Prima pagină » Culinar » Parizer de casă cu gelatină. Rețeta simplă, pas cu pas

Parizer de casă cu gelatină. Rețeta simplă, pas cu pas

22 nov. 2023, 07:57,
BZI.ro, în Culinar

De la mesele de sărbătoare nu trebuie să lipsească un parizer de casă cu gelatină. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare. Deliciosul parizer de casă cu gelatină este gustos, sățios și merge servit la orice ocazie. Iată rețeta simplă, pas cu pas.

Parizer de casă cu gelatină

Când vine vorba de rețetele tradiționale cu carne, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de mâncăruri sacvuroase. La masa de Crăciun sau de Revelion nu lipsesc preparatele culinare din carne de porc sau de pui.

Pe lângă gustoasele sărmăluțe, delicioasa salată boeuf sau friptura de porc la cuptor, doamnele pricepute în bucătărie pregătesc și un parizer de casă cu gelatină. Acesta se face din carne de pui, morcov, sfeclă roșie, ceapă și gelatină.

Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să știm când anume să punem gelatina. Carnea trebuie să fie pregătită cu grijă și să fie bine condimentată. Parizerul de casă poate fi servit ca atare sau împreună cu alte bucate alese. La fel de bine, putem face și câteva platouri festive cu preparate de casă.

Pe lista bunătățurilor pentru Crăciun se află și cârnații de casă. Aceștia pot fi afumați sau doar condimentați, în funcție de preferințe. Rețetele de mâncăruri din carne de porc sau de pasăre ideale pentru mesele de sărbătoare sunt inedite, gustoase și pot fi adaptate după gust.

Rețeta cu care vei pregăti un parizer gustos și aromat

Pentru un parizer de casă vom avea nevoie de 1 pui, 2 morcovi, 2 cepe, sare după gust, 100 ml de suc de sfeclă roșie, 30 g de gelatină și 300 ml de supă de pui.

Mai întâi vom pregăti carnea de pui. Se tranșează puiul în bucăți mici și se pune la fiert împreună cu ceapa și morcovii. Ceapa se taie în jumătate, iar morcovii în bucăți mari. Pentru a oferi cărnii un plus de savoare, putem pune în apă două foi de dafin, sare, boabe de piper și 4 căței de usturoi.

După ce carnea a fiert foarte bine, o scoatem din supă și se lasă la răcit. Se păstrează 300 ml de supă în care vom pune 30 g de gelatină. După aceea se îndepărtează carnea de pe oase, iar carnea se condimentează cu sare și piper și se dă prin robotul de bucătărie.

După ce carnea capătă o textură ca de pastă se pune și sucul de sfeclă roșie împreună cu gelatina dizolvată în supă apoi se amestecă din nou la robotul de bucătărie. Când am obținut o compoziție cremoasă o turnăm într-o sticlă de plastic de 1,5 l căreia i-am tăiat partea cu dopul.

Se pune parizerul la frigider până a doua zi, apoi se taie sticla, se scoate parizerul și se feliează pentru a fi servit. Parizerul de casă merge de minune la micul dejun, dar poate fi servit la orice masă alături de alte bucate alese.

Parizerul de casă făcut cu carne de pui și gelatină este delicios, aromat și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Acesta merge servit la orice masă, fiind nelipsit de Crăciun sau de Revelion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *