zonei din proximitatea stânei, organele de poliție au găsit, la aproximativ 10 metri de gardul care împrejmuiește stâna, spre latura de est, un număr de 3 (trei) mistreți decedați, dintre care unul de talie mare și doi de talie mică, mistreții de talie mică prezentând mai multe plăgi în zona abdominală, iar cel de talie mare prezentând o plagă în zona coloanei vertebrale și o plagă în zona toracică. Mistrețul de talie mare avea legată de rât o sfoară de culoare galben-albastră cu lungimea de 60 cm, la capătul căreia se afla o bucată de lemn cu lungimea de 47 cm”, se arată rechizitoriu.

Au fost condamnați la închisoare

Zilele trecute, cei șase bărbați au fost condamnați. Andrei Bogdan Ursu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, Laurențiu Constantin Dodan – la un an și 10 luni de închisoare, iar Mihai Stavarache – un an și 4 luni de închisoare. Tot la un an și patru luni a fost condamnat Ionuț Andrei Toderică. Ceva mai mult a primit George Marian Lungu, un an și 10 luni de închisoare. Cel mai ieftin a scăpat Vlăduț Cristian Cojocaru, un an de închisoare.

Toți au primit pedepsele cu suspendare. Pe lângă acestea, cei șase bărbați trebuie să plătească către Ocolul Silvic Lunca Cetățuii suma de 2.100 de euro, ca daune materiale. Trebuie precizat faptul că hotărârea judecătorilor nu este definitivă. După partida de vânătoare ilegală de la Iași, cei șase bărbați ar putea rămâne definitiv cu pedepsele primite.

Comentarii
  • Credeți că poimâine nu o vor lua de la capăt? Flămânzii mamei!

  • Voi nu știți ce pot face slabu Stefan cu Airinei cornel

  • Sunt sute !, sute de ”vinatori” posesori de arme de vinatoare care vineaza ilegal , braconaj doar in judetul Iasi ! si mai si beu de rup alcool in timpul distractiei !

  • ‘A mai meseriasa arma e Uincesteru, cu aia si cu un glont bine tintit faci treaba si rezolvi problemele din amor. Eu personal am impuscat peste 40 de mistreti, dar cel mai tare din parcarea cu troita tot ciampionul ofrodist ramane. Ala a impuscat cel mai bine, numa’ ca a gaurit plafonu’ lu’ Audica. Estimp, gata cu impuscaturile. Fluxuri, coane. Ca stiu ce vorbesc. Impusc zacusca acuma.
    Desi cica m-am facut scriitor, dar, hopa, mai mierlesc si scriitorii. Chelbiosu’ de Radauti e si asta cu jale mare. Oameni de presa la care se aliniaza planetele, deh. A ramas si asta singur.

  • bufonul de la ateneu!

    jeguri de oameni,daca vor vanatoare de ce nu se impusca intre ei???

  • Lăcomia și interesu

  • De aceste practici nu e strain domnul cwrvar cu amanta de la AJBPS Sebastién Marian FLOREA!!! Numai purcelusi si caprioare serveste dom’ director. Anumite fonduri sunt doar pentru cei ce cotizeaza la el, asa e Laurentiu?

  • Astia din acest dosar erau sponsorii lu florea si paznicului titibaica

  • generalul Surdu

    Pentru cine nu stie…… Florea e originar din SV. Tatal lui era paznic in zona, l-au prins la furat ( avea o amanta si o intretinea) si braconat si l-au mutat in zona Iasi la Tansa. El este nascut la iasi dar printr un artificiu s a nascut in Falticeni si acu are buletin de Iasi pe Moara de Vant 163, parter! Un mucis cu palarie, sluga lui nea’ Naie un boșorog beșinos care vine toata ziua la Florea acasa si maninca o strachina de bors cald!!!

  • Cei care scriu și comentează habar nu au ce pagube fac porcii mistreți ! Trebuie organizate multe ședințe de vânătoare pt că s-au înmulțit mistreții îngrijorător de mult, ca și urșii.

  • Putoarea aia de mandru mai are o putoare la avps pe ficsa care papa bani degeaba

  • GEORGE MARIAN LUNGU e polițistul din Tomești care își rupea fundul pe bani cu moșnegii din Olanda.

  • Secretar Dumitru zis si sclavu’ lui Florea

    Anonim 11:36…..cand te prind in teren iti fut un glonte in cap, te jupesc si te transez. Apoi te duc pachet la Sebica Florea si îi zic ca i-am adus mistretul promis!!!

  • Unul care e scarbit de AJVPS

    Mai Sebica, unul….da unul ma nu scrie de bine despre tine. Inseamba ca lumea a votat: esti un ordinar. Ai ajuns sa-ti neglijezi familia si copilasii si sa footi la fata lui Mandru, adica footi dupa schipou Surdu, esti jalnic

  • Marius Ştirblea

    Golanul ăsta Andrei Bogdan Ursu a fost implicat intr un scandal în Tudor Vladimirescu la studenți îi fugărea cu arma de vânătoare pe nişte interlopi! Nu se ştie de cu iar cu arma deoarece a fost confiscată cu ceva timp si retras permisul de vânătoare! Alo judecătoarea …care l a anchetat judecat! El trebuie si condemnat pentru port ilegal de arme!

  • Vanator fc 20

    Secretar dumitru e defapt sluga perfecta un burduhos care nare nici cu ce tulbura apa in ciaun 🤣🤣🤣

  • Secretarul Dumitru sta la tigari si cafele afara iar noi vanatorii care achitam salariile la putorile de la AJPS asteptam ca prostii sa-si termine tigara. Mai rahatule, vii si eliberezi autorizatiile si apoi fumezi si-l lingi in cwr pe Sebica cat poftesti. Tu-ti Dumnezeii ma-tii de oligofren!!!

  • Vanator fc15

    Braconajul se face cu acte date de florea
    Branzac,slabu,tibaica,lupu astia distrug mistretii cu acte

  • Secretar Dumitru (lingaul)

    La fel face si putoarea aia de fata lu mandru tigara cafea tigara cafea atat face aia toata ziua

  • Vanator vechi chiscareni

    Slabu cu carp si airinei au distrus fondurile chiscareni plugari gropnita
    Slabu sia luat mercedes ultima generatie pe salaru de la ajps de 2000 lei vinse pare ceva ciudat mie nu deloc…🤣🤣🤣

  • Florea flamandu’

    Sebi e la footot si sotia Andreea creste singura fetita. Sebi e de mana cu Baie si numai pe coclauri o ard in week-end si apoi vin la fel de fel de mese sa-si astampare foamea!!!

  • Mafia trifesti

    Mandru se duce 100km pentru un ceaun daca nu se duce pe motorina lui cum draqu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`