Prima pagină » Local » Parlamentarii AUR de Iaşi au transmis care sunt problemele întâmpinate de locuitorii judeţului, la BZI LIVE – FOTO, VIDEO

Parlamentarii AUR de Iaşi au transmis care sunt problemele întâmpinate de locuitorii judeţului, la BZI LIVE – FOTO, VIDEO

19 aug. 2022, 13:39,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 19 august 2022, într-o nouă ediţie BZI LIVE alături de parlamentarii AUR de Iaşi, Mihail Albișteanu şi Cristian Ivănuță, s-a discutat despre campania „AUR te aude”.

De asemenea, cei doi reprezentanţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor, filiala Iaşi, au transmis care sunt problemele întâmpinate de locuitorii judeţului.

Parlamentarii AUR de Iaşi, despre problemele locuitorilor judeţului

Mihail Albișteanu, membru AUR de Iaşi, a transmis în Studioul BZI LIVE faptul că problemele întâmpinate de cetăţenii judeţului sunt în principiu legate de modul de desfăşurare a activităţii primarilor şi consilierilor locali.

De asemenea, deputatul afirmă că în momentul de față judeţul Iaşi are o problemă cu nepotismul din funcţiile instituţiilor publice.

”Campania este mai veche, de anul trecut. În această vară s-a considerat că este vacanţă parlamentară şi trebuie să fii pe teren, lângă cetăţeni. Am mers în mediul rural, vom merge şi în municipiu. Sunt probleme locale legate de modul în care primarii înţeleg să-şi desfăşoare activitatea şi sunt multe lucruri punctuale. La Cotnari am avut o problemă, domnul respectiv ameninţă şi jigneşte în mod repetat. Acum sunt rude peste tot, în Poliţie, Consilii Locale, etc. E greu să depui o plângere că nu are cine o analiza în mod corect. Vom vedea dacă putem rezolva. Este imposibil ca în secolul 21 o colegă de-a noastră să fie ameninţată și jignită de un ales local. Ieri (n.r. 18 august 2022) am fost în zona Paşcani şi am descoperit în localitatea Hărmăneşti un teren viran şi teoretic ar purta numele de bază sportivă. Dar de ani de zile acolo pasc animale. Lângă sunt copii care joacă fotbal pe pietre”, a transmis Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iaşi.

În acelaşi context, deputatul Cristian Ivănuță a transmis faptul că membrii AUR de Iaşi au fost în jumătate din comunele judeţului şi au discutat cu cetăţenii. Unii ieşeni au lăudat realizările primarilor din comune, însă mare parte din ieşeni s-au arătat nemulţumiţi.

„Campania este la al doilea an. Anul trecut a fost mai timid, am fost mai puţini şi nu foarte organizaţi. Anul ăsta am început în forţă, am ajuns în zone în care anul trecut nu le-am văzut. Anul acesta a mai rămas jumătate din UAT-urile din judeţul Iaşi. Promitem, este datoria parlamentarilor, de a ajunge şi în celelalte UAT-urilor pentru a lua pulsul şi a identifica problemele oamenilor. Cetăţenii au aprecizat pozitiv unele realizări ale primarilor. Există şi un grad de satisfacţie în unele zone, au drum asfaltat, au reabilitate şcoli, primării, terenuri de sport, dispensare. Dar mare parte predomină nemulţumirea oamenilor. Urmează să mai centralizăm răspunsurile de la formulare. În fiecare UAT a fost lăsat un formular în care se poate exprima oful fiecărei persoane. Mai apoi acestea vor ajunge la noi. În Iaşi a fost o echipă, dar nu am fost toţi. Câţiva colegi au desfăşurat activitatea în Piaţa Unirii. Urmează să ajungem în toate cartierele pentru a discuta cu cetăţenii”, a transmis deputatul Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iaşi.

Ce spun deputaţii AUR de Iaşi despre problema transporatorilor

Parlamentarii AUR de Iaşi au transmis că în ultima cu doar câteva zile peste 50 de transportatori au semnalat o problemă. Consiliul Judeţean Iaşi intenţionează să acorde licenţa de transport altor operatori străini, mai precis din Franţa.

„Am primit un memoriu zilele trecute, care a fost semnat de toţi transportatorii. Aceştia sesizau că CJ intenţionează să acorde licenţa de transport altor operatori. Am înţeles că ar fi preferaţi cei din străinătate, francezii. Avem 50 şi ceva de semnături prin care ne solicită să schimbăm şi să intervenim la nivel de Parlament să modificăm legile transportului public. E vorba de prelungirea termenelor de licenţă. Ne vom uita şi vom vedea unde vom putea interveni şi să corectăm legea, să-i sprijinim pe transportatori. Trebuie ţinut cont că acum câţiva ani în urma taximetriştii au mers la Bucureşti şi au protestat. Rutele sunt împărţite în judeţ, nu avem nici monopol în România. Transportatorii se tem şi au sesizat acest lucru”, a transmis Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iaşi.

„Nu suntem împotriva concurenţei, dar trebuie să fie loială şi să fie din România. Vin cei străini şi apoi dispar ai noștri. Nu dorim un monopol al nostru, dar nici din partea cealaltă”, a adăugat deputatul Mihail Albișteanu, parlamentar AUR de Iaşi.

Astfel, parlamentarii AUR de Iași au descoperit foarte multe probleme în județ, semnalate de cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *