Prima pagină » Eveniment-Social » Părintele Dan Damaschin a petrecut o săptămână alături de copii la mare: „A fost una dintre cele mai grele serii” – FOTO

Părintele Dan Damaschin a petrecut o săptămână alături de copii la mare: „A fost una dintre cele mai grele serii” – FOTO

18 iul. 2023, 02:00, 2 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

În dimineața zilei de luni, 17 iulie 2023, o altă serie de copii s-a întors din Tabăra Marea Vieții. Tot în aceeași zi au plecat spre vacanță alți aproximativ 100 de copilași, datorită părintelui Dan Damaschin care îndeplinește visurile a sute de suflete care tânjesc după iubire

Copilașii din seria „Sfânta Veronica” au ajuns cu bine la casele lor după o săptămână de vis la mare. De data aceasta, le-a fost alături și părintele Dan Damaschin care nu a stat degeaba.

O nouă serie de copilași s-a întors de la mare, iar alta abia a plecat către vacanța vieții

o poză din Tabăra Marea Vieții

Copilașii din seria Sfânta Veronica au ajuns cu bine la casele lor, după o săptămână de vis la mare

În dimineața zilei de luni, 17 iulie 2023, o altă serie de copii s-a întors din Tabăra Marea Vieții, iar tot în aceeași zi au plecat spre vacanță alți aproximativ 100 de copilași. Toate aceste lucruri sunt posibile datorită părintelui Dan Damaschin care, de data acesta, le-a fost alături timp de șapte zile.

„Copilașii noștri dragi din seria «Sfânta Veronica» au ajuns în această dimineață cu bine la casele lor, după o săptămână de poveste în Tabăra Marea Vieții.

Trebuie să mărturisesc că, petrecând o săptămână în mijlocul lor, am descoperit o parte din sufletele atât de pure, dar greu încercate, lipsiți de iubirea mamei și tânjind după puțină iubire. Copiii ajung în fiecare marți dimineață în stațiune, apoi încep activitățile de instructaj și vizită medicală, masă, cazare, plajă. Facem rugăciuni, diferite activități educaționale, pe la ora 11 dimineața, copilașii se retrag în camere, de la 15 sunt activități de tip intern, mai nou avem și piscină în tabără și după ei stau pe plajă până se duc ultimele raze ale soarelui. Copilașii sunt duși și la Aqua Park, la circ, se plimbă cu vaporașul”, declară părintele Dan Damaschin.

Premieră pe întreg litoralul românesc! Un nou festival la mare, în colaborare cu Asociația „Glasul Vieții” Iași

 o poză din Tabăra Marea Vieții

Un nou festival la mare în colaborare cu asociația „Glasul Vieții” Iași

Părintele Dan Damaschin povestește faptul că a fost contactat de Primăria Eforie, dar și de organizatorii cunoscutului Neversea, care i-au propus să organizeze un festival pentru familie cu numele „Glasul Vieții”.

„O chestie foarte interesantă și nouă este faptul că am fost contactat de către Primăria Eforie și de cei care au organizat Festivalul Neversea, să facem un festival al familiei, care se va numi «Glasul Vieții». În tabără, copilașii au învățat să zâmbească, au uitat de toate cele rele și au venit înapoi în Iași cu o grămadă de povești, cu amintiri ce îi vor marca nu doar anul ce vine, ci întreaga viață, iar pentru voluntarii noștri este o mare bucurie să dăruiască, să îi țină în brațe pe cei mici.

Avem niște imagini care nu pot fi descrise în cuvinte. A fost una dintre cele mai grele serii, deoarece au fost mulți copii orfani, așa o văd eu, iar pentru mine a fost teribil de solicitant, pentru că în afară de faptul că trebuia să stau între voluntari și copii, a trebuit să iau contact și cu autoritățile în legătură cu acest festival din Eforie, care este o premieră pentru tot litoralul”, povestește părintele Dan Damaschin.

Comentarii
  • Isus Hristos spunea sa ” nu stie dreapta ce face stanga si invers” corinteni cap. 6:9 versetul 4 cu 3.

    Draga popa, lauda de sine nu miroase a bine, mai spune un proverb valah.

  • Nu stiu cum are putere sa faca atatea….e de apreciat tot ce face pentru acesti copii singuri pe lume….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *