Prima pagină » Local » Părinții elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași l-au „turnat” pe Mihai Chirica președintelui Klaus Iohannis! „A promis că va inaugura școala modulară de ziua dumnealui” – FOTO

Părinții elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași l-au „turnat” pe Mihai Chirica președintelui Klaus Iohannis! „A promis că va inaugura școala modulară de ziua dumnealui” – FOTO

08 dec. 2023, 02:00, 8 ,
Alexandra MAISNER în Local

Revolta părinților care au copiii înscriși la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a ajuns până la președintele României. Aceștia au trimis o scrisoare deschisă, sătui de incapacitatea Primăriei Iași de a rezolva problema prin care trec aproximativ 800 de elevi

După ultimele declarații ale primarului Mihai Chirica, prin care acesta insista ca elevii evacuați din Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” să fie mutați în zona Poitiers, la Grupul Școlar „Dumitru Mangeron”, părinții elevilor s-au revoltat din nou. Aceștia sunt supărați de faptul că, deși primarul Iașului le-a promis mutarea elevilor în containere, în curtea colegiului, s-a răzgândit.

Revolta părinților de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a ajuns până la președintele României. Aceștia s-au săturat de promisiunile primarului Mihai Chirica

Veronica Jalbă este unul dintre părinții din Iași care au copiii înscriși la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” și care împreună cu ceilalți părinți și cadre didactice s-au săturat de promisiunile primarului Mihai Chirica, prin care susține că situația va fi remediată, iar elevii relocați în module. Aceasta a trimis o scrisoare deschisă președintelui României, Klaus Iohannis, prin care alături de părinții și cadrele didactice ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” solicită sprijin în rezolvarea problemelor.

„Vă aduc în atenție problemele cu care se confruntă încă din luna martie elevii, profesorii și părinții acestei instituții de învățământ. În luna martie 2023, elevii și profesorii Colegiul Pedagogic Iași au fost evacuați și relocați temporar,  în program de după amiază. Deoarece, dorința Primăriei Iași a fost aceea de a ne muta în celălalt capăt al orașului, în cel mai rău famat cartier al Iașului, am organizat un miting de protest (părinți, elevi și profesori) în data de 23.03.2023, în urma căruia am primit promisiunea că, ai noștri copii vor începe anul școlar 2023-2024 într-o școală modulară, realizată în Austria, în program de dimineață.

Însuși domnul primar Mihai Chirica a promis că va inaugura școala modulară de ziua dumnealui, adică pe data de 01.09.2023, înainte de începerea noului an școlar. De la începutul anului școlar suntem purtați cu vorba și amăgiți cu promisiunea montării școlii modulare, tocmai de cei care ar trebui să ajute cei aproximativ 800 de elevi ai Colegiului Pedagogic să revină în locația inițială si cu program de dimineață, respectiv Primăria Iași”, a transmis Veronica Jalbă prin scrisoarea deschisă către președintele României.

Primarul Mihai Chirica a uitat ce a promis în fața sutelor de părinți

După ani de zile în care modernizarea și reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași nu a fost în niciun plan al edilului Mihai Chirica, acesta a avut o revelație privind necesitatea intervențiilor doar după ce au avut loc cutremurele din Turcia și Gorj. Dacă evenimentele neplăcute nu s-ar fi întâmplat, instituția de învățământ ar fi riscat să se prăbușească peste elevi. Mai mult decât atât, Mihai Chirica a uitat ce a promis în fața părinților.

„Primarul Mihai Chirica, care a uitat deja ce a promis în fața elevilor și părinților, insistă să ne mute copii în cea mai rău famată zonă a Iașului, unde traficul rutier este infernal, copii fiind nevoiți să petreacă cel puțin 3-4 ore pe drumul dus-întors casă-școală/școală-casă, în zonă realizându-se lucrări de reabilitare, ce vor dura cel puțin 2-3 ani. Licitația pentru module a fost câștigată încă din luna septembrie, dar tot de atunci, se pun fel de fel de piedici pentru a nu se monta școala și pentru nu rezolva situația copiilor care învață în program de după-amiază, de la ora 15.00 la ora 20.00, ajungând acasă la ora 21.00, lucru foarte obositor. Sunt zile în care elevii normaliști, care fac practică pedagogică dimineața, pleacă la ora 7.00 de acasă și se întorc la ora 21.00.

Cu rea voință, Primăria Iași amână eliberarea autorizațiilor necesare pentru a se finaliza proiectul de montare și utilizare al școlii modulare, în speranța că ne vor forța să acceptăm un lucru pe care noi l-am refuzat ferm încă din luna martie. Prin urmare, vă rugăm respectuos să luați atitudine vis-a-vis de situația prezentată și să ne demonstrați că, încă trăim într-o țară civilizată, în care primează dreptul la educație și nu interesele politice/imobiliare. Nu ne dorim să ne întoarcem din nou în stradă, dar cu siguranță o vom face dacă doleanțele noastre nu vor fi auzite și rezolvate”, a mai adăugat Veronica Jalbă în scrisoarea deschisă către președintele Klaus Iohannis.

Revolta părinților de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a ajuns până la președintele României. Aceștia s-au săturat de promisiunile mincinoase ale primarului Mihai Chirica și au trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Andrian Marcela

    Azi Chirica are intalnire cu judecatorii in dosarul Flux, ala cu nenea Chescu din Tatarasi.
    Eu zic sa-l lasam in pace, macar astazi, nu de alta, dar poate aflam ca-l invinuiesc.
    Pe de alta parte, se stie ca nenea Chirica este urmatorul pe lista PNL, dupa Chereches.
    Ca a promis ca rezolva problema cu liceul pedagogic, voi chiar ati pus botul ?
    Chirica a fost de copil mic un mare mincinos si asa a trait toata viata lui, in fala si minciuna.
    Poate la anul la alegeri va mai desteptati un pic si ganditi mai bine pe cine votati.

  • Alexandrescu

    Când a zis ceva și apoi s-a ținut de cuvânt? Care este frecvența în respectarea cuvântului din partea politicienilor? Chirica minte și el cât mai poate!

  • Chirica este un primar corupt, face multe greseli, dar in chestiunea Liceului Pedagogic are dreptate. Care-i problema ca elevii de la Pedagogic sa invete temporar in cladirea fostul liceu CUG? Mai ales ca primaria le asigura transportul. Le pute zona?

  • Mari interese cu modulele astea.. Calculați cat costa… O sa aveți mari surprize.. O școală noua.. Dar asa e în România facem galagie si scoatem banu’…

  • Problema mutării in CUG o reprezintă transportul a 800 de elevi, in fiecare dimineață, pe o distanță de 11 kilometri. Îi duce aerian? Nu. Tot în traficul din Iași. 2 ore zilnic în trafic, este totuși dificil chiar și pentru in adult. Se mai pune problema celor din circumscriptie.

  • Problema mutării in CUG o reprezintă transportul a 800 de elevi, in fiecare dimineață, pe o distanță de 11 kilometri. Îi duce aerian? Nu. Tot în traficul din Iași. 2 ore zilnic în trafic, este totuși dificil chiar și pentru in adult. Se mai pune problema celor din circumscriptie.

  • anonime nu toti stau in copou, uniii vin din miroslava sau bucium, dar suna naspa ca „am invat la cug” totul e de prestigiu

  • Zona rău famată? Mai bine cade clădirea peste ei dar în Copou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *