Prima pagină » Titlurile zilei » Părintele Dan Damaschin, de la Iași, vrea să intre în Cartea Recordurilor: „Vreau să adunăm cea mai mare ceată de colindători” – FOTO

Părintele Dan Damaschin, de la Iași, vrea să intre în Cartea Recordurilor: „Vreau să adunăm cea mai mare ceată de colindători” – FOTO

20 dec. 2023, 02:00, 8 ,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Sâmbătă, 23 decembrie 2023, la ora 20.00, în Grădina Palas are loc un eveniment inedit, organizat de părintele Dan Damaschin. Acesta vrea să adune un număr cât mai mare de colindători care să cânte în cor „O, ce veste minunată”, pentru a intra în Cartea Recordurilor

Ieșenii care doresc să ia parte la acest eveniment o pot face. Părintele a depus o cerere către Primăria Municipiului Iași, pentru a putea realiza organizarea în spațiul amenajat.

Dan Damaschin vrea să intre în Cartea Recordurilor

Grădina Palas

Vineri, 23 decembrie 2023, la ora 20.00 în Grădina Palas se vor aduna oameni care vor cânta în cor „O, ce veste minunată”

Părintele Dan Damaschin organizează, sâmbătă, 23 decembrie 2023, la ora 20.00, un eveniment în Grădina Palas. Acesta vrea să pună din nou Iașul în Cartea Recordurilor cu cea mai mare ceată de colindători care cântă în cor „O, ce veste minunată”.

„Un minut și 34 de secunde durează colindul «O, ce veste minunată», cel mai frumos colind românesc. Am depus, la primărie, cererea prin care am solicitat organizarea unui eveniment sâmbătă, 23 decembrie la ora 20.00, în Grădina Palas, ne întâlnim să facem un eveniment inedit. Vreau să adunăm cea mai mare ceată de colindători pentru a intra în Cartea Recordurilor. Vreau să văd câți oameni buni vor veni pentru a cânta cu toții, în același timp, cel mai frumos colind”, declară părintele Dan Damaschin.

Iașul poate intra din nou în Cartea Recordurilor

Iașiul când a intrat în cartea recordurilor cu cele mai multe lampioane lansate

Iașiul a mai intrat în Cartea Recordurilor în anul 2012, când au fost lansate 12.740 de lampioane simultan

De la ora 19.00, în Grădina Palas va fi proiectat un filmuleț cu nașterea lui Iisus Hristos, iar după proiecție va fi organizat un atelier de pictură, unde copiii își pot realiza propriile afișe ce le vor utiliza în timp ce colindă în cor.

Scopul evenimentului este cel de a arăta faptul că sărbătoarea Crăciunului este despre bunătate, unitate și inocență. Părintele Dan Damaschin a încercat să ia legătura cu reprezentații Guinness Book România, pentru a se întâmpla totul sub privirile lor, însă nu a reușit. A fost făcută și o solicitare online, însă rămâne de văzut dacă aceștia vor fi prezenți sau nu.

„Vrem să învățăm copiii să colinde așa cum este firesc și, în același timp, să arătăm lumii faptul că Crăciunul este despre bunătate, unitate și inocență. De la ora 19.00, vom proiecta, în Grădina Palas, un filmuleț cu nașterea lui Iisus Hristos, vom încerca să avem chiar și un atelier de pictură, voluntarii vor împărți niște ecusoane pentru colindători, iar la ora 20.00 va avea loc evenimentul propriu-zis”, adaugă părintele Dan Damaschin.

Iașul a mai intrat în Cartea Recordurilor în anul 2012, când au fost lansate 12.740 de lampioane simultan. Totul s-a petrecut sub privirile reprezentanților de la Cartea Recordurilor, care au omologat performanța.

În anul 2013, Iașul a intrat din nou în Cartea Recordurilor. Atunci, 1.073 de persoane costumate în elfi au stabilit un nou record mondial la categoria „Cea mai mare adunare de oameni îmbrăcaţi în spiriduşii lui Moş Crăciun”. Astfel, s-a doborât recordul anterior, deţinut de Ammanford Town Centre din Ammanford, Marea Britanie, unde s-au reunit 762 de spiriduşi pe 17 noiembrie 2012. Acum, părintele Dan Damaschin organizează un eveniment care poate intra în Cartea Recordurilor la Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • A luat-o razna si asta…

  • Iar barbosu asta impostor! A terminat cu ajutorarea saracilor, constructia de spitale si acum vrea ..cartea recordurilor! Mai , nea intunecatu nu vezi ca esti penibil? Nu stii cum sa iesi in evidenta! ?! Trebuia sa te faci actor nu popa! ..si cand faci un act caritabil ..nu urla in gura mare ce bun si empatic esti tu…lasa pe altii..fii discret ca atunci are efect!

  • Luare-aminte

    Oamenii buni sunt umili, modesti, smeriti.

  • Pe cine colindă? Ceata de colindători e.unde merge, că traficul este și așa blocat în Iași. Adevărul este că, tara arde și baba se piaptănă.

  • Incepe sa aiba probleme de personalitate. Cultul personalitatii a mai ingropat vreo doi, acum 35 de ani.

  • 🌺👹 BLĂSTĂM ASUPRA CELOR CARE VORBESTE DE RĂU ACEST PARINTE SFÂNT SI BUN LA INIMĂ👹

    Stimată Părinte PreaSfânt , ăștia care vă vorbește pe la spate sunt copiii Necuratului.

    In numele popei o să arunc cu blesteme in voi ăia care vorbește de rău această fățău bisericesc: dragi blestemați de comentatori care este, vă doresc ca femeile voastre să rămână gravide cu colegul lor( retard) de la muncă iar voi sa le creșteți copii rezultați din aceste împreunări animalice !

  • Acest parinte face evaziune si aduna banii sub aripa bunului prieten de la fisc Nelutzu Damian. Mai sapati, mai verificati

  • Frumoasa initiativa, insa copii, cei care ar trebui sa fie in atentie, la acele ore sunt pregatiti de parinti pentru culcare. Faci ateliere de pictura la 19.00, nu tineti cont si de conditiile meteo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`