Prima pagină » National » Părinţii vor fi întrebaţi, la începutul anului şcolar dacă vor să îşi vaccineze copiii! Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu
Părinţii vor fi întrebaţi, la începutul anului şcolar dacă vor să îşi vaccineze copiii! Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Părinţii vor fi întrebaţi, la începutul anului şcolar dacă vor să îşi vaccineze copiii! Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

31 aug. 2021, 14:48,
în National

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre campania de vaccinare în şcolile din România. Ministrul Educației a explicat care va fi procedura la începutul noului an şcolar. Altfel spus, părinţii care vor fi întrebaţi dacă vor să îşi vaccineze copiii.

Anunţul vine în contextul în care același ministru al Educației spunea recent faptul că întreaga campanie de vaccinare a elevilor este un eșec, iar rata de imunizare este sub media națională la elevii cu vârsta de până în 19 ani.

Părinţii vor fi întrebaţi dacă vor să îşi vaccineze copiii! Dacă vor fi mai mulţi, DSP va organiza echipe mobile de vaccinare, susţine Sorin Cîmpeanu

În contextul în care mai sunt două săptămâni până la începerea anului şcolar, ministrul Educației a vorbit despre campania de vaccinare din şcoli. Sorin Cîmpeanu a afirmat faptul că părinţii vor fi întrebaţi dacă vor să îşi vaccineze copiii. Dacă într-o unitate şcolară vor fi mai mulţi doritori, colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, și-a luat angajamentul că va trimite echipe mobile de vaccinare:

„După ce vom finaliza acţiunea de informare… La nivelul fiecărei şcoli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare, pentru a putea să îşi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive.

Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să îşi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi de asemenea şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare”, a afirmat ministrul, într-o declaraţie acordată presei.

Sute de mii de angajaţi din învăţământ sunt vaccinaţi împotriva COVID-19

De altfel, ministrul Educației a precizat faptul că în sistemul de învăţământ sunt peste 185.000 de angajaţi care s-au vaccinat deja. Sorin Cîmpeanu a declarat că a lansat o nouă interogare pentru a stabili numărul exact al persoanelor vaccinate care, din punctul lui de vedere, este mai mare:

„Vom detalia astăzi toate lucrurile care vor fi cuprinse în ordinul comun de ministru – ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii – care va fi semnat mâine dimineaţă. (…) Ştim foarte clar că avem peste 185.000 de angajaţi din învăţământ vaccinaţi. Sunt categoria socio-profesională cea mai numeroasă din perspectiva vaccinării şi de asemenea am lansat o nouă interogare către toate şcolile şi către toate universităţile din România. Rezultatul va fi anunţat în data de 8 septembrie pentru actualizarea numărului celor care s-au vaccinat. Cu siguranţă sunt mai mulţi. Avem în momentul de faţă 650 de centre de vaccinare cu 815 fluxuri disponibile”, a mai susţinut ministrul.

Un alt subiect abordat recent de către ministrul Sorin Cîmpeanu a fost testarea profesorilor. Ministrul a declarat că nu va fi implementată testarea din buzunarul propriu al profesorului care nu s-a vaccinat.

Campania de vaccinare a elevilor este un eșec total, anunța Sorin Cîmpeanu

Recent, ministrul Educației a anunţat faptul că întreaga campanie de vaccinare a elevilor este un real eșec. Rata de vaccinare în rândul elevilor este una mică, sub media naţională. Vorbim despre un procent de 5% în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani și 20% la categoria de vârsta de 16-19 ani.

„Este vorba de 34.709 elevi din categoria de vârstă 12-15 ani, reprezentând aproape 5%, un progres important față de ultima raportare, de 5.000 de elevi. Pentru cei cu vârsta între 16 și 19 ani avem 153.000 de vaccinați, un progres de 3.000 față de ultima raportare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, care a precizat că procentul în cazul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani ajunge la 20%, scrie Mediafax.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`