Prima pagină » Local » Părintele Calistrat Chifan, despre Judecata de Apoi: „În clipa Înfricoșatei Judecăți, se va deschide poarta de aur de la Ierusalim” – VIDEO

Părintele Calistrat Chifan, despre Judecata de Apoi: „În clipa Înfricoșatei Judecăți, se va deschide poarta de aur de la Ierusalim” – VIDEO

21 oct. 2022, 15:12, 1 ,
în Local

Părintele Calistrat Chifan a discutat, în emisiunea BZI LIVE, despre Judecata de Apoi. Ce se va întâmpla în momentul Înfricoșatei Judecăți și unde se va desfășura.

Judecata de Apoi sau Ziua Domnului este, potrivit credințelor creștine, ziua în care Iisus Hristos îi va judeca atât pe cei vii, cât și pe cei morți. Ea va urma Învierii Morților și celei de-a doua veniri a lui Iisus Hristos.

„Și am văzut pe morți, pe cei mari și pe cei mici, stând înaintea tronului și cărțile au fost deschise; și o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieții; și morții au fost judecați din cele scrise în cărți, potrivit cu faptele lor. Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale. Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc. Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc.” – Apocalipsa 20:12–15

Iată cum a descris părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, ziua Înfricoșatei Judecăți.

Părintele Calistrat Chifan: „Odată deschisă poarta, se spune că Judecata de Apoi se va ține pe valea lui Iosafat deasupra norilor”

În clipa Înfricoșatei Judecăți, spune părintele Calistrat Chifan, se va deschide poarta de aur de la Ierusalim, care astăzi este zidită, prin care Domnul a intrat din Betfaghe la Florii pe ea, când s-a dus călare pe mânzul asinei în cetatea Ierusalimului și a fost aclamat de popor. Atunci, Domnul va pune tron de judecată pe norii cerului, inclusiv cele 12 scaune a celor 12 sfinți apostoli.

„După tradiția ortodoxă, se spune că, în clipa înfricoșatei judecăți se va deschide poarta de aur, care astăzi este zidită la Ierusalim, prin care Domnul a intrat din Betfaghe la Florii pe ea, când s-a dus călare pe mânzul asinei în cetatea Ierusalimului și l-a aclamat tot poporul. Acea poartă s-a zidit și spune că la Înfricoșata Judecată Domnul va intra în cetatea Ierusalimului pe ea, va pune tron de jucată pe norii cerului, inclusiv cele 12 scaune a celor 12 sfinți apostoli, cum ne arată evanghelistul Matei, va pune cei 12 apostoli să judece cele 12 seminții ale neamului lui Israel, poporul ales.”, a declarat părintele Calistrat Chifan la BZI LIVE.

Îndrăgitul duhovnic a dezvăluit că Judecata de Apoi se va ține pe valea lui Iosafat, deasupra norilor. Iosafat este menționat în Vechiul Testament ca al patrulea rege în Iuda, din casa lui David. El a adus pacea între Iuda și Israel și a ajutat Israelul în multe privințe.

„Odată deschisă poarta, se spune că Judecata de Apoi se va ține pe valea lui Iosafat deasupra norilor, depresiunea care merge din Ierusalim, până în Africa, așa este de mare acea deschidere. Arătând, pe de o parte, capacitatea spațială a nemărginirii dumnezeiești și a faptului că s-ar întreba lumea: „Unde ar încăpea atâtea miliarde suflete?” Vă spun eu unde încap atâtea miliarde de suflete și vă dau exemplul cel mai elocvent. Într-un vârf de ac, dacă l-ai magnetizat, se învârt șase milioane de ioni. Așa este și la Dumnezeu Judecata. Deci toate sufletele acestui pământ sunt exprimate în cuvântul: „Tu ai făcut Pământul ca pe un nimic înaintea Ta.” Adică atât de mare este spațiul galactic, spațiul interplanetar, încât ar trebui mii și mii și milioane de ani lumină să mergi prin cosmos și să încerci să dai de un capăt care nu există, pentru că este infinit, este nemărginit.”, a mai spus părintele.

Părintele Calistrat Chifan: „Împărăția lui Dumnezeu nu vine în chip văzut”

Părintele Calistrat spune că împărăția lui Dumnezeu nu vine în chip văzut, ceea ce înseamnă că nu ne putem pregăti în niciun fel pentru Judecata de Apoi. Atunci, cerul se va face ca focul, pădurile vor arde ca fânul, munții se vor topi ca ceara, fiindcă Domnul va veni să judece popoarele cu dreptate și lumea cu îndreptare.

„Într-o clipeală de ochi, toți vor fi la judecată. Împărăția lui Dumnezeu nu vine în chip văzut, deci noi nu putem trage jaluzelele pe geam, nu pregătim lanternele, bidoanele cu apă. Într-o clipeală de ochi, spune pslamistul David, cerul se va face ca focul, de fața mâniei Lui, pădurile vor arde ca fânul, munții se vor topi ca ceara, că vine să judece popoarele cu dreptate și lumea cu îndreptare.

Și mai arată acolo că paharul este în mâna Domnului. Noi vorbim de cupele mâniei, ultima cupă din care s-a băut a fost cupa cu oțet și fiere, pe care Iisus o bea pe cruce. Dar Iisus, când este cu ucenicii la Cina cea de Taină spune așa: „Am așteptat cu dor această întâlnire, căci de acum nu vom mai bea, până nu vom mai fi împreună, în Împărăția Tatălui meu.”, a mărturisit părintele Calistrat Chifan în emisiunea BZI LIVE.

Comentarii
  • Am înțeles că n-am înțeles nimic. Înțeleg că purtătorul de potcap vrea să mute toată omenirea la nu știu ce porți (încă din aur !), unde va fi judecată. Justiția e treabă complicată, moncher. Te duci cu o problemă și te-ntorci cu alte 10, cel puțin. E tactica clasică a popilor, cu scenariile lor apocaliptice, poate-poate cresc încasările. Fi serios, tataie (cu liceu agricol la bază), asta cât încă se mai poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *