Prima pagină » Culinar » Parizer de casă cu gelatină. Rețeta simplă, pas cu pas

Parizer de casă cu gelatină. Rețeta simplă, pas cu pas

22 nov. 2023, 07:57,
în Culinar

De la mesele de sărbătoare nu trebuie să lipsească un parizer de casă cu gelatină. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare. Deliciosul parizer de casă cu gelatină este gustos, sățios și merge servit la orice ocazie. Iată rețeta simplă, pas cu pas.

Parizer de casă cu gelatină

Când vine vorba de rețetele tradiționale cu carne, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de mâncăruri sacvuroase. La masa de Crăciun sau de Revelion nu lipsesc preparatele culinare din carne de porc sau de pui.

Pe lângă gustoasele sărmăluțe, delicioasa salată boeuf sau friptura de porc la cuptor, doamnele pricepute în bucătărie pregătesc și un parizer de casă cu gelatină. Acesta se face din carne de pui, morcov, sfeclă roșie, ceapă și gelatină.

Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să știm când anume să punem gelatina. Carnea trebuie să fie pregătită cu grijă și să fie bine condimentată. Parizerul de casă poate fi servit ca atare sau împreună cu alte bucate alese. La fel de bine, putem face și câteva platouri festive cu preparate de casă.

Pe lista bunătățurilor pentru Crăciun se află și cârnații de casă. Aceștia pot fi afumați sau doar condimentați, în funcție de preferințe. Rețetele de mâncăruri din carne de porc sau de pasăre ideale pentru mesele de sărbătoare sunt inedite, gustoase și pot fi adaptate după gust.

Rețeta cu care vei pregăti un parizer gustos și aromat

Pentru un parizer de casă vom avea nevoie de 1 pui, 2 morcovi, 2 cepe, sare după gust, 100 ml de suc de sfeclă roșie, 30 g de gelatină și 300 ml de supă de pui.

Mai întâi vom pregăti carnea de pui. Se tranșează puiul în bucăți mici și se pune la fiert împreună cu ceapa și morcovii. Ceapa se taie în jumătate, iar morcovii în bucăți mari. Pentru a oferi cărnii un plus de savoare, putem pune în apă două foi de dafin, sare, boabe de piper și 4 căței de usturoi.

După ce carnea a fiert foarte bine, o scoatem din supă și se lasă la răcit. Se păstrează 300 ml de supă în care vom pune 30 g de gelatină. După aceea se îndepărtează carnea de pe oase, iar carnea se condimentează cu sare și piper și se dă prin robotul de bucătărie.

După ce carnea capătă o textură ca de pastă se pune și sucul de sfeclă roșie împreună cu gelatina dizolvată în supă apoi se amestecă din nou la robotul de bucătărie. Când am obținut o compoziție cremoasă o turnăm într-o sticlă de plastic de 1,5 l căreia i-am tăiat partea cu dopul.

Se pune parizerul la frigider până a doua zi, apoi se taie sticla, se scoate parizerul și se feliează pentru a fi servit. Parizerul de casă merge de minune la micul dejun, dar poate fi servit la orice masă alături de alte bucate alese.

Parizerul de casă făcut cu carne de pui și gelatină este delicios, aromat și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Acesta merge servit la orice masă, fiind nelipsit de Crăciun sau de Revelion.

Bugetul.ro
40.000 de români au semnat contract pentru casele la 35.000 de euro. După luni bune, George Simion a spus și ce se alege de programul promis cetățenilor
redactia.ro
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați»
Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
a1.ro
Cine este, de fapt, tatăl faimos al actriței Ilinca Gheorghiu din serialul "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Playtech.ro
Mesajul lui Vladimir Putin în miez de noapte după trei ani de război cu Ucraina. Liderul de la Kremlin a anunțat că....
observatornews.ro
O fată din Botoşani a intrat în șoc anafilactic după o înțepătură de albină, în timp ce era live pe TikTok. Un medic a văzut totul şi a sunat la 112
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Marea plăcere a românilor, interzisă. Se dau amenzi grele
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Copilul de doi ani al lui Ganea i-a cerut părintelui său să meargă la mănăstire. Evenimente tulburătoare în spital
Playtech.ro
Testul rutier la care greșesc aproape 99% dintre șoferi. Care este ordinea corectă de trecere prin intersecție?
Dailybusiness.ro
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
RomaniaTV
Ei sunt părinții lui Simion. Stau în Focșani și au studiat la ASE. Tatăl său a avut probleme cu alcoolul. Simion are și o soră, ce e judecătoare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Halep și-a deschis un nou hotel în Mamaia Nord. Prețul EXTREM de MIC cerut pe o noapte. Oricine poate sta aici!
redactia.ro
Momente romantice între George Simion și soția sa la prima dezbatere prezidențială. Cei doi au oferit imaginile serii
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`