Prima pagină » Economic Local » Părinții au luat cu asalt magazinele din Iași pentru cadourile de Moș Nicolae. Aseară s-a stat la cozi interminabile – FOTO

Părinții au luat cu asalt magazinele din Iași pentru cadourile de Moș Nicolae. Aseară s-a stat la cozi interminabile – FOTO

06 dec. 2023, 02:00, 1 ,
Aleksandra SISMANOVIC, în Economic Local

Magazinele din Iași au fost golite de clienții care au cumpărat cadouri de Moș Nicolae. Dulciurile, fructele și jucăriile au fost alegerile părinților pentru copiii lor. Aceștia au stat la coadă chiar și o oră pentru a plăti cumpărăturile

Ieșenii au aglomerat magazinele din oraș cu o seară înainte de venirea lui Moș Nicolae. Aceștia au cumpărat cadouri pentru copiii ce-l așteptau nerăbdători pe moș. Magazinele au fost pline de părinți cu coșuri încărcate de dulciuri, jucării și fructe. Bugetul alocat, în acest an, pentru cadourile de Moș Nicolae a fost între 200 și 400 de lei. Din cizmulițele băieților nu au lipsit jucăriile lego, plastilina și dulciurile, iar fetițele au primit păpuși Barbie, puzzle-urile, dulciurile și fructele.

„La noi Moș Nicolae aduce doar dulciuri, însă anul acesta fac o excepție și le voi lua și câteva jucării. Băiețelul meu de 7 ani își dorește un tractor și o pușcă, așa că asta îi voi lua”, a zis Tatiana, clientă a magazinului Jumbo.

De asemenea, un alt cuplu tânăr, cu gemeni, în vârstă de 9 ani, a umplut coșul de cumpărături cu fructe și dulciuri, neavând un buget limitat.

„Noi am cumpărat cât să încapă într-o ghetuță, dar ne-am aprovizionat și pentru Moș Crăciun. De obicei, nu avem un buget, dar astăzi am cheltuit 200 de lei” , a spus Catinca.

Care sunt prețurile pentru cadourile de Moș Nicolae

Prețurile cadourilor au crescut față de anul trecut. Seturile de păpuși, puzzle-urile și piesele lego au fost în topul preferințelor. Angajații magazinelor din Iași spun că cele mai căutate sunt jucăriile, însoțite de dulciuri. De asemenea, în fiecare an, părinții investesc în cadourile copiilor. Clienții magazinelor s-au plâns de faptul că prețurile au crescut la jucării, dulciuri și fructe, mulți dintre ei spunând că au fost limitați atunci când au făcut cumpărăturile.

„Față de anul trecut, prețurile s-au majorat considerabil. Eu am 3 copii și le voi lua doar dulciuri, fructe, un puzzle sau o carte de citit. Dacă aveam un salariu mai mare, poate le luam mai multe, dar așa, sunt o mamă singură și vreau doar să-i înveselesc”, a spus Miruna, clientă din magazinul Jumbo.

De asemenea, angajații magazinelor au încercat să facă față valului de oameni care au venit în seara de 5 decembrie la Jumbo și Carrefour Felicia.

„Raionul de jucării a fost golit, la fel și raionul cu ornamentele de Crăciun. Majoritatea părințiilor au cumpărat de pe acum cadouri de Crăciun. Am observat că decorațiunile de Crăciun, precum reni, oameni de zăpadă, diferite globuri sau plușuri, s-au vândut destul de bine. Am văzut unii părinți care au achiziționat și o nuielușă de jucărie”, a spus Ovidiu, angajat al magazinului Jumbo.

Magazinele au fost pline de părinți, în seara de 5 decembrie, care căutau cadouri de Moș Nicolae pentru micuții lor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *