Prima pagină » Eveniment-Social » Părintele Dan Damaschin organizează o expoziție de icoane cu vânzare. Banii strânși vor veni în ajutorul unei fetițe din Iași, diagnosticată cu leucemie

Părintele Dan Damaschin organizează o expoziție de icoane cu vânzare. Banii strânși vor veni în ajutorul unei fetițe din Iași, diagnosticată cu leucemie

12 oct. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Ieri, 11 octombrie 2024, Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași și Asociația ,,Glasul Vieții” au deschis o nouă expoziție de artă, menită să marcheze sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Expoziția are loc la Palatul Braunstein din Iași și este cu vânzare. Banii strânși, în cadrul evenimentului, vor veni în ajutorul unei fetițe din Iași, diagnostică cu leucemie.

Părintele Dan Damaschin organizează o expoziție de icoane cu vânzare

Începând de vineri, 11 octombrie 2024, la Palatul Braunstein din Iași are loc expoziția de „Icoane din inimi neprihănite pentru Sfânta Parascheva”. Expoziția este realizată de către Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași și Asociația ,,Glasul Vieții”, iar scopul ei este unul caritabil.

Lucrările expuse sunt realizate de tinerii talentați ai Centrului de Excelență ,,Cosma și Damian”, dar sunt și picturi  ale elevilor de la Clubul Copiilor din Roman și din cadrul Parohiilor ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Poitier și ,,Sfânta Pulheria” din Pârcovaci. În cadrul expoziției, vizitatorii pot admira și lucrarea ,,Troiță” a sculptorului Dan Covătaru.

„În cadrul acestui eveniment caritabil, toate donațiile vor fi dăruite visului lui Jeni: o văcuță, o căsuță, o băiță și sănătatea micuței care se luptă cu leucemia. Acest proiect de suflet reunește oameni minunați și cele mai speciale capodopere de artă bisericească”, se arată pe rețelele de socializare ale părintelui Dan Damaschin.

Donațiile vor merge către o fetiță din Iași, diagnosticată cu leucemie

Donațiile strânse vor veni în ajutorul lui Jeni, o fetiță din Iași, diagnostică cu leucemie, care își dorește nespus de mult să își recapete sănătatea. Fetița își dorea o văcuță, iar părintele Dan Damaschin i-a îndeplinit această dorință. La vederea văcuței, micuța Jeni nu și-a putut stăpâni emoțiile, izbucnind în lacrimi.

„Am dus-o pe Fetița acasă – așa cum era alintată de vechea familie adoptivă. Și ce credeți, milostenia a fost făcută de către o familie, tot cu mulți copilași, 14 la număr, dar cu suflete de aur. Încă de când am ajuns acolo, Jeni, împreună cu frații săi, erau plini de emoție și nerăbdători, însă nu știau ce-i așteaptă. La vederea văcuței, fericirea le-a înghițit cuvintele, ochii sclipindu-le ca mărgelele, mai ales după ce și-au dat seama că de acum vor putea mânca, în fiecare dimineață, lapte cu cereale. Jeni nici nu și-a putut stăpâni fericirea, că a și luat-o pe Fetița și a dus-o în noua ei casă, promițându-i că va avea grijă de ea ca de frățiorii ei. Cu așa bucurie, nouă nu ne rămâne decât să ne ducem mai departe promisiunile, și anume, băița și căsuța pentru Jeni și frățiorii ei. Până acum, am reușit să înlocuim acoperișul la noua casă, să tencuim interiorul băiței și tare mult de muncă mai avem”, a transmis părintele Dan Damaschin în mediul online.

Amintim faptul că nu este prima expoziție de icoane în scop caritabil organizată de către părintele Dan Damaschin. Ultima expoziție de acest gen a avut loc în urmă cu câteva luni. S-au strâns aproximativ 20.000 de euro, bani care au mers către Clinica Veronica, primul spital gratuit din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`