Prima pagină » Titlurile zilei » Pârjol în bugetul comunei Dumești! Cât credeți că a costat o banală stație de autobuz? Viceprimar: „S-a ajuns prea departe cu furatul” – FOTO

Pârjol în bugetul comunei Dumești! Cât credeți că a costat o banală stație de autobuz? Viceprimar: „S-a ajuns prea departe cu furatul” – FOTO

27 iul. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Titlurile zilei

O stație de autobuz din satul Hoisești, comuna Dumești, a costat aproximativ 60.000 de lei! Viceprimarul comunei Dumești, Cătălin Pachițac, aduce din nou acuzații grave la adresa lui Mihai Cocoveică. Primarul nu a vrut să comenteze

În Hotărârea nr. 12 de Consiliu Local, din data de 09.03.2021, s-a votat construirea mai multor stații de îmbarcare/debarcare, în comuna Dumești, din județul Iași, printre care 3 în satul Hoisești. Conform Hotărârii, acestea trebuiau să se afle la intersecția Dumești–Hoisești, „Magazinul Vechi” și capăt Hoisești. Viceprimarul comunei, Cătălin Pachițac, susține că pentru acest proiect s-au alocat aproximativ 60.000 de lei, iar cele 3 stații din sat nu au fost construite.

„Noi am aprobat în proiect 3 stații și s-a construit una singură. O singură stație de autobuz, construită în bătaie de joc, a costat 60.000 de lei, din care 30.000 pentru fundația de beton care a fost turnată în bătaie de joc și 30.000 pentru stația în sine. La aceste cheltuieli se mai adaugă 1.000 de euro pentru proiectant și încă 2.000 pentru șeful de șantier. Cum să coste o singură stație atâția bani? Nu este normal ce se întâmplă, s-a ajuns prea departe cu furatul banilor din primărie. Se vede cu ochiul liber cât de superficial a fost făcut totul. Pe mine m-au scos din comisia de recepție și de peste tot, pentru că le încurcam planurile și nu mai puteau fura în liniște”, a precizat Cătălin Pachițac, viceprimarul comunei Dumești, Iași.

Primarul Mihai Cocoveică nu a vrut să comenteze modul în care a fost amenajată stația de autobuz

Primarul Mihai Cocoveică a fost contactat de reporterii BZI pentru a cere un punct de vedere cu privire la situația stației de autobuz care ar fi costat aproximativ 60 de mii de lei. Acesta nu a dorit să comenteze, precizând că este un atac personal din partea rivalului său, viceprimarul Cătălin Pachițac.

„Eu știu că e din nou vorba de domnul Pachițac. Eu chiar am să refuz să mai vorbesc, că m-am săturat ca omul acesta să facă serial cu familia mea și să ne denigreze. Nu mai am ce să vorbesc. Eu nu pot să permit ca familia mea să fie bălăcărită în toate felurile. Săru’ mâna!”, a declarat Mihai Cocoveică, primarul comunei Dumești, Iași.

Caracteristicile stației de autobuz, în valoare de 60.000 de lei

Controversata stație de autobuz din satul Hoisești, comuna Dumești, are, conform proiectului, o lungime de 4.5 metri, o înălțime de 1.5 metri și o lățime de 2 metri.

Prețul de catalog al construcției, fără TVA, a fost de 46.218,00 lei. Descrierea stației în proiect:

„Stație de autobuz confecționată din structură metalică sablată și vopsită în câmp electrostatic, pentru o rezistență îndelungată la coroziune, în culoarea RAL, dorită de beneficiar. Pereții laterali și spatele sunt din structură metalică, cu grosime de 10 milimetri, și sunt personalizați. Acoperișul este realizat din Plexiglas, cu grosime de 10 milimetri. Dotări: două coșuri de gunoi stradale, din metal – personalizate – o bancă metalică, având lungimea de 2 metri. Transportul pe raza județului Iași, săpăturile, fundațiile din beton și montajul sunt incluse în preț”, se arată în descrierea proiectului.

Reporterii BZI au cerut pe email un punct de vedere al reprezentanților firmei Bauer One Srl, care s-a ocupat de construcție, însă aceștia nu au răspuns până la închiderea ediției.

Comentarii
  • RUSINEEEE SĂ LE FIE ! INCREDIBIL CÂT POT SĂ FURE ACEȘTI OAMENI !DNA !

  • Lăsați-i ușor că spun tot. S-au certat de la niște chei de mașină și acum se dau în gât cu furăciunile din primărie. Ei, așa mai vii de-acasă, bravo! Scoateți un dosar nou domnilor de la DNA și începeți să luați notițe că aici aveți treabă nu glumă!

  • La puscarie cu Cocoveicii….Nu mai e mult….

  • Cum vrei să termine casa feciorul primarului?Vine iarna și are copil mic.Ai noștri pot aștepta autobuzul în ploaie!

  • Ce DNA… Ce ANAF… Ce justitie… Cine zicea ca la țară poti sa faci bani a zis bine… Bon de casă la un magazin nu iti dă… Străzi asfaltate doar pe hartie…. Apă potabilă doar pe hartie…. Și vă plângeți la 3 statii de autobuz… Ce dracu…. Da suntem gunoaiele la jegoșii ce au fost aleși candva…. Că au venit cu zahăr, făină si ulei la porti sa fie aleși…. Treziți-vă la realitate.
    Pentru o statie de autobuz cat poate sa coste…?
    Jumate de metru cub de beton si niste bucati de fier si tabla mai mult de 1000 de euro nu cred ca face… Dar na. Pana nu iese lumea să bată primarii cu lanțul nu se învață minte

  • De ce refuză să comenteze dacă se știe corect?Să explice cum a reusit sa cheltuie atatia bani pe o singură stație si aia făcută in bataie de joc!Si nu văd unde ii denigrează viceprimarul familia!

  • La DNA făcută plangere nu articole la ziar!
    Nu rezolvă ziarul nimic.
    Dacă sunt dovezi e f.simplu.Si atunci să vedem cine a avut dreptate.Altfel nu văd cum s-ar termina conflictele astea.Și suferă cetățeanul de rand in timp ce ei numără cate comentarii au de partea lor.

  • Dar de garduletul de la monument care a costat 25.000 de ron, facut de firma subprefectei Adina Girjan de ce nu zice nimic primarasul ?

  • 12 mii de euro… nu-i asa mult.

  • Da’ la fer vechi, cat face ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024