Prima pagină » Actualitate » Părinții sunt disperați după ce un profesor acuzat de agresiune sexuală a revenit la catedră! „Ne este teamă de ceea ce s-ar putea întâmpla!“
Părinții sunt disperați după ce un profesor acuzat de agresiune sexuală a revenit la catedră! „Ne este teamă de ceea ce s-ar putea întâmpla!“

Părinții sunt disperați după ce un profesor acuzat de agresiune sexuală a revenit la catedră! „Ne este teamă de ceea ce s-ar putea întâmpla!“

25 oct. 2023, 12:43, 1 ,
în Actualitate

Părinții sunt disperați după ce un profesor acuzat de agresiune sexuală a revenit la catedră. Este vorba despre părinții copiilor care învață la Școala din localitatea suceveană Părhăuți. Părinții s-au adunat în fața școlii pentru a-i bloca accesul în instituția de învățământ profesorului Vicențiu Dragomir Chiseliță. Cadrul didactic este judecat pentru agresiune sexuală, după ce în ianuarie 2022 a fost acuzat că a făcut avansuri unei eleve în vârstă de de 14 ani.

Părinții sunt disperați după ce un profesor acuzat de agresiune sexuală a revenit la catedră!

Profesorul Vicențiu Dragomir Chiseliță a venit la școală împreună cu poliția, dar părinții au spus că-și retrag copiii de le ore dacă acesta își va relua activitatea.

Cadrul didactic a obținut în instanță dreptul de a-și continua activitatea la catedră, dar părinții nu vor ca acesta să mai predea copiilor lor pentru că se tem că acesta ar putea să recidiveze.

„Odată ce a încercat cu alți copii… Avem și noi copii la școală…”, s-a plâns mama unui elev al școlii din localitatea suceveană Părhăuți.

Președintele comitetului de părinți al elevilor din Costâna, un alt sat component al comunii Todirești, a precizat că majoritatea părinților nu sunt de acord ca acesta să se întoarcă să predea copiilor lor.

„Nouă ne este teamă de ceea ce s-ar putea întâmpla, dacă va mai avea apropieri și față de alți copii. Nu ne dorim să ia contact cu copiii noștri”, a menționat Președintele comitetului de părinți al elevilor din Costâna.

Bărbatul a recunoscut că nu s-a dovedit că profesorul Vicențiu Dragomir Chiseliță ar fi agresat sexual o minoră, dar că a avut intenția să o facă.

Cadrul didactic a vorbit cu părinții protestatari și a încercat să le explice că totul a fost o neînțelegere, dar i s-a răspuns că toți au înregistrările discuției lui cu fata care l-a acuzat că i-ar fi făcut avansuri.

Profesorul susține că este acuzat în mod greșit

Vicențiu Dragomir Chiseliță a arătat că este acuzat în mod greșit că în timpul orei de muzică din 12 ianuarie 2022 ar fi pus mâna pe fundul unei eleve în timp ce dansa cu ea. Profesorul a mai spus că nu ar fi făcut avansuri fetei.

Profesorul a recunoscut însă că discuția cu fata nu a fost una corespunzătoare între un cadru didactic și un elev, dar că nu pentru asta este el judecat.

„Noi pentru asta suntem aici. Nu ne interesează pentru ce sunteți judecat. Noi nu suntem de acord cu modul în care ați vorbit cu acea elevă”, au zis părinții.

Ulterior, cu sprijinul polițiștilor, profesorul Vicențiu Dragomir Chiseliță a intrat în curtea școlii și apoi în școală, dar părinții au mers și și-au retras copiii de la ore.

„Nouă ne este frică. Nu pot să las copilul în clasă cu o asemene persoană!”, a spus o altă mamă care și-a luat fata de la ore.

Profesorul Vicențiu Dragomir Chiseliță a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a fost acuzat de o elevă de 14 ani că a fost victima unor avansuri cu tenta sexuală și a unui  comportament indecent și provocator. Eleva l-a înregistrat profesor pe telefonul mobil și a prezentat aceste înregistrări părinților care au făcut plângere. Acum, părinții sunt disperați după ce un profesor acuzat de agresiune sexuală a revenit la catedră.

Comentarii
  • …da nu vedeti ca e lasat la liber… cu susu in jos… schimbat politicienii care so cocotat 33 ani… cu altii noi si conditionat ca cine incalca legea imediat demisia si la zdup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *