Prima pagină » Eveniment-Social » Părintele Damaschin îl aduce pe Moș Nicolae copiilor sărmani din Iași. Iată ce surprize a pregătit pentru cei mici
Părintele Damaschin îl aduce pe Moș Nicolae copiilor sărmani din Iași. Iată ce surprize a pregătit pentru cei mici

Părintele Damaschin îl aduce pe Moș Nicolae copiilor sărmani din Iași. Iată ce surprize a pregătit pentru cei mici

06 dec. 2023, 02:00,
Raluca MIHALACHE în Eveniment-Social

Și în acest an, Părintele Damaschin îl aduce pe Moș Nicolae copiilor sărmani din Iași. Acesta organizează activități pentru cei mici și oferă diverse cadouri celor sărmani. Sunt așteptați sute de copii din Iași și zona metropolitană

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii își lustruiesc ghetuțele, așteptându-l pe Moș Nicolae. Acesta aduce dulciuri, fructe și alte bunătăți tuturor micuților care au fost cuminți pe parcursul anului. Cei care au fost neascultători primesc lângă cadouri și o nuielușă. Cu ocazia Sfântului Nicolae, românii respectă mai multe obiceiuri, iar cei care îi poartă numele își sărbătoresc onomastica.

Părintele Damaschin îl aduce pe Moș Nicolae copiilor sărmani din Iași

Părintele Damaschin organizează o activitate cu ocazia Sfântului Nicolae, dedicată copiilor din Iași și celor din zona metropolitană. Un spectacol de colinde și muzică populară cu artiști îndrăgiți, precum Irina Cristea și Remus Fandarac, va avea loc la sediul social „Sfântul Stefan” din Țicău, Iași.

Părintele va împărți dulciuri și fructe copiilor, totodată vorbind, pe înțelesul lor, despre frumusețea zilei de Sfântul Nicolae. Sunt așteptați atât copiii care stau în casele pe care acesta le întreține, cât și cei orfani sau cu mulți frați.

„Vom da dulciuri, fructe și vom vorbi despre frumusețea zilei de Sfântul Nicolae, cel care a fost nu un moș, ci un Sfânt al Domnului, al Bisericii, un prieten a Lui Iisus și care ne invită pe toți să facem cât mai multe fapte, la fel cu El a făcut pe tot parcursul vieții sale”, declară Părintele Damaschin.

Toate aceste eforturi sunt făcute din economii, pentru a nu împovăra celelalte proiecte susținute de Părintele Damaschin, proiecte care au nevoie de foarte mult ajutor. Toate aceste activități pot fi posibile cu ajutorul oamenilor cu suflet mare și prin donațiile acestora.

Sfântul Nicolae, cel mai așteptat de copii

Cadourile de Sfântul Nicolae au devenit o tradiție după ce acesta a fost recunoscut pentru mărinimia de care dădea dovadă în timpul vieții. Legenda Sfântului ne spune că după moartea părinților săi a împărțit averea rămasă sărmanilor și, totodată, a ridicat o biserică.

Copiii știu că pentru a primi dulciuri și cadouri trebuie să fie cuminți pe tot parcursul anului. Sfântul Nicolae intervine în educația copiilor, astfel că în noaptea de 5 spre 6 decembrie pot primi fie o nuielușă, dacă nu au fost cuminți, fie daruri și dulciuri, dacă merită.

Legenda Sfântului Nicolae este prezentă în toată lumea, având diferite caracteristici și tradiții în funcție de țară. În Germania, de exemplu, se spune că Moș Nicolae are cu el o carte unde trece faptele bune și rele pe care le-au făcut copiii. Pe lângă ghetuțe, micuții lasă o scrisoare cu dorințele lor și câțiva morcovi pentru caii moșului. În Franța, copiii lasă pentru Moș un pahar de vin, iar pentru măgarul acestuia, morcovi și zahăr.

Micuții din toată lumea sunt nerăbdători să primească daruri în noaptea de 5 spre 6 decembrie, astfel că Părintele Damaschin îl aduce pe Moș Nicolae copiilor sărmani din Iași și în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *