Prima pagină » Local » Părintele Calistrat Chifan, despre puterea femeii: „ Este o creație a lui Dumnezeu, care împlinește de 50 de ori mai multe probleme decât un bărbat” – VIDEO

Părintele Calistrat Chifan, despre puterea femeii: „ Este o creație a lui Dumnezeu, care împlinește de 50 de ori mai multe probleme decât un bărbat” – VIDEO

09 ian. 2023, 10:26,
în Local

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a discutat în emisiunea BZI LIVE despre puterea femeii. De ce se spune că împlinește de 50 de ori mai multe probleme decât un bărbat?

Femeia este mai puternică decât bărbatul din foarte multe puncte de vedere. Și aici nu ne referim la forța fizică, ci la forța interioară pe care o are. Potrivit părintelui Calistrat, femeia este o creație a lui Dumnezeu, care împlinește de 50 de ori mai multe probleme decât un bărbat, în sensul că poate da naștere unui copil și poate percepe durerea creației ca pe o simplă durere de măsea.

Părintele Calistrat Chifan, despre puterea femeii: „Dacă naște o femeie, nu-i o problemă, la ea e ca o durere de măsea”

Părintele Calistrat a explicat că dacă pe un bărbat îl doare o măsea, este echivalent cu nașterea unui copil, însă pentru o femeie, lucrurile sunt privite invers. Bărbații sunt atât de reticenți la durere și suferință, încât atunci când se îmbolnăvesc, „sunt ca leii ăia care se transformă deodată în pisici maidaneze”, în ciuda aspectului lor puternic.

„Femeia nu este orice. Este o creație a lui Dumnezeu, care împlinește de 50 de ori mai multe probleme decât un bărbat. Și o să dau o singură pildă. Dacă pe un bărbat îl doare o măsea, este echivalent cu nașterea unui copil. Dar dacă naște o femeie, nu-i o problemă, la ea e ca o durere de măsea. Deci atât sunt bărbații de reticenți la durere, la suferință, la gigabytes ăștia de consujm nervos, neuronal, când te scutură, când te frige, când ai temperatură, când ți-e rău, când vomiți, când ai frisoane. Vai, ei sunt toți terminați. Sunt ca leii ăia care se transformă deodată în pisici maidaneze. Dar au mușchi, au tatuaje, au figuri, au impresii pe ei, dar sunt morți.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan, despre femeia la menstruație: „Mama cui te crezi, de vrei să intri în biserică să sfidezi?”

Atunci când femeia se află în perioada delicată a lunii, ea nu ar trebui să intre în biserică și să se atingă de cele sfinte, ne spune părintele Calistrat. Ea ar trebui să asculte slujba fie din pridvor, fie din spațiile special amanajate din preajma bisericii.

„Și spun lucrul ăsta, că în momentul în care biserica are scaune afară și parc și te-a luat timpul femeiesc, vii la biserică, stai în parc și asculți slujba. Când îți trece vremea și nu ai nimic, bea agheasmă, mănânci anafură, îți faci cele bisericești. Mai ai biserică cu pridvor și te-a prins iarna sau te-a prins vremea, stai acolo, nu te duce prima în față. Dar când o faci la modul ambițios, nu faci altceva decât să contrariezi scrisul Sfintei Scripturi: „Și când s-a împlinit vremea zilelor de curățire, Iosif și Fecioara Maria au luat doi pui de turturel și s-au dus să ducă jertfă de curățire.”

Care e jertfa de curățire? Iosif de Maria nu s-a atins, ea fecioară înainte de naștere, fecioară în naștere și după naștere, naștere mai presus de fire, fără lucruri biologice, Hristos trece prin ea ca Soarele prin sticlă și Fecioara Maria, care e mama lui Dumnezeu, cea plină de dar și de Duh Sfânt, nu calcă legea veche. Se duce la 40 de zile cu logodnicul ei, să ducă jertfa de curățire la împlinirea celor 40 de zile. Dacă Fecioara Maria și-a permis lucrul acesta și era mama lui Dumnezeu, tu mama cui te crezi, de vrei să intri la menstruație în biserică, să sfidezi?”, a adăugat părintele Calistrat Chifan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *