Prima pagină » Culinar » Pariziene cu mere – O rețetă ușoară, delicioasă și foarte sățioasă

Pariziene cu mere – O rețetă ușoară, delicioasă și foarte sățioasă

24 mart. 2022, 15:41,
BZI.ro, în Culinar

Parizienele cu mere sunt foarte delicioase. Acesta este un desert, dar poate fi totodată savurat și la micul dejun, alături de o cafea. Acestea se pregătesc foarte ușor, și chiar dacă n-ar fi fost cazul, efortul ar fi meritat, cu siguranță! O combinație a aluatului cu amestecul dulce de mere ne va surprinde papilele gustative. Aceste pariziene seamănă foarte bine cu strudelul, însă sunt mult mai gustoase!

Acest desert poate fi servit oricând, iar dacă aveți musafiri, este o ocazie și mai potrivită de a-i pregăti.

Ce ingrediente sunt necesare pentru cele mai delicioase pariziene

Pentru această rețetă va trebui să pregătim câteva ingrediente. Majoritatea le veți regăsi, cu siguranță, prin bucătărie, mai ales cei pasionați de patiserie sau cofetărie. Așadar, cei familiarizați cu pregătirea deserturilor nu vor avea deloc probleme în prepararea acestei minunății.

Trebuie să procurăm, mai întâi, aproximativ 550-600 de grame de făină albă de grâu, de calitate superioară. Alături de aceasta, vom mai avea nevoie și de zahăr. În jur de 150-200 de grame de zahăr alb va fi de ajuns. Aici depinde de cât de dulce vă doriți să fie parizienele. Astfel, puteți schimba cantitatea de zahăr după gustul fiecăruia. Vom mai pregăti și 150 de ml de lapte (acesta trebuie să fie puțin încălzit înainte de a-l adăuga în amestec).

Vom mai avea nevoie și de 2 ouă potrivite ca mărime, nici prea mari, dar nici prea mici. Pregătim încă un ou în plus, pe care îl vom folosi să ungem parizienele. Pentru aluat, vom mai avea nevoie și de un plic jumătate de drojdie uscată. Pe lângă zahărul pregătit, trebuie să mai avem și două sau trei lingurițe de miere. Aici se procedează exact ca la zahăr, cantitatea mierii depinde de gustul fiecăruia. Pregătim și o linguriță rasă de sare, dar și o esență de vanilie.

Desigur, pentru pariziene cu mere, vom avea nevoie și de mere! Aproximativ 1 kg de mere ne va fi de ajuns pentru această rețetă. Încă 150 de grame de zahăr tos pentru umplutură și un vârf de scorțișoară.

Pariziene cu mere – Cum se prepară acestea

Putem să ne ocupăm prima dată de aluat. Astfel, o parte din laptele deja încălzit ne va ajuta să dizolvăm mierea. După aceea, putem adăuga o jumătate din făina pregătită, alături de drojdia uscată. Amestecați bine ca să nu existe bule sau cocoloașe. Puteți lăsa acest amestec la crescut puțin, după care adăugați zahărul și ouăle și amestecați. Pe deasupra puneți untul (la temperatura camerei, moale), laptele, esența de vanilie și sarea. Puteți pune și restul de făină și amestecați/frământați foarte bine până ce obțineți aluatul. Acesta trebuie lăsat să crească timp de o oră.

Între timp, putem pregăti umplutura de mere. Acestea trebuie spălate și tăiate în cuburi micuțe. Cubulețele le punem într-o cratiță încăpătoare, cu puțină apă și zahărul pregătit. Lăsate la foc mic, le luăm de pe aragaz când se înmoaie bine. Le lăsăm să se răcească bine.

Împărțiți aluatul în mai multe bucăți egale (în jur de 12-16). Le întindeți în dreptunghuri peste care puneți cam 2 lingurite de umplutură de mere, într-o margine. Închideți aluatul pe partea cu umplutura, iar partea de aluat rămasă o feliați fâșii și împăturiți partea cu umplutura.

Atunci când sunt pregătite, le ungem cu un ou bătut. Se pun la cuptor (la 180 de grade) timp de aproximativ 30 de minute, până se rumenesc.

Astfel, parizienele cu mere sunt gata de servit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *