Prima pagină » Actualitate » Părintele Vasile Ioana a făcut lumină în cazul viciilor bărbaților! Ce rol ar trebui să aibă soțiile: „Spune-i eu sunt «jocul» tău! “
Părintele Vasile Ioana a făcut lumină în cazul viciilor bărbaților! Ce rol ar trebui să aibă soțiile: „Spune-i eu sunt «jocul» tău! “

Părintele Vasile Ioana a făcut lumină în cazul viciilor bărbaților! Ce rol ar trebui să aibă soțiile: „Spune-i eu sunt «jocul» tău! “

20 sept. 2023, 12:01, 1 ,
în Actualitate

Părintele Vasile Ioana a făcut lumină în cazul viciilor bărbaților, vorbind despre rolul soțiile oamenilor care se confruntă cu această „suferință”.

Părintele Vasile Ioana a făcut lumină în cazul viciilor bărbaților!

Părintele Vasile Ioana a vorbit despre viciile pe care le au bărbații și despre rolul pe care îl au soțiile în această situație. Preotul a oferit sfaturi despre cum ar putea femeile să îi îndrume pe bărbați către un comportament mai virtuos, din perspectiva lor de doamne.

Marele duhovnic a spus că societatea actuală are o influență puternică, atrăgându-ne și determinându-ne să devenim dependenți, fie că este vorba de jocuri de noroc, jocuri video sau telefoane mobile. Preotul a menționat că este important să educăm copiii în așa fel încât să se concentreze asupra rezultatului final și să nu se lase atrași de drumul care, adesea, este dificil. Pentru a ilustra acest punct, a adus în discuție o pasiune comună pentru mulți dintre noi: fotbalul.

„Exisă o industrie întreagă care folosește neputința omului de a se urca, de a depăși ceea ce este obișnuit. Atunci, omul trăiește în acest «imediat». Spui copilului să-și facă tema că va răspunde bine la școală. Copilul zice că îi este greu să o facă și că vrea să stea pe telefon. El vede tema ca pe o povară. Copilul care înțelege „Dragul meu, cât de bine te vei simți când te întreabă profesoara și tu știi”. Tu trebuie să îi construiești copilului ideea de „final de meci”, că dacă te aperi bine în fața atacului vei fi învingător. Atunci tu trebuie să te gândești la victorie. Dacă tu nu îi creezi acest univers din educație, el nu vrea să învețe, vrea să se joace din level în level, în plăcere imediată. Dacă un om vede ce e dincolo după efort, în orice, chiar în sport. Tânărul Popovici, la cât se trezește? Cum mănâncă? Cum trăiește? ”, a precizat părintele Vasile Ioana.

Sfatul marelui duhovnic: „Totul se rezolvă cu iubire“

Preotul a vorbit și despre situațiile în care soții care dau toate veniturile pe jocuri de noroc. Exemplul dat de părinte se poate extinde la multe alte situații ce implică dependențe: alcool, substanțe stupefiante, nicotină etc. Marele duhovnic vede o posibilă rezolvare în iubire, sub orice formă a sa.

Din punctul de vedere al preotului, soția, care se confruntă cu astfel de probleme, este cheia în toată această situație. Părintele Ioana transmite că soția este „în linia întâi” și că ea ar putea să îl scoată în „lumină” pe partenerul ei de viață.

„Omul s-a înrobit imediatului. Taina este fuga de această plăcere imediată care aduce prejudicii imense celui care consumă. Consumatorul e un om pierdut. E un om care începe să dea de la el. Am familii cu bărbați care joacă la 40 de ani păcănele, dau banii de alocații ai copiilor. De ce? Pentru că el nu are alt univers. Doamnele acestor domni care joacă sunt linia întâi. Ele ar putea să facă primul pas și anume să le creeze un univers de bucurie acestor bărbați neputincioși. Tu ar trebui să te așezi în fața acestui bărbat și să îi spui „Eu sunt «jocul» tău! Pune-te tu în fața paharului, fii iubitoare, fii bună și blândă, îmbrățișează-l cu dragostea ta, de iubirea palpabilă și prin asta vei avea o șansă să îl îndrepți. Dacă doar îl critici, dacă doar îl cerți, el fuge și mai tare”, a mai spus Vasile Ioana, care a făcut lumină în cazul viciilor bărbaților.

Comentarii
  • 🌈 Tanti Cocka

    In viața mea nu am mai auzit asa vorbe de spirit (fake)

    Măi, …pentru consiliere familială există psihologi( ei asta invață la facultate).

    Sa vorbesti cu un popă despre familie, sfaturi despre sex, vicii e ca și cum ai vorbi cu un gestionar despre cum se face bilantul anual, el vorbește pe lângă și nu întelege nimic.

    Dacă aveți probleme, mergeți la specialiști, ei măcar incearcă sa va ajute,…aaaa și te costă mai puțin decât la popă.
    Pentru sfaturi in viață la popă merg doar babele si tinerii cu 4 clase ( semi-analfabeți/ cei săraci cu duhul )…conform studiilor publicate in revistele de specialitate.

    Nu uitați, dacă aveți probleme apelați la specialiști nu la …popi!
    Sănătate și virtute 🌝

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`