Prima pagină » Actualitate » Parlamentul a votat noua conducere executivă a Băncii Naţionale a României
Parlamentul a votat noua conducere executivă a Băncii Naţionale a României

Parlamentul a votat noua conducere executivă a Băncii Naţionale a României

01 oct. 2024, 19:23,
Redacția BZI în Actualitate

Plenul comun al Parlamentului a votat, marţi, noua conducere executivă a Băncii Naţionale a României, cu Mugur Isărescu, guvernator al BNR, Leonardo Badea şi Florin Georgescu, viceguvernatori, iar Cosmin Marinescu, Aura Socol, Roberta Anastase, Alexandru Nazare, Csoba Balint şi Cristian Popa, membri în Consiliul de Administraţie.

În urma votului din plenul celor două Camere ale Parlamentului, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a primit 286 de voturi pentru şi 55 împotrivă. Badea Leonardo, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi prim-viceguvernator al BNR, a primit 289 de voturi pentru şi 52 împotrivă.

Georgescu Florin, membru al CA şi viceguvernator al BNR a primit 287 voturi

Georgescu Florin, membru al CA şi viceguvernator al BNR a primit 287 voturi pentru şi 54 de voturi contra.

Cosmin Marinescu, membru al CA-ului BNR şi viceguvernator a primit 288 de voturi pentru şi 53 împotrivă iar Aura Socol a fost votată ca membru al CA al BNR, cu 289 de voturi pentru şi 52 împotrivă.

Roberta Anastase a fost votată ca membru în Consiliul de Administraţie al BNR, primind 286 de voturi pentru şi 55 împotrivă. Alexandru Nazare a fost votat membru al CA al BNR cu 301 voturi pentru şi 40 contra şi Balint Csoba, tot pentru funcţia de membru al CA, 289 de voturi pentru şi 52 contra iar Popa Cristian a fost votat pentru funcţia de membru în CA, cu 290 de voturi pentru şi 51 contra.

Birourile permanente ale celor două Camere au constatat că toţi candidaţii au întrunit majoritatea de voturi necesare pentru numirea în funcţiile în care au fost propuşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`