Prima pagină » National » Părinţii nu prea vor să-și vaccineze copiii! Campania de vacinare a minorilor a pornit cu stângul
Părinţii nu prea vor să-și vaccineze copiii! Campania de vacinare a minorilor a pornit cu stângul

Părinţii nu prea vor să-și vaccineze copiii! Campania de vacinare a minorilor a pornit cu stângul

14 ian. 2022, 11:58,
în National

Părinții sunt sceptici în ceea ce privește vaccinarea propriilor copii. Campania de vaccinare a pornit cu stângul în România, anunță Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății. Vorbim despre faptul că, în 24 de ore pe liste s-au înscris aproximativ 1000 de părinți.

Vă aducem aminte faptul că în România a început o campanie de vaccinare a copiilor care au vârstele cuprinse între 5 și 11 ani, după ce autoritățile medicale au dat asigurări că vaccinul împotriva COVID-19 este sigur la administrare.

Campania de vaccinare a copiilor a început cu stângul pentru că părinții nu vor să-i vaccineze pe minori

Așadar, într-o comunicare oficială, Andrei Baciu explică cum decurge campania de vaccinare a copiilor. Vorbim despre faptul că părinţii nu se înghesuie să-și programeze copiii să se vaccineze. În primele 24 de ore au fost validate aproximativ 1000 de programări pe platforma națională de vaccinare:

”Am dat startul programărilor pentru vaccinarea celor mici! În mai puţin de 24 de ore au fost validate 981 de programări în platformă RoVaccinare, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani”, a scris Andrei Baciu.

De altfel, Andrei Baciu a precizat faptul că prima tranșă de vaccinuri destinate grupei de vârste amintite mai sus vor ajunge în tară în următoarele zile. La nivel național sunt 219 cabinete medicale în care micuții se pot vaccina.

România a anunțat începutul campaniei de vaccinare pentru copii

În luna noiembrie 2021, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, anunța faptul că în urma recomandărilor internaționale şi în România va începe vaccinarea copiilor. Acesta anunța că sunt două vaccinuri care au primit autorizație pentru administrarea acestei categorii de vârstă:

„Până la sfârșitul acestui an (n.red 2021), vestea bună este că probabil vom avea două vaccinuri autorizate. Pentru grupa 5-11 ani de la Pfizer și pentru grupa 6-11 ani de la Modernă. Faptul că la aproximativ un an de la autorizarea primului vaccin la nivel mondial vom avea două vaccinuri cu autorizare care cuprind vârsta peste 5 ani este cât se poate de bine”, a spus Gheorghiță.

Cum pot fi vaccinați copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Începând de joi, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea va fi făcută doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. În acest moment, pe platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează asupra modalităților de administrare a vaccinului Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19, pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani, începând cu data de 26 ianuarie 2022.

Pentru a se putea vaccina, minorii au nevoie de consimțământul părinților sau a reprezentatului legal al acestuia. Așadar, pentru a se vaccina, minorii trebuie să facă un triaj iar ulterior părinții acestuia vor trebui să completeze un chestionar. Toți cei care vor să acceseze chestionarul cu pricina o pot face dând click aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *