Prima pagină » Eveniment-Social » Părinții trebuie să se grăbească! Cât durează înscrierea copiilor la grădinițele ieșene pentru anul școlar 2022-2023

Părinții trebuie să se grăbească! Cât durează înscrierea copiilor la grădinițele ieșene pentru anul școlar 2022-2023

05 mai 2022, 02:00,
Ana Crețu în Eveniment-Social

Ministerului Educației a anunțat că înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 încep pe 30 mai, iar reînscrierile în data de 16 mai. Părinții își pot înscrie copiii cu vârste între 3 și 5 ani la grădinițele ieșene. Aceștia trebuie să știe că mai întâi se primesc dosarele pentru reînscrieri, apoi se fac înscrierile la grupa mică.

Există un set de condiții pentru înscrierea copiilor la grădiniță. Ocuparea locurilor libere după finalizarea etapei de reînscriere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică. Părinții trebuie să știe că în momentul în care, într-o unitate de învățământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii generale și specifice de departajare.

o sala de clasa la gradinita

Ministerului Educației a anunțat că înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 încep pe 30 mai, iar reînscrierile, în data de 16 mai

Câte grădinițe sunt la Iași și care este numărul locurilor disponibile pentru anul acesta

vPărinții își pot înscrie copiii cu vârste între 3 și 5 ani la grădiniță în anul școlar 2022-2023

Părinții își pot înscrie copiii cu vârste între 3 și 5 ani la grădiniță în anul școlar 2022-2023

Purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul Școlar Județean Iași, Antonina Bliorț, a oferit mai multe informații despre grădinițele din învățământul de stat.

„La nivelul județului Iași, pentru grupa mică, în grădinițele din învățământul de stat, vor fi aproximativ 5230 de locuri. Pentru grupa mică și mijlocie, informațiile referitoare la numărul de locuri vor fi publicate după finalizarea etapei de reînscriere, conform Calendarului de reînscriere/înscriere la grădiniță”, menționează Antonina Bliorț.

La Iași sunt 54 de grădinițe, acestea sunt cu program normal, dar și cu program prelungit și săptămânal.

Criteriile generale de departajare cuprind patru aspecte importante. În primul rând, se verifică dacă copilul este orfan de ambii părinți, prin existența unui document care dovedește acest lucru. Al doilea aspect care este luat în calcul este existența unui document care dovedește că un copil este orfan de un singur părinte.

Se ia în calcul și existența unui frate sau a unei surori înmatriculat(e) în unitatea de învățământ respectivă. Ultimul criteriu este legat de existența unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare școlară și profesională/certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învățământ preșcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de către consilierul juridic al inspectoratului școlar judeţean București. Acestea se aplică doar după epuizarea criteriilor generale.

Pentru grupa mică și mijlocie, informațiile referitoare la numărul de locuri vor fi publicate după finalizarea etapei de reînscriere

Pentru grupa mică și mijlocie, informațiile referitoare la numărul de locuri vor fi publicate după finalizarea etapei de reînscriere

Ce trebuie să știe părinții atunci când își înscriu copilul la grădinițele ieșene

secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Florian Lixandru

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Florian Lixandru a trimis semnat deja nota, în zilele următoare inspectoratele șclare vor primi toate detaliile

Părinții își pot înscrie copiii cu vârste între 3 și 5 ani la grădiniță în anul școlar 2022-2023, începând cu data de 16 mai, în cazul celor care se reînscriu, iar pe 30 mai se fac înscrierile pentru cei care frecventează prima oară o grădiniță.

„Dosarele pentru înscrierea copiilor la grupa mică pot fi depuse începând cu data de 30 mai, iar în data de 16 mai se pot depune actele pentru reînscrierea copiilor ce urmează să intre în grupele mijlocie și mare”, anunță secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Florian Lixandru.

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Florian Lixandru, a trimis la semnat deja nota, în zilele următoare inspectoratele școlare urmând să primească toate detaliile. Condițiile de înscriere sunt aceleași, nu au fost aduse modificări, totul a rămas la fel ca și în anii trecuți.

„În limita locurilor disponibile și copiii de doi ani pot fi înscriși la grădiniță,” subliniază secretarul de stat în Ministerul Educației.

Pentru asigurarea transparenţei procesului de reînscriere și înscriere, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor posta, de asemenea, pe site-ul unității de învățământ sau ISJ, la vedere pentru toţi cei interesaţi, capacitatea instituției, numărul de locuri aprobat prin planul de școlarizare pentru anul în curs, precum și criteriile generale și specifice pentru înscrierea copiilor. Grădinițele ieșene se pregătesc de perioada înscrierilor și reînscrierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`