Prima pagină » Titlurile zilei » Partenera lui Solcanu Jr. construiește un cămin de bătrâni în Iași, pe un hectar! A încasat sume colosale din contractele cu instituțiile publice – FOTO

Partenera lui Solcanu Jr. construiește un cămin de bătrâni în Iași, pe un hectar! A încasat sume colosale din contractele cu instituțiile publice – FOTO

30 nov. 2023, 02:00, 6 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Un cămin de bătrâni ar urma să fie construit în Iași, în zona Bucium. Pe un hectar de teren a fost inițiat un Plan Urbanistic Zonal pentru edificarea clădirii, proiectul fiind inițiat de Ana-Maria Ciotîr, patroana de la Urbioled, firmă conectată la banii publici

Ana-Maria Ciotîr, partenera lui Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD Ion Solcanu, începe să-și arate averea după ce a încasat sume importante de la instituțiile statului prin societatea Urbioled SRL, ce se ocupă cu modernizarea iluminatului public. Recent, afacerista a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui cămin de bătrâni în zona Bucium, din Iași, unde deține nu mai puțin de 10.462 de metri pătrați.

Deocamdată, proiectul este la faza de introducere a terenului în intravilanul municipiului Iași. Proiectul va fi supus unei dezbateri publice. Sesiunea este programată la sediul Primăriei Iași pe data de 07.12.2023, ora 10.00. Vecinii afectați direct de investiție pot depune obiecții. Amplasamentul este situat foarte aproape de limita teritorială cu comuna Bârnova, cu acces dinspre strada Eduard Caudela.

Căminul de bătrâni din Iași va avea 6 niveluri

Conform PUZ, procentul de ocupare a terenului (POT) va fi de 30 la sută cu un coeficient de utilizare a terenului de 1. Regimul de înălțime este D+P+3E+M (6 niveluri). Au fost proiectate și câteva zeci de locuri de parcare.

„Pentru a fi construibilă parcela trebuie să aibă acces dintr-o cale publică sau privată, cu lățimea de minim 4,00 m pentru a permite accesul mijloacelor de stingere a incendiilor.

Pentru dezvoltarea capacității de trafic, împrejmuirile vor fi amplasate retras față de axul drumurilor conform planșei de reglementări urbanistice. Se va solicita de către administrația locală, în cadrul documentațiilor de eliberare a autorizației de construcție planul de sistematizare verticală a întregii zone, urmărindu-se în mod special: asigurarea unor înălțimi a treptelor exterioare de maxim 15 cm, asigurarea pantelor de scurgere a apelor pluviale de pe platformele cu circulații pietonale sau carosabile și canalizarea acestora”, se arată în documentația PUZ.

Cum a făcut banii Ana Maria Ciotîr

Prin societatea Urbioled SRL, Ana Maria Ciotîr a semnat sute de contracte cu primăriile din județul Iași și din țară pentru modernizarea iluminatului public. În 2022, firma a înregistrat contracte cu o valoare de 74,3 milioane de lei, aproape 14,8 milioane de euro, profit de 22,2 milioane de lei, adică peste 4 milioane de euro, dar și datorii de 50,6 milioane de lei. În firmă apărea un număr de 52 de angajați. În perioada 2018 – 2022, cifra de afaceri a fost de aproape 200 de milioane de lei, cu un profit de aproape 48 de milioane de lei.

Aceste sume nu puteau fi încasate dacă nu era pusă în funcțiune o schemă de absorbție a banului public. Astfel, Bogdan Solcanu, prin firma de consultanță Crisbo Company SRL, aborda primăriile din Iași și din țară cu promisiunea că va găsi finanțare pentru iluminatul public din localități la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). După semnarea contractelor de consultanță, odată cu acceptarea cererilor de finanțare, urmează organizarea licitațiilor de execuție.

În majoritatea cazurilor, procedurile sunt câștigate de societatea Urbioled SRL. Acest lucru este posibil pentru că Bogdan Solcanu realizează proiectul tehnic cu condiții ce avantajează clar firma Urbioled. Și de aici a rezultat succesul cuplului. Însă firmele concurente s-au prins de golănie și au început să conteste tot mai multe licitații unde Urbioled este prezentă. Revenind la căminul de bătrâni din Iași, Ana Mara Ciotîr mai are nevoie și de avizul Consiliului Local, etapă premergătoare celei de autorizare.

Comentarii
  • să vină Șoșoacă să v-arunce-n troacă!

    Numai o legătură politică PSD se putea conecta la banul public, omul cinstit și muncitor nici în ruptul capului. Uitați-vă ce-au ajuns să aibă acești mafioți ai Iașului gen Solcanu, Stanciu, Dobre, Surdu, Popa, Nichita și mulți alții.

  • Nu sunt afaceristi iar in Romania nu exista afaceristi in contractele cu bani publici !, sunt niste infractori paraziti !, clanuri politice mafiote care impart cercurile de influenta si ”afaceri” intre ei !, este un mare club , un cerc inchis din care noi astia normali nu facem parte si nu putem intre pe usa din fata !

  • Oameni buni, de 20 de ani auzim doar de Solcanu, Fenechiu, Nița din Miroslava , Cheșvu, Conest, Echimov,Fiterman , Canschi , Nichita si fostul viceprimar al carui baiat e casatorit cu fata lui Tofan. Astia toti prind de 25 de ani numai contracte cu statul de milioane de euro. Chiar asa vom muri cu ei de gat??? Sri, dna chiar in halul asta ii lasa sau sunt partasi la furt din banii nostri nonstop???? E jale mare. Astia toti sunt doar niste escroci tepari neinteligenti prinsi intr-o rețea mafiota cu serviciile!!!!!

  • Hi hi hi , sri ? dna ? pai cine ai finanteaza din miliiiioanele de euro facute ? tu ? sau ei ? chiar crezi ca astia enuntati de tine mai sus maninca smenurile lor ei singuri cu capul in valiza ?

  • Ai dreptate. O mana spala pe alta si amandoua fata.

  • Tofan, YEE…..o cordelea penala care a servit numai funduletz!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024