Prima pagină » Local » Părinții micuților ieșeni ce merg la grădiniță vor trebui să plătească mai mult pentru masa acestora! Ce spun reprezentanții oficiali

Părinții micuților ieșeni ce merg la grădiniță vor trebui să plătească mai mult pentru masa acestora! Ce spun reprezentanții oficiali

27 sept. 2022, 02:00, 1 ,
Andreea Timofte în Local

La nivelul municipiului Iași, reprezentanți ai unităților preșcolare, prin intermediul Consiliilor de Administrație, au decis ca taxa de hrană să fie majorată. Spre exemplu, în una din grădinițele ieșene, costul mesei într-o zi de grădiniță a crescut deja de la doisprezece lei la șaisprezece

În contextul acesta, în cazul unei familii cu doi copii și un venit lunar de patru mii de lei, suma de opt sute treizeci și doi de lei ar fi alocată doar acestor taxe. Cât vor plăti, în viitorul apropiat, părinții acestor micuți, dacă situația nu se va schimba? Amintim că pe lângă cheltuielile cu masa, articolele vestimentare, de igienă și rechizitele sunt asigurate tot de părinți.

Părinții micuților ieșeni vor plăti mai mult

Masa gradinita

Reprezentanții unităților preșcolare deja au început să mărească taxele

Reprezentanții unităților preșcolare deja au început să mărească taxele pe care părinții le plătesc lunar ca ai lor copii să meargă la grădiniță.

Deși, la stat, costul unei mese zilnice pentru un copil ce merge la grădiniță se apropie de douăzeci de lei.

Concret, în cazul unei familii cu doi copii și un venit lunar de patru mii de lei, suma de opt sute treizeci și doi de lei ar fi alocată doar acestor taxe, fără a mai pune la calcul și celelalte cheltuieli care sunt obligatoriu suportate de părinți.

Deși această taxă lunară se stabilește și se aprobă în cadrul Consiliului de Administrație al unității de învățământ din care fac parte și reprezentanții, astfel de decizii se iau și fără ca aceștia să fie întrebați.

Într-o unitate de învățământ din municipiul Iași, zona Alexandru cel Bun, costul mesei zilnice a crescut de la doisprezece lei la șaisprezece lei. Se pare că, doar în cazul în care părinții se revoltă, reprezentanții se vor întoarce la tarifele vechi.

„Taxa de hrană se stabilește și se aprobă în cadrul Consiliului de Administrație al unității de învățământ din care fac parte și reprezentanții părinților”, a declarat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Șantierele din școli și grădinițe încă nu sunt gata

Sala gradinita

Șantierele din școli și grădinițe încă nu sunt gata

În paralel, din punct de vedere administrativ, la unele unități de învățământ din oraș, șantierele nu sunt finalizate încă, unii elevi fiind nevoiți să meargă la alte școli sau grădinițe ori să învețe lângă acestea.

Municipalitatea își propune să construiască bazine de înot la grădinițele din oraș. Primele trei unități de învățământ care vor beneficia de astfel de facilități pentru preșcolari sunt Grădinița PP 14, strada Canta, nr. 30, Grădinița PP 18, strada Decebal, nr. 10, și Grădinița PP 21 și strada Plăieșilor, nr. 18. Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construire a primelor trei bazine de acest fel are o prevedere financiară de 8.437.631,38 de lei și a atras trei oferte care sunt, în prezent, în evaluare.

Valoarea totală a investiției în fiecare bazin, inclusiv în dotări, este estimată la 3.216.456,53 de lei.

Comentarii
  • Prețurile la alimente au explodat , așa se explică și creșterea taxei de hrană pentru copiii din grădiniță ! Precizam ca in suma respectiva sunt incluse micul dejun, masa de prânz cu două feluri de mâncare și gustarea de la ora 15.30!
    Cârcotașii sa încerce sa asigure , acasa, hrana copilului cu 16 lei / zi respectând valoarea calorică necesară copilului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *