Prima pagină » Actualitate » Parlamentarii PNL care îl susţin pe Ludovic Orban nu vor participa la votul pe moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu
Parlamentarii PNL care îl susţin pe Ludovic Orban nu vor participa la votul pe moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

Parlamentarii PNL care îl susţin pe Ludovic Orban nu vor participa la votul pe moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

05 oct. 2021, 10:40,
în Actualitate

Întorsătura de situaţie pe votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Florin Cîțu. Așasar, tabăra condusă de Ludovic Orban, formată din aproximativ 40 de parlamentari, nu vor participa în Parlamentul României.

Decizia contrazice poziţia adoptată de BEX-ul PNL și este un semnal puternic către tabăra lui Cîțu. De altfel, premierul are șanse mari să fie demis marți.

Parlamentarii PNL care îl susţin pe Ludovic Orban nu vor participa la votul pe moţiunea de cenzură

Conform şedinţei făcute de Ludovic Orban, sunt zeci de parlamentari care îl susţin pe fostul lider PNL care nu vor participa la votul moţiunii de cenzură. Acest lucru este contrar deciziei luate de BEX-ul PNL care a stabilit faptul că parlamentarii liberali vor participa la şedinţa din Parlamentul României. Ludovic Orban a transmis un mesaj prin care le-a spus parlamentarilor să se întâlnească într-o şedinţă în biroul lui la ora 11.30:

”Bună dimineaţa, dragi colegi! Aşa cum ne-am înţeles aseară, astăzi nu participam la dezbaterea şi votul moţiunii. De asemenea, în funcţie de disponibilitatea fiecăruia, vă aşteptam la 11,30 la biroul preşed Cdep pentru a stabili mesajul comun pe care dorim să-l transmitem în situaţia politică actuală. Mulţumim!”, se arată în mesajul transmis către parlamentarii PNL, care îl susțin pe Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîțu ia în calcul orice scenariu dacă Guvernul va cădea pe moţiunea de cenzură

Pe de altă parte, într-o conferință de presă susţinută luni de premier s-a arătat faptul că Florin Cîțu ia în calcul toate scenariile posibile dacă Guvernul va cădea la votul moţiunii de cenzură de marți:

„În primul rând, dacă mâine (n.red marți) va trece această moțiune de cenzură, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliție condusă de PSD, USR, AUR dacă are un plan. Eu sper că nu vor doar să dea jos Guvernul și apoi să se uite cum țara rămâne în haos, mă voi uita ce propunere vine de la această nouă majoritate și ne vom face și noi planul”, a spus Florin Cîțu.

PSD, USR-PLUS și AUR, semnal puternic înaintea moțiunii de cenzură

Moţiunea de cenzură a PSD, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”, are toate premisele să fie adoptată astăzi de Parlament cu un număr record de voturi, mizându-se pe aproape 279 de voturi. Liderii PSD, USR-PLUS și AUR au transmis în ultimele zile mai multe semnale de forță legate de căderea Guvernului.

De exemplu, Marcel Ciolacu i-a ameninţat cu excluderea din partid pe parlamentarii care vor lipsi nemotivat de la votul din Parlament. În schimb, George Simion a declarat că este sigur pe votul pe care îl vor da colegii din partid și le-a cerut celorlalţi parlamentari din formațiunile politice să voteze cu bilele la vedere.

„Ca să nu mai existe discuţii în spaţiul public cu privire la şansele pe care moţiunea de cenzură le are să treacă, invităm parlamentarii PSD şi USR PLUS să voteze cu bilele la vedere, aşa cum vor proceda şi parlamentarii AUR. Guvernul Cîţu trebuie să cadă, iar un vot transparent este un vot în această direcţie”, declară deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, conform unui comunicat de presă al formaţiunii transmis joi, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024