Prima pagină » Actualitate » Parizerul ar fi scump dacă ar fi preparat după rețeta originală! Ce spune expertul Sorin Minea
Parizerul ar fi scump dacă ar fi preparat după rețeta originală! Ce spune expertul Sorin Minea

Parizerul ar fi scump dacă ar fi preparat după rețeta originală! Ce spune expertul Sorin Minea

23 oct. 2024, 11:58,
în Actualitate

Sorin Minea, președintele sindicatului Romalimenta, a declarat că parizerul ar fi scump dacă ar fi preparat după rețeta originală. Acesta a precizat că prețul parizerului ar fi comparabil cu cel al Salamului de Sibiu dacă ingredientele de bază ar fi pulpa de vită și grăsimea de porc. Folosirea acestora ar duce prețul parizerului, preparat după rețeta originală, la aproximativ 60-70 de lei / kg.

Parizerul ar fi scump dacă ar fi preparat după rețeta originală!

Președintele sindicatului Romalimenta, Sorin Minea, a vorbit despre costul parizerului și a spus că ingredientele de bază, precum pulpa de vită și grăsimea de porc, sunt scumpe, ceea ce ar duce prețul parizerului, preparat după rețeta originală, la aproximativ 60-70 de lei/kg. Acesta a comparat prețul parizerului cu cel al Salamului de Sibiu, notând că în trecut diferența de preț între parizer și salam era mică, deși salamurile erau mai scumpe datorită procesului de uscare.

„Dacă la parizer s-ar folosi rețeta originală, prețul s-ar duce undeva pe la 60-70 de lei/kg. Gândiți-vă că e pulpă de vită și grăsime tare de porc, amândouă sunt scumpe. După aceea, vrei nu vrei, e manopera, că nu merge gratis, e membrana care e scumpă, mai ales dacă folosești membrană naturală, e ceea ce consumi, transport și așa mai departe. Deci un 60%…”, a spus Sorin Minea.

Liderul de sindicat a menționat că la un preț de 60-70 de lei kilogramul s-ar adăuga costul de distribuție plus TVA-ul. Așa că prețul ar ajunge cât Salamul de Sibiu.

„Mai jos puțin. Ca să faceți o socoteală, pe vremurile antice și de demult, eram la liceu și în pauza mare, mai chiuleam noi câteodată, mergeam la alimentara din colț și ne luam o jumătate de franzelă și ne făceam un sendviș. Salamul de vară costa 2 lei și 50 de bani / suta de grame, parizerul costa un leu și 75 de bani suta de grame. Deci diferența de preț nu era foarte mare.

Salamul de vară era uscat, trebuia să piardă apă, de aia era mai scump. Salamul de vară era un fel de Salam de Sibiu mai rapid făcut. Pornind de la premisa că parizerul și crenvurștii erau niște produse ieftine, e o prostie! Că fiind numai pastă, poți să te joci cu pasta, dar ăsta e consumatorul”, a spus Sorin Minea.

Prețuri mai mari și calitate mai proastă

În ultimele luni, prețurile alimentelor de bază au luat-o razna, iar pentru români foarte multe produse, care anterior erau nelipsite de pe mesele lor, au devenit acum un lux pe care nu și-l mai permit.

Prețul parizerului a crescut atât de mult încât românii nu mai îndrăznesc să se apropie de el. Parizerul și salamurile, care altădată erau accesibile pentru buzunarul oricărui român, s-au aliniat la scumpirile generale, devenind un lux la care foarte mulți oameni doar visează.

În aceste momente, în niciun magazin nu mai există mezeluri care să coboare sub 30-35 de lei kilogramul. Însă, asta este valabil în cazul mezelurilor mai puțin pretențioase pentru că sunt și produse care sar de 50 de lei kilogramul.

Și salamul Victoria costă acum peste 40 de lei kilogramul, chiar și mai mult, în funcție de sortiment.

Cât despre parizer, ei bine și la acest produs prețurile au sărit de 30 de lei kilogramul. În funcție de sortiment, producător și vânzător, parizerul se vinde acum în magazine și supermarket-uri chiar și cu 48 de lei pe kilogram.

În unele cazuri, suta de grame de parizer, cum se cerea altădată, poate ajunge și la un preț de 7 lei. Mai mult, Sorin Minea, președintele sindicatului Romalimenta, a declarat că parizerul ar fi scump dacă ar fi preparat după rețeta originală.

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
Detalii cutremurătoare ies la iveală din ancheta bebelușului furat din maternitatea Bacău. Cum a fost scos micuțul din spital și cu cât s-a vândut micuțul
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Marele Câștigător X Factor 2025 este George Radu din echipa lui Marius Moga. Cei patru finaliști au pregătit momente spectaculoase
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Răsturnare de situaţie în cazul bebeluşului răpit de la Maternitatea din Bacău. Poliţiştii iau în calcul o nouă pistă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vești rele pentru toți angajații. Șase zile libere, tăiate de Guvern din 2026
SportpeSurse
Miliardarul român îi sfidează pe Trump și Putin și anunță că România e pregătită de război cu Rusia
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`