Prima pagină » Local » Părintele Dan Damaschin deschide ușile Clinicii Veronica de Ziua Femeii: „În memoria mamelor ucise de boală” – FOTO

Părintele Dan Damaschin deschide ușile Clinicii Veronica de Ziua Femeii: „În memoria mamelor ucise de boală” – FOTO

19 feb. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Local

Primul spital social din România, Clinica Veronica, urmează să își deschidă porțile în data de 8 martie 2024, chiar de Ziua Femeii. Lucrările sunt aproape gata, iar în acest moment se pun la punct ultimele finisaje

Clinica Veronica se deschide de Ziua Femeii

Povestea primului spital social din România a început în urmă cu doi ani și jumătate, când s-au demarat lucrările pentru Clinica Veronica. Părintele Dan Damaschin a cumpărat un hotel de patru stele cu 1 milion de euro, în zona Tudor Vladimirescu, pe care l-a transformat complet din banii donați de oamenii cu suflet mare în spital social.

Într-un timp foarte scurt, părintele misionar a reușit să construiască un loc unde persoanele nevoiașe vor primi o șansă la viață, pe care nu le-o poate oferi nimeni altcineva.

După multă muncă, mulți bani investiți, multe datorii, părintele Dan Damaschin deschide ușile Clinicii Veronica. Ziua inaugurării este chiar pe 8 martie, Ziua Femeii, cu siguranță nu o zi aleatorie, ci cu o puternică însemnătate.

„8 Martie, zi dedicată în special mamei, va fi celebrată, la Clinica Veronica, în memoria mamelor răpuse de boală, care și-au predat viața în mâinile lui Dumnezeu mult prea devreme, dar care ne-au dat imboldul de a salva viețile altor mame de care depind dezvoltarea și creșterea armonioasă a mii de copii nevoiași”, spune părintele Dan Damaschin.

Servicii medicale pentru persoanele fără posibilități financiare

Vor funcționa în cadrul Clinicii Veronica 24 de cabinete medicale ce vor fi deschise pe rând. Va exista un cabinet de cardiologie, pediatrie, o sală de tratament, un cabinet de medicină internă, cabinete de dermatologie, nefrologie, pneumologie, două cabinete de medicină de familie, stomatologie, o farmacie care va oferi medicamente gratuite și un centru de consiliere.

Persoanele care vor beneficia de aceste servicii medicale gratuite sunt cele fără posibilități financiare, care nu sunt asigurate medical și care merită să primească șansa la o viață normală.

Amintim faptul că la finalul lunii decembrie a anului 2023 au avut loc și primele angajări pentru Clinica Veronica, iar personalul ce va face parte din această unitate medicală va fi compus din voluntari și personal permanent.

Preotul Dan Damaschin mai are nevoie de bani pentru a finaliza finisajele și pentru a achiziționa aparatura de care este nevoie.

„Cu mila Domnului Iisus Hristos, ne vom ruga împreună cu ÎPS Teofan pentru binecuvântarea lucrărilor cu Harul Duhului Sfânt și pentru ocrotirea ostenitorilor, donatorilor și fraților ori surorilor aflați în suferință, ce ne vor călca pragul. Până atunci, mai avem mult de lucru și încă mare nevoie de ajutorul oamenilor minunați, iubitori de fapte bune”, mai spune părintele Dan Damaschin în legătură cu Clinica Veronica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *