Prima pagină » Cancan ultimă oră » Părinții lui Andrei Versace, contactați de cămătari. Cine îi plătește datoriile
Părinții lui Andrei Versace, contactați de cămătari. Cine îi plătește datoriile

Părinții lui Andrei Versace, contactați de cămătari. Cine îi plătește datoriile

25 iul. 2024, 23:00,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Părinții lui Andrei Versace nu au deloc liniște. După ce și-au îngropat fiul, cei care i-au dat viață influencerului ar fi fost contactați de cămătari pentru recuperarea datoriilor.

Andrei Versace a fost condus, pe 24 iulie 2024, pe ultimul drum. Familia și-a luat rămas bun pentru totdeauna de la cunoscutul influencer, care și-a dat ultima suflare la 37 de ani. În ultimele luni, cel care era cunoscut drept “Regele fițelor”, alunecase pe o pantă descendentă. Avea mari probleme cu banii și era ținut sub presiune de membrii unui cunoscut și temut clan interlop din București, la care avea datorii.

Părinții lui Andrei Versace, contactați de cămătari

Potrivit informațiilor Spynews, cămătarii le-ar fi transmis părinților lui Andrei Pârvan, pe numele adevărat, că fiul lor era dator vândut și că, din moment ce nu și-a onorat plățile, vor să-și recupereze bani de la ei. Sumele nu ar fi deloc de neglijat, din acest motiv și agitația creată după înmormântarea influencerului.

Silvia Barbu, un reputat avocat, a explicat în ce condiții cămătarii și-ar putea recupera, din punct de vedere legal, banii cu care l-au împrumutat pe Andrei Versace. “Regele fițelor” a lăsat ca moștenire doar apartamentul în care a fost găsit mort, situat într-un complex rezidențial de lux al Capitalei.

“Dacă nu a luat banii cu acte, cu contract de împrumut, datoriile nu au nicio valoare. M-aș mira ca un cămătar să facă acte. Pentru că, în situația asta, dacă se acceptă succesiunea către părinți, frați, surori, atunci cămătarul, dacă are un gaj pe casă, vine și cere plata datoriei. În caz contrar poate executa moștenitorul și să scoată casa la vânzare, pentru a-și recupera banii. Dar trebuie să exista neapărat un act autentic în acest caz. Adică un act la notar. În caz contrar, datoriile, din punct de vedere legal, sunt nule. Cămătarilor nu le mai rămâne decât să treacă la intimidare”, ne-a declarat Silvia Barbu.

Cine îi va moșteni apartamentul

În continuare, Silvia Barbu a precizat și cine are dreptul să moștenească apartamentul lui Andrei Versace, potrivit legilor în vigoare. Cine va intra în posesia imobilului va prelua, automat, și datoriile influencerului. Însă doar cele pentru care există acte.

„Când avem un deces, vorbim de moștenitori. Prima clasă sunt copiii, dacă există, și soțul/soția dacă trăiește. În cazul lui Andrei Versace, la moștenirea lui vin mama, tatăl, frații și surorile. Ei trebuie să facă o declarație de acceptare a succesiunii. Dacă acceptă succesiunea, o acceptă cu bune și cu rele, și cu datorii și cu bunuri. În momentul în care se acceptă și dezbate succesiunea sunt obligați de creditori și la plata datoriilor. Termenul de acceptare a succesiuni, potrivit noului cod penal, este de șase luni. Dacă nu acceptă succesiunea în termen de șase luni vor fi decăzuți”, ne-a mai spus Silvia Barbu.

„Orice creanță trebuie să fie în scris”

În final, Silvia Barbu a subliniat, încă o dată, că datoriile fără contract de împrumut pe care le-ar fi făcut Andrei Versace de-a lungul vieții nu pot fi imputate rudelor de gradul 1, din punct de vedere legal.

„Dacă apartamentul în care locuia este pe numele său, iar părinții, frații sau surorile vor să-l moștenească, atunci automat preiau și datoriile pe care le avea. Acum orice creanță trebuie să  Wfie în scris, datorii la bănci, la ANAF. Datoriile, de exemplu, către prieteni, fără contract de împrumut sau alt tip de contract nu au nicio valoare”, a concluzionat avocata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024